Игор Петрески (20) - Помош и поддршка

• Креатор на темата Креатор на темата INVINCIBLE
  • Време на започнување Време на започнување

INVINCIBLE

MUFC
Член од
9 декември 2007
Мислења
3.465
Поени од реакции
441
Игор Петрески е 20 годишен студент од Струмица. Во Мај оваа година заминавме во САД. Преку Work & Travel програмите на агенциите, да го поминеме летото во САД работејќи како спасувачи на базени. Го поминавме целиот пат од илјадници милји заедно. Кога стигнавме во Остин, не разделија, да работиме на различни делови од градот. По неколку дена Игор доживеа несреќа на некој од базените, и го повреди вратот и ‘рбетот, поради што Игор е парализиран од половините надоле, и го очекуваат месеци на рехабилитација.
Оддалечен од дома од роднините и пријателите, може само да претпоставиме низ што има поминато. А не сакам ни да замислам какво е било чувството на неговите родители кога ја слушнале веста за несреќата на нивниот син, далеку од дома.

Ја отварам оваа тема со надеж дека со ваша поддршка и помош Игор некој ден ќе може да се врати дома. Не сум сигурен дали може да се даде донација од Македонија, но доколку имате некој во САД кој мислете дека може да помогне, сигурен сум дека Игор и неговите родители ќе ви бидат благодарни. За повеќе информации ќе ви оставам неколку линкови на кои може да се информирате за состојбата на Игор и како може вие да му помогнете.

CICD (агенцијата која е спонзор на програмата Work & Travel)

Утрински весник информираше исто така за неговата состојба

Фејсбук страната за поддршка и информации за донирање на средства за Игор.

Знам дека многу од вас одкога ќе го прочитат ова едноставно ке продолжат да читаат други теми низ форумов, многумина нема ни да дочитаат до крај, ама ако барем еден од вас се одлучи да му помогне, на било каков начин, знам дека мојата цел за отварање на оваа тема ќе биде исполнета. Да му помогнеме на нашиот пријател, другар, сограѓанин, момчето кое пред некој месец го сретнавте на улица...

Леле премногу жално :S ако се случи некако преку Македонија да се донира пиши :S

Го прочитав текстот и на сајтот на „Утрински весник“, стварно жална приказна и секоја чест на Американците на кои може само да се угледаме и да посакаме да сме како нив. Не сакам да бидам погрешно сфатен, но мислам дека далеку подобар живот ќе живее таму и далеку подобри услови ќе има, за разлика од кај нас каде што и малкуте пристапни места за луѓе со инвалидитет се обично блокирани од колите на маалските фраери.

Пренеси ја поддршката и желбите за побрзо оздравување, ако ништо друго не можеме да му понудиме.

Среќен е Игор што има и ваков пријател како тебе. Биди поздравен.

Го прочитав текстот и на сајтот на „Утрински весник“, стварно жална приказна и секоја чест на Американците на кои може само да се угледаме и да посакаме да сме како нив. Не сакам да бидам погрешно сфатен, но мислам дека далеку подобар живот ќе живее таму и далеку подобри услови ќе има, за разлика од кај нас каде што и малкуте пристапни места за луѓе со инвалидитет се обично блокирани од колите на маалските фраери.

Пренеси ја поддршката и желбите за побрзо оздравување, ако ништо друго не можеме да му понудиме.

Среќен е Игор што има и ваков пријател како тебе. Биди поздравен.
navistina golema tragedija- greota momcheto
nemam nishto plus da dodadam - se kaza Таруно :smir:
samo vo cela nesrekja - srekja shto ostanal ziv- da se nadevame na negovo skoro zakrepnuvanje - pred se psihichko

Греота дечкото баш ми е жал, а жал ми е и што треба вакви нешта да се случат за народот да ја покаже хуманата страна.
Ако знае некој ако може да донираме од МК нека пише.
Молам Бога да направи некое чудо да може Игор да прооди пак и да си живее нормален и среќен живот :icon_neut

Вчера зборевме за Игор,другарче имам што се знае со него и се имаат слушнато после несреќата, и ми рекоа дека состојбата му е подобрена и дека можел да се движи.Работите оделе кон подобро.

За продолжување на рехабилитацијата на Игор Петрески отворена е донаторска сметка во Тутунска Банка со број 210-000005910-60 Секоја сума која ке биде донирана ке направи чекор напред во неговото опоравување.
Семејство Петрески на сите донатори им изразува голема благодарност.

Викендов се одржа марш низ улиците на Струмица со цел да се запознае народот за случајот на Игор и да се подигне свеста околу целата ситуација. Исто така се одржуваат настани со цел собирање на средства со кои ќе се помогне на Игор и неговата фамилија.

Галерија со слики од маршот.

Уште една галерија.

Инфорамции за секој кој сака да донира.

Наскоро и донациски број од ВИП операторот.

Дајте да се донира некако преку мобилните оператори.Верувам дека многу ќе се помогне со тоа.

Дајте да се донира некако преку мобилните оператори.Верувам дека многу ќе се помогне со тоа.

Се чека на бројот од ВИП, многу долг процес е нажалост. Се надеваме ќе биде даден што поскоро.

Патем, еве клип од "Маршот за хуманоста" организиран од Младинскиот совет - Струмица, кој се случи минатата недела.

Sakam da ve izvestam deka sekoj sto saka da pomogne od deneska natamu mozete da donirate 100 denari so ostavanje signal na brojot 077 143 143. Napomena: moze da donirate samo od mrezata na vip. Blagodarime

Sakam da ve izvestam deka sekoj sto saka da pomogne od deneska natamu mozete da donirate 100 denari so ostavanje signal na brojot 077 143 143. Napomena: moze da donirate samo od mrezata na vip. Blagodarime

Brojot e smenet, dojde do nekoj nedorazbiranja so drugi donaciiski broevi. Brojot za donacii za igor petreski e 077 143 144

Донирано. Само нека направат да може и од други мрежи..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom