Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 април 2011
Мислења
152
Поени од реакции
89
Тогаш каде е проблемот ?
Ако во нешто си сигурен тогаш е лесно, само што не си сигурна.
Не ни знаеш што значи зборот Бог.
Пред малку изјави дека го познаваш Бог а не го замислуваш или измислуваш... Па ајде запознај ме тогаш и мене, да го запознаам и јас и објасни ми што значи зборот Бог...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Пред малку изјави дека го познаваш Бог а не го замислуваш или измислуваш... Па ајде запознај ме тогаш и мене, да го запознаам и јас и објасни ми што значи зборот Бог...
Што ако си ти рибата во океанот што цел живот се чудела како изгледа истиот?
Како некој би ја запознал рибата со океанот?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Не го правел тоа. Ти како да пишуваш за некој друг Исус, а не за христијанскиот Исус.
Па нели ти се водиш исклучиво според Библијата? Како смееш да не го знаеш ова?

Матеј 27:

46 Околу деветтиот час Исус извика со силен глас и рече: „Или! Или! Лама Савахтани!? - тоа значи: „Боже Мој, Боже Мој! Зошто си Ме оставил?”

Го правел изгледа, а?

--- надополнето ---

А зошто сметаш дека Божјото отелотворување е несовршенство? Зошто сметаш дека со тоа се губи Неговото совршенство? Бог праќа дел од Себе (Божјиот Син Исус Христос) на Земјата облечен во човечко тело, да ја плати казната за човековиот грев, со тоа изразувајќи огромна љубов кон човекот, љубов која не ги деградира Неговата светост и правда. Ова е совршен план, совршена мисија, совршено решение за човековиот проблем.
Да, веома савршено!

„ГОсподе, оти ме оставииии?!?“

Господе? Ме остави?

Кој кого оставил? Кој е овој оставениот? Што е со семоќниот, совршен Бог? Оти очајува? Оти плаче? Кому му плаче, кога е тој тој самиот

Ова нема никаков смисол, ако Исус навистина е Господ, нели...

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.090
Абе убо ви е денеска дома,а?Ајде доста те дан прочита Гвујо темава па да укине и Велипеток и све.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960

Господе? Ме остави?

Кој кого оставил? Кој е овој оставениот? Што е со семоќниот, совршен Бог? Оти очајува? Оти плаче? Кому му плаче, кога е тој тој самиот

Се сложувам. Тоа што го пишуваш навистина нема никаков смисол. Ете конечно и јас и ти во нешто да се сложиме :)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Се сложувам. Тоа што го пишуваш навистина нема никаков смисол. Ете конечно и јас и ти во нешто да се сложиме :)
Епа, срамота е, бре, Чорбаџи, со бесмисла да лажеш и заведуваш кутри луѓе...

Со Бог кој не е Бог. Со вистини кои не се вистини... и со искреност која тоа не е.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Погоре јас коментирав за твоите бесмисли. Не ми вметнувај твоите зборови во моја уста. Не е етички тоа.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Па нели ти се водиш исклучиво според Библијата? Како смееш да не го знаеш ова?

Матеј 27:

46 Околу деветтиот час Исус извика со силен глас и рече: „Или! Или! Лама Савахтани!? - тоа значи: „Боже Мој, Боже Мој! Зошто си Ме оставил?”

Го правел изгледа, а?

--- надополнето ---

Да, веома савршено!

Господе? Ме остави?

Добро си викаш ти, само кој да те разбере...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.489
Поени од реакции
5.194
Ах, ќе се разбериш со Игорче... ти му викаш сакам да го запознаам, тој ти вика каде е проблемот. :pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom