reemteY
Ако...
- Член од
- 27 март 2009
- Мислења
- 426
- Поени од реакции
- 36
Ќе бидеш љубезна/ен да ни кажеш кој ги изговорил овој стих?Да.
"Јас сум Алфа и Омега, почеток и свршеток..."
--- надополнето ---
Не ти држи вода твојата рационалност, или зборуваш нешто што е спротивно од Библијата:Очигледно е дека доаѓаш од религија, која сака се да објасни само со чисто рационални и материјални категории и за која духовноста не е ни мисловен поим.
Еве една рационалност, со која може да се објасни Исусовата/Синовската Божја природа: како што моите родители, припадници на човековиот род, се луѓе, тие мене ме родиле како човек, како дел од човековиот род а не дел од некој втор, трет или „х„ биолошки род. Аналогно на претходно напишаното, Бог Отецот Го раѓа Бога Синот, но Бог не е човек, туку дух, па така еден дух раѓа друг дух, без материјална потреба, т.е. еден дух раѓа друг дух, без потреба од мајка/од жена.
Патем кажано, Богот Син бил во единство со Бога Отецот, пред Богот Син да биде роден.
37 А тие, така збунети и уплашени, помислија дека гледаат дух. Но Тој им рече: „Што се плашите и зошто такви мисли влегуваат во срцата ваши? Видете ги рацете Мои и нозете Мои: Јас сум Истиот; допрете се до Мене и гледајте; зашто духот нема тело и коски, а, како што гледате, Јас имам.“ А кога го рече тоа, им ги покажа рацете и нозете. Но, додека тие од радост уште не веруваа и се чудеа, Тој им рече: „Имате ли овде нешто за јадење?“ Тие Му дадоа парче печена риба и мед со саќе. И кога зеде, јадеше пред нив. Ев. Според Лука 24 .37-42
Да не мислиш дека те нападнам, туку интересно ми е ...
:cug: