k*ranot e odobrenie na allah (boga) za da gi potvrdi prethodnite knigi na allah toje upatuvac kon vistinata i donesuvac na radosna vest za sekoe dobro na iskrenite vernici na ovoj svet i na ahiret.
ti gi objavivme oo , muhamed! najasnite ajeti koi ja dokazuvaat vistinitosta na tvoeto pratenistvo, nego ne go priznaavaat onie koi ja napustaat verata na allah.dz..s
nikogas so tebe nema da bidat zadovolnii ooo. muhamed!
ni evreite ni hristijanite se dodeka ne ja ostavis tvojata veraa ne ja prifatis nivnata vera, kaziii im;
verata islam e ispravna vera koga bi gi sledel nivnite zelbi, otkako ti dojde objavata nema da najdes kaj allah nikakov zastitnik koj ke ti koristi i nikakov pomosnik koj ke ti pomognee,
o muhamed; k*ranot tie objaven so vistina i vo nego nema nikakvo somnenie, toj e potvrda na prethodnite knigi i verovesnici, allah mu go objavi tevrat na musa indzil na isa pred da se objavi k*ranot, za da gi upati bogobojazlivite kon veruvanje za da ja popravi nivnata vera i nivniot zivot, go objavi ona sto ja razlikuva vistinata od nevistinata , za onie koi ne veruvaat vo objavenite ajeti na allah ima golema kazna , on ke im se odmazdi na onie koi gi poreknuvaat negovite argumenti i dokazi i on e edinstven vo bozestvenosta.
se naoGaa bluzu dzamijaa vo medina