Ајде мажи, настапете на сцена!

• Креатор на темата Креатор на темата virgо
  • Време на започнување Време на започнување
Има доста работи со ги сакам кај женските ама 1 работа посебно ја сакам , на излевање веке се испиено немам ни за такси пари а женската ми носе 5-6 пијачки е тај момент ме трогнува . А мразам еми шо знам пре љубопитни и љубоморни женски тва е се .

За тоа што сакам а што мразам кај жените би можел да пишувам со денови, но ке издвојам само една работа што најповеќе ја мразам, а тоа е кога жената е во подолга врска или брак, почнува да не обрнува доволно внимание за својот изглед. Несредена коса, шминка само во посебни прилики, гардероба катастрофа, турбо фолк тренерки, патики на платформа. Почнува да се дебели а сеуште сака да чуе од тебе дека е јака риба. Недај боже да и ја кажеш вистината.
А сакам кога секогаш даваат 100% од себе за да изгледаат убаво, па макар и под изговор дека тоа го прават за тебе.

Се што сакам е да не очекува да сум Ванѓа, т.е. кога нешто не и е по кеијф да си го каже тоа самата а не да чека мене да ми текне и цело време одека се сетам да мрчи и да мења расположење ко семафор на жуто

Сакам уште да знаете дека глава
на секој маж е Христос, а на жена
глава е мажот, на Христа пак глава е Бог

Прво послани до Коринтјаните 11,3

Жената да се учи во мир и
потполно покорство

На жена не и позволувам да
поучува ниту да господари над
мажот, туку да биди мирна

До Тимотеј 2,11-12

И мажот не е создаден за жената
туку жената за мажот

Прво послани до Коринтјаните 11,8

Вака размислувале т.е. проповедале свештениците во 9 век.Кога навистина машката популација немала врска за ништо.Кога жената не смеела да писне за ништо,макар и да била силуана го сметале како мала кражба.Век на идиотизмот,според мене.Жалосноооооооо е што имаш вакво мислење за жената....

пи.ес.- се извинуем што пишав,ама морав.

За тоа што сакам а што мразам кај жените би можел да пишувам со денови, но ке издвојам само една работа што најповеќе ја мразам, а тоа е кога жената е во подолга врска или брак, почнува да не обрнува доволно внимание за својот изглед. Несредена коса, шминка само во посебни прилики, гардероба катастрофа, турбо фолк тренерки, патики на платформа. Почнува да се дебели а сеуште сака да чуе од тебе дека е јака риба. Недај боже да и ја кажеш вистината.
А сакам кога секогаш даваат 100% од себе за да изгледаат убаво, па макар и под изговор дека тоа го прават за тебе.

Добро ве сфакам а може ли јас да поставам прашање до вас мажите:Дали некогаш сте се запрашале дали вашата жена има време да си посвети внимание на самата себе а ја чекаат сите домашни обврски:Перење,чистење,ручек деца...и не верувам дека ке најде доволно време иако го посакува тоа.И вие не сте толку совршени...сакате жената кога кути за време на фудбалски натпревар,сакате да е убаво средена,сакате секогаш да има пиво во фрижидер,вие се сакате...А ја прашувате ли вашата жена што таа сака?
Сакаме да ја слушнеме вистината,каква и да е,цениме искреност.
Ова не го велам само за оние кои се во врска туку и за оние кои се во брак.

Сакам да биде се' што ја не сум, а би сакал да бидам.

ние (мажите) би настапиле на сцена али сцената е мала и слабо не плаќаат :kesa:

Ако е навистина точно ова тогаш си вистински џентламен
што не верувам
.

Toa e problemot so vas devojkite - it's to good to be true , no barem ima i takvi davaat shansa pred da se osvrnat ne nekoj nivni licen primer koj misli deka ne moze da go reshi radi iskustvoto do togash

Не обрнуваат внимание и двајцата кога се во подолга врска а посебно во брак, им доаѓа до опуштање пошто веќе не мораат некого да бркаат а изгледот им бил главно за да си најдат партнер. Барем кај повеќето е така.

Сепак ако си ти фраер во подолга врска и сепак обрнуваш внимание на изгледот и не пуштиш стомак имаш право да и бараш и она да води сметка за сопствениот изглед ама под услов да има помош од тебе. Пошто посебно во брак нејзините обврски се многукратно поголеми од твоите, работа, перење, пеглање, чистење, готвење и деца гледање (да не спомнувам 9 месеци бременост) земаат премногу енергија и ако нема помош од машкото или жена да доаѓа неколку пати неделно да помогне во домашни работи ќе ќутиш и ќе ја трпиш каква и да е. Ама жена што не е ептен тешка мрза и има доволно слободно време и доволно финансии ќе води сметка за изгледот и по покасен период. Секоја ќе сака да изгледа убаво и привлечно ако има можност за такво нешто.

Toa e problemot so vas devojkite - it's to good to be true , no barem ima i takvi davaat shansa pred da se osvrnat ne nekoj nivni licen primer koj misli deka ne moze da go reshi radi iskustvoto do togash

А,значи ние девојките стално имаме по некој проблем,не веруваме,лажеме,не сме искрени а вие сте толку совршени ке ви падне на колена секоја што ке ја посакате

А,значи ние девојките стално имаме по некој проблем,не веруваме,лажеме,не сме искрени а вие сте толку совршени ке ви падне на колена секоја што ке ја посакате

Pa povekjeto imate - ali problem so samite sebe , zatoa sme nie tuka da si pomogneme i da gi prifatime nedostatocite kako i vie kaj nas - ako barame perfect match ne ja biva devojce

Pa povekjeto imate - ali problem so samite sebe , zatoa sme nie tuka da si pomogneme i da gi prifatime nedostatocite kako i vie kaj nas - ako barame perfect match ne ja biva devojce

Имате ке го преименувам во имаме...значи сите имаме недостатоци,маани,никој не е совршен.

Дали некогаш сте се запрашале дали вашата жена има време да си посвети внимание на самата себе а ја чекаат сите домашни обврски: ...
Па уствари, самата жена не смее да се запраша тоа, а не па мажот. Ниту ручекот, ниту децата се оправдување за запоставувањето. Тоа треба да е нејзино задоволство. Нејзе ја мрзи, и тоа и` е причината. Или пак, е така воспитана, па смета дека сите пари мора да ги инвестира во домот, сметките, децата, а ако тргне некој денар за себе е себична или worst mother/wife ever. Или е само глупа.

А за делот дека сакаат пиво во фрижидер, сакаат да глумиме риби додека гледаат фудбал... нормално е да го сакаат. Како што би сакала ти понекогаш да те изненади со тоа што ќе ти ја среди кујната, или ќе ти рече „злато денес нема да готвиш да не се мачиш, ќе јадеме во ресторан“ и тн. Во ред е. Посакуваат секакви работи, макар и невозможни. Посакуваме и ние, не? Фер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom