Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Казна за Реал требаше да има, како што треба и сега да има за Барселона. Нормално дека ќе е помала сега. И да направи Барселона како Реал(во ЛШ, да бидат чисти за нокаут-фазата), а Реал да го направи спротивното(во лигата, за да бидат чисти за класико), нормално дека ќе се сложам дека поголема треба да биде казната за Барселона.
А, казна мора да има за Барселона и ќе има.
А зошто едната да биде поголема, а другата помала? Правиш жолт картон за да не играш на наредната утакмица, и да бидеш чист за следната. Не гледам разлика дали е 1/4 финале во ЛШ, или пак пред најголемото дерби во свет.
^ Ипак тоа ништо не ми мењава. Тоа е исто, на пример ако добиеш во ЛШ црвен картон да паузираш 10 утакмици, а во лига 2 утакмици затоа што добивката е поголема. Не е логично според мене.
Еве го овај пак со АлвешДа сум ја во федерацијата на Шпанија, би ги казнил и Барселона и Реал, со таа разлика што Барселона со поголем износ. Како во Барселона што направија Валдес, Бускетс и Алвес, така и Ди Марија(мислам оти он беше, а можеби и други имаше) кај Реал против Хихон направи намерно картон. Е, сега Валдес и Бускетс не мораа толку очигледно, можеа како Алвеш, неприметно и никој нема ни да запомни.
Алвес самиот, пред натпреварот изјави дека ќе направи намерен жолт, ама тоа никој не го памни, затоа што не беше толку воочливо на теренот, како тие на Бускетс и Валдес. А, 'новинарите' кои гледаат фудбал последните 2-3 сезони, нека си продолжат да мислат дека фудбалот се игра од 2008 година.
Абе и да добијат казна ќе биде парична. А тие парични казни им се толку смешни и симболични шо стварно незнам зошто воопшто ги одредуваат.
Еве го овај пак со Алвеш![]()
Веќе праевме муабет за истото во фан клуб Барселона, затоа емоцијата беше :smir:
абе у Шпанска федерација (и Шпанија ко држава) има Реал пуно хејтери, али не више отколку у УЕФА на чело со Платини, па затоа и ги казнија за намерните жолти
иначе јас не сум за казни за намерниве жолти што ги направија Барса, пошто нивно право е што ќе прават за време на еден натпревар, одлучиле да задржаваат време (ко демек) и си има првило и си добија жолт картон, не гледам ништо лошо тука
плус за секој жолт картон си плаќа клубот, што сигурно им одговара на федерацијата