Primera División 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    310
Статус
Затворена за нови мислења.
Нема да има казна Барса е привилегирана за разлика од другите тимови

требаше некои други да го пишат ова ама јас сакав да бидам прв

Казна за Реал требаше да има, како што треба и сега да има за Барселона. Нормално дека ќе е помала сега. И да направи Барселона како Реал(во ЛШ, да бидат чисти за нокаут-фазата), а Реал да го направи спротивното(во лигата, за да бидат чисти за класико), нормално дека ќе се сложам дека поголема треба да биде казната за Барселона.
А, казна мора да има за Барселона и ќе има.

А зошто едната да биде поголема, а другата помала? Правиш жолт картон за да не играш на наредната утакмица, и да бидеш чист за следната. Не гледам разлика дали е 1/4 финале во ЛШ, или пак пред најголемото дерби во свет.

Да сум ја во федерацијата на Шпанија, би ги казнил и Барселона и Реал, со таа разлика што Барселона со поголем износ. Како во Барселона што направија Валдес, Бускетс и Алвес, така и Ди Марија(мислам оти он беше, а можеби и други имаше) кај Реал против Хихон направи намерно картон. Е, сега Валдес и Бускетс не мораа толку очигледно, можеа како Алвеш, неприметно и никој нема ни да запомни.
Алвес самиот, пред натпреварот изјави дека ќе направи намерен жолт, ама тоа никој не го памни, затоа што не беше толку воочливо на теренот, како тие на Бускетс и Валдес. А, 'новинарите' кои гледаат фудбал последните 2-3 сезони, нека си продолжат да мислат дека фудбалот се игра од 2008 година.

^ Тоа ми е зборот. Значи ова е очигледно добивање на картон, со намера. Оној на Ди Мариа немаше ни Н од намерно, му даде жолт картон поради симулирање. Алвес изјави дека ќе добие жолт картон во петокот, ама не ја гледав утакмицата и незнам како го добил. Ама ова е премногу очигледно за да се прејде преку тоа, исто како што беше случајот на Ајакс - Реал.

А зошто едната да биде поголема, а другата помала? Правиш жолт картон за да не играш на наредната утакмица, и да бидеш чист за следната. Не гледам разлика дали е 1/4 финале во ЛШ, или пак пред најголемото дерби во свет.

Затоа што е тоа првенствен натпревар, еден од 38-те во сезоната(без разлика шо Класико е повеќе од обичен натпревар), затоа што е тоа домашно првенство.
А, во најелитното европско, па и светско наптреварување, директно под капата на УЕФА, во 1/4 финале, не е баш исто како во лигата.
Затоа што со победа во еден натпревар во лигата, ќе земеш да речеме 50 денари(фигуративно, де), ама со победа во ЛШ ќе земеш 500 денари, а со премин во следна фаза во ЛШ пак, ќе земеш 1000 денари. :toe:

^ Ипак тоа ништо не ми мењава. Тоа е исто, на пример ако добиеш во ЛШ црвен картон да паузираш 10 утакмици, а во лига 2 утакмици затоа што добивката е поголема. Не е логично според мене.

^ Ипак тоа ништо не ми мењава. Тоа е исто, на пример ако добиеш во ЛШ црвен картон да паузираш 10 утакмици, а во лига 2 утакмици затоа што добивката е поголема. Не е логично според мене.

Зависи за што го добиваш картонот. Ако е во игра, заради несмасен старт, тоа е дел од играта.
Ама, тоа што го прават големите клубови, тоа намерно добивање, со цел да им одморат играчите и + после да бидат чисти. Тоа е потценување на противник.

Абе глуп муабет беше тоа за Алвес...зошто би тој намерно добивал жолт картон, кога има 7 и е уште 3 жолти до суспензија. Тоа мислам дека беше измислено од нашите медиуми.

Играчите на Реал освен парична казна, мислам дека не добија ништо друго...

Абе и да добијат казна ќе биде парична. А тие парични казни им се толку смешни и симболични шо стварно незнам зошто воопшто ги одредуваат.

Да сум ја во федерацијата на Шпанија, би ги казнил и Барселона и Реал, со таа разлика што Барселона со поголем износ. Како во Барселона што направија Валдес, Бускетс и Алвес, така и Ди Марија(мислам оти он беше, а можеби и други имаше) кај Реал против Хихон направи намерно картон. Е, сега Валдес и Бускетс не мораа толку очигледно, можеа како Алвеш, неприметно и никој нема ни да запомни.
Алвес самиот, пред натпреварот изјави дека ќе направи намерен жолт, ама тоа никој не го памни, затоа што не беше толку воочливо на теренот, како тие на Бускетс и Валдес. А, 'новинарите' кои гледаат фудбал последните 2-3 сезони, нека си продолжат да мислат дека фудбалот се игра од 2008 година.
Еве го овај пак со Алвеш :tapp:

Абе и да добијат казна ќе биде парична. А тие парични казни им се толку смешни и симболични шо стварно незнам зошто воопшто ги одредуваат.

A казната најверојатно ќе биде 52 евра. :)

абе у Шпанска федерација (и Шпанија ко држава) има Реал пуно хејтери, али не више отколку у УЕФА на чело со Платини, па затоа и ги казнија за намерните жолти
иначе јас не сум за казни за намерниве жолти што ги направија Барса, пошто нивно право е што ќе прават за време на еден натпревар, одлучиле да задржаваат време (ко демек) и си има првило и си добија жолт картон, не гледам ништо лошо тука
плус за секој жолт картон си плаќа клубот, што сигурно им одговара на федерацијата

...:tapp:
Ваљда глупост на макаедонските 'медиуми': http://www.sportski.mk/statija/6810 :tapp:
:tapp:
Веќе праевме муабет за истото во фан клуб Барселона, затоа емоцијата беше :smir:

И тогаш посочив на натпреварот со Мајорка кога тепавме 3 0, тогаш Дани отсуствуваше заради 5 жолти, а сега мислам дека има 7 жолти:toe:

абе у Шпанска федерација (и Шпанија ко држава) има Реал пуно хејтери, али не више отколку у УЕФА на чело со Платини, па затоа и ги казнија за намерните жолти
иначе јас не сум за казни за намерниве жолти што ги направија Барса, пошто нивно право е што ќе прават за време на еден натпревар, одлучиле да задржаваат време (ко демек) и си има првило и си добија жолт картон, не гледам ништо лошо тука
плус за секој жолт картон си плаќа клубот, што сигурно им одговара на федерацијата

Не ми е логичен муабетов, али коа веќе збориме ај.Барселона не би требало да биде фаворизирана од Шпанската федерација, оти барса форсира друга политика т.е слободна и независна каталонија .. затоа подразмисли малце.Јас не велам дека некој некого фаворизира, само ти кажувам како би требало да бидат стварите ако се форсира некоја екипа, а не као што викаш ти ..

анивеј

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom