Goran Bt
локал патриот
- Член од
- 28 јуни 2009
- Мислења
- 9.357
- Поени од реакции
- 8.459
:cds::bravo::classic:ти си прав КОМИТА :pred:Prodavam karti po 650 denari !
077676956
ps.За потписот си 1место од товјата навивачка група :pehar:секоја чест :uvo:
:cds::bravo::classic:ти си прав КОМИТА :pred:Prodavam karti po 650 denari !
077676956
Ахх бее.....Prodavam karti po 650 denari !
077676956
да даде господ никој да не ти ги купе да тибам детето.Prodavam karti po 650 denari !
077676956
Затоа што натпреварот против Мика не беше некој голем спектакл или голем настан. Демек сеедно е дали работнички игра против Ливерпул или Мика, и демек ако не ги гледаш сите мечови од Работнички, нема што да бараш на натпреварот против Ливерпул? Извини али тоа ти е чиста глупост...Епа и против Мика работнички не преставуваше во Европа па зашто беа 1000 души на стадион не пуни трибини ???
не зборевме за од домашно првенство туку за овие од евро куповите ја не одам на првентсво ама одам на европа лигаЗатоа што натпреварот против Мика не беше некој голем спектакл или голем настан. Демек сеедно е дали работнички игра против Ливерпул или Мика, и демек ако не ги гледаш сите мечови од Работнички, нема што да бараш на натпреварот против Ливерпул? Извини али тоа ти е чиста глупост...
Што има врска, пак нема логика да кажеш дека некој не би требало да го гледа натпреварот ако не бил на натпреварите против Мика и Луситанос или како и да се викаа тие првите што ги растурија...не зборевме за од домашно првенство туку за овие од евро куповите ја не одам на првентсво ама одам на европа лига
???Никој не вика дека не треба да го гледате,нит може некој да ви забрани,АЛИ кај сте вие подржувачи на Мак. екипи,патриоти или што и да сте,кај сте да ги подржите истите тие Македонски екипи таму кај што им е најпотребна подршката,на утакмиците од домашното првенство ?
Заради вакви се молам на Господа Ливерпул (севкупно) да му закачи 10 парчиња на работнички, иако претходно изјавував дека како фан на Ливерпул му посакувам се' најдобро на ФК Работнички, ама од вакви .... нека го изгорат!Работнички ќе ги прегази лигушиве од Ливерпул.
Се работи за принципи и чест кога нема кој да те фати. Општо, не само во оваа ситуација. Исто како да речиш дека би му подметнал пречка на слеп човек дур поминува улица. Ако нема кој да те фати - не се важи, нели?Аман бе, преку тасета веќе со позери и анти-позери.
Демек право да гледаат фудбал имаат само оние што не пропуштаат натпревар на Работнички... Да беше така, ќе имаше 20 души на стадион.
Не идам за Ливерпул (во Ливерпул знам кои играат колку што знам во Работнички кои играат), туку идам да бодрам македонски тим. Без разлика дали е Работнички, Вардар или Тетекс. Нормално дека ќе има заинтересираност и од нередовните посетители како мене, зошто ретко се случува да догура „дури“ до трета рунда македонски тим. А уште поретко се случува да игра со некој голем клуб како Ливерпул. И шо сеа? Пошто не сум отишол да го гледам Работнички како игра против Ренов - јас автоматски не смеам да го гледам и бодрам Работнички во Европската лига? Да ја фрлам картата ако не? Или да поставиме детектори на вратите кои ќе детектираат вистински и нередовни фанови... Не зборете глупости
Вувузели ќе пуштаат да се внесуваат?
Пишав зошто у претходниот пост,али го избришав нез зашто.....???
Како дојде до тоа дека им е најпотребна подршката во уткамиците од домашното првенство? По моја логика, баш на ваквите натпревари - кога играат во Европа лигата им е побитна подршка него кога играат против Башкими или некој од кај нас... Не викам дека не треба да се следат натпреварите од нашето првенство, ама да кажеш дека тие се „побитни“ од овие во Европа лигата (квалификации) искрено ми нема смисла... Многу пологично е еден „патриот или фан на подржувач на македонскиот фудбал“ како што викаш пред се да ги бодри нашите тимови кога играат на вакви првенства и против странски противници, а не кога играат нашите дома меѓу себе. И пак, не викам дека не треба да се гледа нашата лига, ама едноставно ми нема логика да ја ставаш неа во прв план - пред натпреварите од типот на овој против Ливерпул, и да објаснуваш дека не се они никакви „подржувачи“ на нашиот фудбал ако одат само на оваквите натпревари.
!!!???
Како дојде до тоа дека им е најпотребна подршката во уткамиците од домашното првенство? По моја логика, баш на ваквите натпревари - кога играат во Европа лигата им е побитна подршка него кога играат против Башкими или некој од кај нас... Не викам дека не треба да се следат натпреварите од нашето првенство, ама да кажеш дека тие се „побитни“ од овие во Европа лигата (квалификации) искрено ми нема смисла... Многу пологично е еден „патриот или фан на подржувач на македонскиот фудбал“ како што викаш пред се да ги бодри нашите тимови кога играат на вакви првенства и против странски противници, а не кога играат нашите дома меѓу себе. И пак, не викам дека не треба да се гледа нашата лига, ама едноставно ми нема логика да ја ставаш неа во прв план - пред натпреварите од типот на овој против Ливерпул, и да објаснуваш дека не се они никакви „подржувачи“ на нашиот фудбал ако одат само на оваквите натпревари.
Дечко, фудбалот е пазар... професионалниот фудбал е огромен бизнис. Зошто мене да ми биде жал за македонкиот фудбал? Зошто Ренова намести и пикна неколку стотина илјади евра во џеб? Затоа што Победа е суспендирана директно од Уефа? Затоа што Харалампие Хаџиристески се понаша како султан? Затоа што Миленко Неделковски го придружуваше човекот од Уефа?Пишав зошто у претходниот пост,али го избришав нез зашто.....
Потребна е тука подршката бидејќи МАКЕДОНСКИОТ фудбал се повеќе тоне,екипите немаат пари ни играчите шо се вика да ги платат спонзори нема пошо гледаат дека нема ни гледачи на трибини.Ако се продолжи овој тренд,ќе дојде време кога тие европски натпревари ќе бидат луксуз за нашите тимови,ќе бидеме во рангот на екипи од Ерменија,Луксембург,Андора,Естонија и сл ( чии првенства се АМАТЕРСКИ )
Е тек тогаш луксуз ќе биде ако играме против некој од Шведска,Норвешка,Финска а не па против екипи од европскиот врв....
Болдот - побитна е да ( лошо се изразив во претходниот пост ),и нормално е да има повеќе публика тогаш,али да не биде ко сега плус 19 500 од ПРОСЕКОТ на публика на кој игра Работнички,апла се гледа зашто се тие 19 500 дојдени..... :wink:
Александар Палас:smir:Знае некој кај се сместени?