Bloodline Champions

• Креатор на темата Креатор на темата Адиктус
  • Време на започнување Време на започнување

Адиктус

Дрф.
Член од
26 јануари 2008
Мислења
725
Поени од реакции
33
Нова игра, моментално во затворена бета..
Прво нешто што ми доаѓа на памет кога ја видам играва, е WoW Arena.. Значи Bloodline Champions е PVP игра, со кратки и интензивни борби до 10 играчи (5в5) поделени во 2 тима. Секој од играчите игра со некој Bloodline. Секој Bloodline има 7 уникатни способности.. Борбите се водат исто како во Арена на WoW..

Шансите не се фактор тука... Способностите и магиите се константни. Рандом елементи како Critical и пасивни способности се исфрлени од играта.. Магиите и способностите одат каде што вие ги пуштате, и тие можат да бидат избегнати од вашите непријатели, така да играта повеќе зависи од вашата вештина... (Нема тука, означување на непријател и стискање.. fireball..fireball...fireball..)

Во играва нема мана(енергија), и нема неутрални крипци, така да играта има брз гејмплеј, со многу кратки cooldown на сите способности.. Исто така не зависи од опремата која е фармана, или левел или нешто слично..

Камерата е иста како на секоја RTS игра, а карактерот го управувате со WASD контролите. Играта има задоволителен број на мапи, 3 мода (Arena, Capture the Flag, Conquest)..

Според мене, играта доаѓа како WoW Арена, со одземени сите рандом фактори, и опрема, така да компетитивноста е во прв план... Исто така и девелоперите од Stunlock Studios земаа и eSport манаџер во нивниот тим, кој ќе се труди да ја промовира играта како eSport..

Слушнав за играва пред 20 минути, на twitter профилот на SK Gaming... Изгледа интересно.. Аплицирав за beta account, па се надевам дека ќе добијам и дека ќе ја пробам...

Скриншотс:
http://www.bloodlinechampions.com/media/screenshots/20090922/15.jpg
http://www.bloodlinechampions.com/media/screenshots/20090922/21.jpg
http://www.bloodlinechampions.com/media/screenshots/20091126/newscreen06.jpg

Официјален трејлер

http://www.bloodlinechampions.com - Официјален сајт на играва

Da brat ke dobijas vo narednite nekolku godini, jas aplicirav ushte pred 3 meseci :S i seushte mi nema stasano a od togas mi stasuvaat samo poraki deka ke dobijam vo narednite nekolku dena :S

Da brat ke dobijas vo narednite nekolku godini, jas aplicirav ushte pred 3 meseci :S i seushte mi nema stasano a od togas mi stasuvaat samo poraki deka ke dobijam vo narednite nekolku dena :S
Денеска слушнав за играва.. И моментално имам Beta Key.. Само треба да знаеш да бараш друже.. Исто така стигнав и до 200 HoN клучеви..
Имам уште еден бета клуч, го продавам за 300 денари.. Заинтересирани на ПП..

Моментално инсталирам пачеви, веројатно утре ќе пишам повеќе инфо за играва.. Кога ќе ја пробам..

--- надополнето ---

Значи.. Импресии за играва..
Цел ден барам бета клучеви, контактирајќи на многу места.. Успеав да најдам два бета клуча, во замена за CoD4 CDKey (и онака го купив 700 денари...).
Единственото нешто што ме разочара, е што играва е во доста рана бета фаза, така да бета серверите се пуштени од петок до понеделник.. Доколку се земе во обзир дека играм во 3 часот сабајле, имаше околу 300 играчи онлајн (ЕУ)... Секогаш имаше 3-4 игри што чекаа играчи да се приклучат..

Играта е многу мала... Торент од ~200 мегабајти, и 2-3 минути пачеви, и спремен си за игра... Торентот идеше доста брзо, со максимална брзина цело време, така да тоа заврши без проблеми... Со првото логирање, ви излегува туторијал.. Првин ви го покажува основниот интерфејс, како да влезете во игра / креирате игра / најдете пријатели.. Потоа влегувате во играта... Значи, гејмплејот... Како што реков, камерата е иста како на RTS игрите.. Вашиот карактер се движи со WASD контролите.. Можеби малку чудно ќе ви делува движењето на почетокот, но по две-три изиграни партии нема да се приметува веќе.. Вашиот маус користи само за нишанење... Сите магии/способности што ги користите, се пуштаат во правецот на стрелката... Камерата го следи вашиот bloodline, а може и да ја померувате(исто како кај RTS игрите), иако не е препорачано за тие што се нови во играва, така да не пробав.. Има задоволителен број на bloodline (карактери), поделени во четири класи (melee dps / ranged dps / healer / tank), така да има нешто за сечиј стил на игра... Немаше никаков лаг ни ништо слично, што е добро за игра во затворена бета фаза..

Се на се, многу позитивно искуство, ќе биде доста голем бум кога ќе излезе играва... Вреди да се проба..
За Beta key, ви препорачувам да пробате да се смените со некого (доколку има што да понудите) на форумите на играта, а исто така има и интересни натпревари на форумите (корисници кои немаат на кого да дадат beta invite ги прават натпреварите)..

aaa brat tie mnogu pametni :) nema sansa 300 den aj da ne beshe beta bi ti mavnal trade , poradi toa shto imam na HON Purchased acc :D Inache vaka ne ke si chekam mozhi ke mi pratat :D

HHAHAHAHAHHA dobiv deneska key :D eve ja simnuvam :D da prasham vo koi denovi se igrashe?! ?

--- надополнето ---

ej daj neka mi kazhe nekoj kako da ja unzip igrava ne mozham da ja instaliram :S fajlov mi go dade zip.. :Spomosh ve molam

--- надополнето ---

! C:\Users\админ\Desktop\Bloodline Champions Beta Installer.exe\Bloodline Champions Beta Installer.exe.zip: The archive is either in unknown format or damaged

--- надополнето ---

Ej ja snimiv igrava i ko che ja pushtam mi pishuva DOesnt work?!?!!? wtf VISTA WINDOWS IMAM NEKOJ NEKA MI POMOGNI

Adictus te molam za pomosh ako mozhe .. :( Ja instaliram igrava i posle koga ke ja startuvam da igram mi se iskluchuva ushte ne pushtena :S I mi pishuva Bloodlinechampions Doesnt Work isto kako na XP windows Dont Sent.. te moalm pomogni mi

ej daj be ako mozhe nekoj da mi pomogni ebago ne mozham da ja snimam igrava... :S Od ko che ja instaliram nz so pachojte sho treba, mi se pojavuva Don't Send

Пробај да побараш помош на форумите или на ирц каналот...
Повеќе детали?
Оперативен систем?
Конфигурација?
Антивирус?

Проба реинсталирање?

ej daj be ako mozhe nekoj da mi pomogni ebago ne mozham da ja snimam igrava... :S Od ko che ja instaliram nz so pachojte sho treba, mi se pojavuva Don't Send
симни ја од ново
195 мега е
ја од торентот ја симнав - топ се пачуваше, се пушта, се логирав - се
ама тек утре ќе ја пробам, ме мрзи сеа :)

Играш... и дали друг некој игра ??
Импресии !?!

Играва ја играм подолго време (можеш и горе импресии да видиш)
Моментално повеќе се фокусирам на CoD4, но доколку сакаш, адд ме на XFire, ќе изиграме некоја..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom