Некаков “ТМРО’’ сератор наговестува поделба на Македонија...

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Сигурно и таткоти пиле бил од контингентот суруци од Источна Македонија, носени како полицајци (демек редари), за време на студентските демонстрации во Косово. Никола Младенов, убаво и јасно си кажа. Некој го спремал тоа, офците паднале и крај.

Патем не ме ни чуди зошто ти овака размислуваш. Каков татко, таков син.

Да, горд сум на својот татко кој го прочитал нашиот мил кутар сирот сожител аљбанацот со меко љ.
Не сум горд на својот народ кој дозволи таква сорта да ни уринира по државата, што немаше повеќе како него.
Во 2001 многу од тие кои му се смееа и го правеа националист го прифатија неговото правило.
Можда следниот пат ќе има повеќе освестени кога кутриот аљбанац ќе проба да си го доживее сонот.

Па јас ти кажав убаво, ама процесорот не ти чини. Убаво ви кажа Слобо и уште во почетокот на '80-тите, татковците ваши, идилични прото сељани ги носеа во Косово (место да носат Срби - рецимо), само и само да родат мржња едни со други. 1990 година во Охрид, некој семинар, Милошевиќ на тоа место ги предупреди македонските Државници, да не заборават дека Македонија и Србија ги спојуваат неколку битни државни работи, меѓу кои и проблемот са "Шиптарима". Ама јас се чудам, каде проблем са Шиптарима во 1990 година? :)

Нема гајле, мора да знајш дека поради такви како тебе, се случи 2001-ва. Јас да имам некаква власт, ќе ги уништам сите такви како тебе во двата табота (Албански-Македонски), и чист бук, мирен леб. :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.963
Поени од реакции
83.291
нешто се изнервира оти има луѓе кои не купуваат од Албанци?

Има милион трговски центри и зони низ градов. Од сите, баш Албанците најдоа да одат во Рамстор, каде што кога и да влезеш има повеќе Албанци од Македонци. Зошто Албанците доаѓаат од којзнае каде за да купуваат таму? Што не одат во поблиските центри и зони да купуваат , туку веслаат до Рамстор? Е ама останатите не се под сопствеништво на Муслиман.
Што не се буниш поради оваа масовна селекција на албанскиот потрошувач (предимно Муслиман)?

Друго нешто. Што ги натерало луѓето да не купуваат од Албанци? Говорот на Милошевиќ? Ако ти е до вицови оди во ЧекДисАут.
Прашањето е зошто некои ги израмнуваат сите Албанци, кога се знае дека сите луѓе не се исти. Сигурно не биле сите Албанци во четата на тој што им буташе шипки у задник на работниците од Маврово. И тоа е факт. Ама факт е и дека кога на пример треба некој кој правел злосторства врз Македонците, да се осуди, веднаш излегуваат сите овие веќе спомнати невини Албанци на улица, за да го спречат судењето. Се појавија 40 (со букви четириесет) невладини албански организации кои се против осудата на овие. Сите албански партии застанаа зад нив. Ниту еден Албанец не кажа е ова што го направија овие е за осуда, туку сите врескаат: aмнестија, амнестија!
Освен тебе. Ти тврдиш не треба да се осудат зошто нема докази.Ти си единствен на кој сеуште не му е јасно дека има докази колку сакаш.
Како и да е, Албанците покажуваат широка национална сплотеност кога треба да се одбранат оние херои кои ги мачеа клетите Каури. Дури и еден од смелата дружина е избран за пратеник. Колку гласачи треба за да се избере пратеник во Собрание? Види чудо до вчера сум им бутал стапови у газ на луѓето и сум ги терал да лижат, а денес сум пратеник. Hooray 4 justice!
И така за секое дело направено во обид да се истераат Македонците од своите домови.

А ова е само една причина поради која може да се каже дека не се сите Албанци исти, но повеќето се.

Најголемиот проблем не ми се дискусиите со Албанците. Сум рекол повеќе пати, со вас сум барем на чисто.
Ама од моиве безрбетници ми се повраќа. Веројатно го заслужуваме тоа што ни го правите.

Првата препрека на која Македонците се сопнуваат, е да се воочи монолитноста на Албанците кога е во прашање дејствувањето против Македонците.
Гореспомнатиот пример е само еден од многуте кои ќе ви го потврдат последниот пасус.
Една од најлесните работи што може да се сторат (а ги има уште), без да се зема пушка или слично, е барем да не ги финансираме. Сигурен сум дека Албанците ќе го разберат тоа , бидејќи и самите купуваат во продавници врз база на религијска или национална селекција (примерот со Рамстор).

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Толку време го пишеше ова? И шо постигна со ова. Ова цело време го вртиш од тема на тема од форум на форум. Ништо ново, ништо инвентивно. Почнувам да мислам дека почна да поцрвенуваш, т.е. по-портокалуваш. Каква врска има СДСМ со законот бе пријателе?
Каква врска имаат албанците во 1980 година со Македонците? Зошто некој ги напраил будали Македонците и ги носел во Косово, место чие други луѓе се чукале на гради дека е нивно (т.е. Србите). Зошто интелектуалците Македонци како Младенов тоа го знаат и јасно го кажуваат, а оние первертити националисти ги преќутуваат овие идиотштини.

Кога на тоа ќе најдеш одговор, тогаш ќе го пронајдеш и одговорот за Мавровските чмареви, тогаш ќе го најдеш одговорот зошто на секоја песна на Комитите (чиј воџа ќе скапи по затвори довека) се пееја песни за клетите Албанци, зошто при секое обвинување или исмевање се употребуваа Албанците како мерка на ГЛУПОСТ, ГРДОСТ, СЕЉАЧАНОСТ (иако истите во однос на Македонците се 10 пати поуспешни на светска сцена) итн.

Така, а СДСМ, нема врска, државата не ни чини.

П.С. http://www.scribd.com/doc/24563149/identitetot-na-milosovski

Види, и за ова Албанците не се виновни.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.963
Поени од реакции
83.291
Толку време го пишеше ова? И шо постигна со ова. Ова цело време го вртиш од тема на тема од форум на форум. Ништо ново, ништо инвентивно. Почнувам да мислам дека почна да поцрвенуваш, т.е. по-портокалуваш. Каква врска има СДСМ со законот бе пријателе?
Каква врска имаат албанците во 1980 година со Македонците? Зошто некој ги напраил будали Македонците и ги носел во Косово, место чие други луѓе се чукале на гради дека е нивно (т.е. Србите). Зошто интелектуалците Македонци како Младенов тоа го знаат и јасно го кажуваат, а оние первертити националисти ги преќутуваат овие идиотштини.

Кога на тоа ќе најдеш одговор, тогаш ќе го пронајдеш и одговорот за Мавровските чмареви, тогаш ќе го најдеш одговорот зошто на секоја песна на Комитите (чиј воџа ќе скапи по затвори довека) се пееја песни за клетите Албанци, зошто при секое обвинување или исмевање се употребуваа Албанците како мерка на ГЛУПОСТ, ГРДОСТ, СЕЉАЧАНОСТ (иако истите во однос на Македонците се 10 пати поуспешни на светска сцена) итн.

Така, а СДСМ, нема врска, државата не ни чини.

П.С. http://www.scribd.com/doc/24563149/identitetot-na-milosovski

Види, и за ова Албанците не се виновни.
Дефокусирање од темата со помош на папазјанија пост, можеби ќе ти донесе поени во фан клубот на Ilir. Но тука е само попусто трошење на хартија, време и пенкало.

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
нешто се изнервира оти има луѓе кои не купуваат од Албанци?

Има милион трговски центри и зони низ градов. Од сите, баш Албанците најдоа да одат во Рамстор, каде што кога и да влезеш има повеќе Албанци од Македонци. Зошто Албанците доаѓаат од којзнае каде за да купуваат таму? Што не одат во поблиските центри и зони да купуваат , туку веслаат до Рамстор? Е ама останатите не се под сопствеништво на Муслиман.
Што не се буниш поради оваа масовна селекција на албанскиот потрошувач (предимно Муслиман)?

Друго нешто. Што ги натерало луѓето да не купуваат од Албанци? Говорот на Милошевиќ? Ако ти е до вицови оди во ЧекДисАут.
Прашањето е зошто некои ги израмнуваат сите Албанци, кога се знае дека сите луѓе не се исти. Сигурно не биле сите Албанци во четата на тој што им буташе шипки у задник на работниците од Маврово. И тоа е факт. Ама факт е и дека кога на пример треба некој кој правел злосторства врз Македонците, да се осуди, веднаш излегуваат сите овие веќе спомнати невини Албанци на улица, за да го спречат судењето. Се појавија 40 (со букви четириесет) невладини албански организации кои се против осудата на овие. Сите албански партии застанаа зад нив. Ниту еден Албанец не кажа е ова што го направија овие е за осуда, туку сите врескаат: aмнестија, амнестија!
Освен тебе. Ти тврдиш не треба да се осудат зошто нема докази.Ти си единствен на кој сеуште не му е јасно дека има докази колку сакаш.
Како и да е, Албанците покажуваат широка национална сплотеност кога треба да се одбранат оние херои кои ги мачеа клетите Каури. Дури и еден од смелата дружина е избран за пратеник. Колку гласачи треба за да се избере пратеник во Собрание? Види чудо до вчера сум им бутал стапови у газ на луѓето и сум ги терал да лижат, а денес сум пратеник. Hooray 4 justice!
И така за секое дело направено во обид да се истераат Македонците од своите домови.

А ова е само една причина поради која може да се каже дека не се сите Албанци исти, но повеќето се.

Најголемиот проблем не ми се дискусиите со Албанците. Сум рекол повеќе пати, со вас сум барем на чисто.
Ама од моиве безрбетници ми се повраќа. Веројатно го заслужуваме тоа што ни го правите.

Првата препрека на која Македонците се сопнуваат, е да се воочи монолитноста на Албанците кога е во прашање дејствувањето против Македонците.
Гореспомнатиот пример е само еден од многуте кои ќе ви го потврдат последниот пасус.
Една од најлесните работи што може да се сторат (а ги има уште), без да се зема пушка или слично, е барем да не ги финансираме. Сигурен сум дека Албанците ќе го разберат тоа , бидејќи и самите купуваат во продавници врз база на религијска или национална селекција (примерот со Рамстор).
Ramstor vikas Muslimanski bil a drugoto ne e ne be drugar Ramstor e ednistveniot Trgovski centar vo Skopje

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Дефокусирање од темата со помош на папазјанија пост, можеби ќе ти донесе поени во фан клубот на Ilir. Но тука е само попусто трошење на хартија, време и пенкало.
Во последно време си затупил, не знам, можда кркаш мака од некој мрсулав неваспитан албанац и така ти амплифицира аура према сите припадници на тој говорен јазик.

Дечко, имаш член на форум, кој што ти кажува дека таткото негов уште од време на Југославија терал националистички филмови, го хранело своето дете со глупости, велејќи му, дека не купува компири од кај Албанец, ради тоа што тие пари ќе ги даде на некаква национална кауза. Море, интелект, антиципира војна на 2001 година а?

Убаво е кажано, само не разбирате, не сте се дружеле со нас, не знаете како се движеле тие работи.

Денес тој син на тој антиципатор, се јавува и кажува дека да: "Таткоми арно ме учење, простите селани продавачи на компири во периодот околу 1985 година береле пари за војанат во Македонија, тој знаел, не купувал, и со тоа, заштедил еден живот на Македонски бранител во 2001-ва година".
Класични ВМРО-вски филмој. Омразата меѓу Албанците и Македонците (како нации одделени со јазик и култура и историја) ја импонирале Србите, берејќи селани од по Кратово, Добрушево, Штип, Струмица, Ново Село, пуштајќи ги во Косово, за време на студентските протести, раѓајќи омраза, која до ден денес комшии мои го земаат тоа како генеза на проблемот со Македонија. Проблемот беше што Албанците-Косовари, не се чуствуваа како Југословени, а Македонците да. Им влегоа во агенда на Србите, и ги злоупотребија. Денес Простите Македонци, уште мафтаат со тоа, дека Албанците уште во време на Југославија сакале да се отцепат и барале независност на Косово. И оттаму, прости сељаци, акумулирале, и тоа на крај го амплифицирале (како ти сега, и таткому на членот на кајганаа) по нивните деца, им дале нешто најубаво, омраза. Таму е генезата. 2001-ва е резултат на таа омраза.

И да, кршам вратој, оти можам! Илир ќе ме сака, а потајно и еден куп антички македонци, кои што мои фрази ќе ги користат, копираат и злоупотребат по други форуми.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.963
Поени од реакции
83.291
Значи Македонци! Ако случајно нешто ви личи не во ред Албанците да ве јаваат како сакаат, тоа ви е остаток од влијанието на Милошевиќ, се крие сеуше во вашите глави.
Само кротко и ќе помине.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Значи Македонци! Ако случајно нешто ви личи не во ред Албанците да ве јаваат како сакаат, тоа ви е остаток од влијанието на Милошевиќ, се крие сеуше во вашите глави.
Само кротко и ќе помине.
Ете така, суперфицијално, аплаузот е битен, дури добиен од проста вмровска класирана публика. Нема врска, пошо очито целта по длабење во тебе одамна изумрела, па нека живее она секојдневното, универзалното. За се друго постојат Албанците.

Само внимавај, водите по кои што пловиш ако се плитки, исто така се опасни.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
I jas toa sakam da go znam:Dali ima Albanec koj gi osudil zlostorstvata napraveni vo 2001 godina?Jas barem dosega ne sum videl...

--- надополнето ---

Само кротко и ќе помине.
ostatok i lecenje kompleksi so Milosevik...

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
ostatok i lecenje kompleksi so Milosevik...
Да бе злапко да, стечајни работници, технолошки вишок, идјоти, сељани, да прднеше некој во Кичево, оп Албанците за колење за бесење оти поради нив пропадна југославија. Да злапко да, оти сељани како нив и како таткоти, ве учење, т.е. сте учење, дека Албанците треба да се мразат, оти таткоти (архетип на сељак) војувал и животот му бил загрозен '80-тите во Косово, додека тој бранел интереси на некакви србски националисти скриени под маската на Југословено-утопијството.

Усталом, шо мајка барам со тебе да разговарам за ваква тема. Па и ти си како таткоти, не си поарен. Просто нивото на форумот е под Чаирско чајџилнички-муабет, на двајца сељо-аналфабети.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
Да бе злапко да, стечајни работници, технолошки вишок, идјоти, сељани, да прднеше некој во Кичево, оп Албанците за колење за бесење оти поради нив пропадна југославија. Да злапко да, оти сељани како нив и како таткоти, ве учење, т.е. сте учење, дека Албанците треба да се мразат, оти таткоти (архетип на сељак) војувал и животот му бил загрозен '80-тите во Косово, додека тој бранел интереси на некакви србски националисти скриени под маската на Југословено-утопијството.

Усталом, шо мајка барам со тебе да разговарам за ваква тема. Па и ти си како таткоти, не си поарен. Просто нивото на форумот е под Чаирско чајџилнички-муабет, на двајца сељо-аналфабети.
LOL,se gleda deka na sekoj vtor post Milosevik i Srbi ''vi'' se na listata...takov e mentalitetot...kako ke si postelis taka ke si legnis,kako ke si drobis taka ke si srkas...

Ne mi odgovori,dali ima Albanec koj rekol deka se sluci zlostorstvo i nekoj koj sto se potrudil da gi podobri odnosite pomegu Makedoncite i Albancite...?Dali ti licno go osuduvas konfliktot koj se sluci vo 2001 godina?

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
LOL,se gleda deka na sekoj vtor post Milosevik i Srbi ''vi'' se na listata...takov e mentalitetot...
Не бе простаче мало, туку јас ти ја кажав генезата на она што се случи во 2001 година. Па ти терај уште со глупости. Терај, никој не ти брани. Јас знам дека делам град, држава со прости луѓе (албанци, македонци, роми итн.), ама ти не знаеш и од простотилако има попростотилак, од јунакот по јунак.

Да не кукаш после, оти пикале во чмарот колој, кога со истите можеле офци да протеруваат.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
си лечи некои комплекси од детството Пикасо ..
Od Kosovo ili od severna Albanija od regionot okolu Mat,kade sto iznenadno skoro polovinata Albanci sto ni se ovde poteknuvaat od tamu :pos2::nesum: Ups se pravi starosedelec :tv:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
си лечи некои комплекси од детството Пикасо ..
Да Кошаркарска утакмица Македонија - Унгарија ... Навијачи... Нек разберу клети Албанци... некаде во зимата на првата декада на девеесетите...

И после оти не навивате за Македонија, оти не ја сакате Македонија, оти сега (после 2001-ва) не сакате соживот итн...

Убаво ви кажа некад некои од терористичките поединци во 2001, али тоа пред 2001, ќе дојде денот коа вие ќе молите за соживот... А не ние...

--- надополнето ---

И простотилак насекаде, браос, браос, браос Македонци. Изгледа ќе се почне сега да се мери глупоста со вас. Рецимо Chris е два киломакедонци ГЛУП итн... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom