Колку пати се плаќа една казна?

• Креатор на темата Креатор на темата macedonian1
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 јули 2010
Мислења
14
Поени од реакции
1
Poradi kazna za soobrakaen prekrsok , a istata bese uplatena uste denta , uplatinicite gi cuvav ( za sreka )
i posle 7-8 meseci pak mi stigna od MVR - cestitka :S za podmiruvanje na istata kazna, priloziv uplatnicata kako dokaz deka e podmirena da me izzemat od sankcioniranje, no pred nedela dena povtorno mi stigna po posta pismo vo koe mi bese vratena uplatnicata i mi bese posoceno da go podmiram iznosot od kaznata povtorno....Kakov reket :S na sekoj nacin gledaat da ti nastetat, zarem treba dva pati ista kazna da plakam ????
no so koi pari :S
kazete mi sto mozam da napravam nekoja alternativa za da mozam da posegnam po protekcioni merki poradi toa sto sum obespraven kaj da se obratam... pozz

До 3 пати е адетот :) :)

зависи од тоа, колку им имаш погрешено. Може и да иде до 5 пати +3 од карти

Во МВР-Скопје.

Стандува збор за административен булшит-штом си платил и ИМАШ ПОТВРДА нема основ повторно да плаќаш....освен ако не си утнал паааак:)

So drzava nema igranje... mi frlile pik pak da ja plakam, ne sum samo jas takov slucaj...i da imas dokaz za 100 evra kazna, ako dojdes do stepen da tuzis, poveke ke te cinat sudskite trosoci nego pravdata ;) fala na postovite pozz

Незнаев каде па тука ке прашам, дали се плака казна за нарушување на мир и колку пари е ?

Незнаев каде па тука ке прашам, дали се плака казна за нарушување на мир и колку пари е ?
се плаќа за нарушување на јавен ред и мир, зависно од тоа кој ја спроведува постапката, најверојатно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom