poentata mi e shto sigurno nema probano nekoj za nekoja rabota i ne znae kako odi a kazuva kako e opasno da se aplicira negde da ne te zakrpat a vo makedonija ne krpat krpat mn povise od kolku shto mozes da probas da specalis i da te izgorat ke te izgorat 200 e a ako ispadne rabotata ke imas poveke!! no koga od doma ti butkaat pari lesno e za dr da kazes !!!i jas ne tvrda ke tvrdam koga ke znam tocno samo prepostavuvam !!!!
ako tolku te interesira, jas sam si sozdadov privaten biznis, ubavo mi e, mesecni dobri primanja, ima trcanje, ima rabota, ako si sposoben i ovde ke zapocnes nesto so malku pari i za nekolku godini ke si go ladis a drugi ke ti gi pravat parite
A ONA TIE DOBRO STO VELIS "I DA TE ZAKRPAT KE TE ZAKRPAT ZA 200E", interesno, mnogu interesno
tuku gledaj da ne te istovari avtobusot u pred nekoja vinarija i da rece soferot jas do ovde sum platen a vie vlezete vnatre, pa posle da go barate naredniot den da ve vrati vo makedonija hahahhaha
koj ke ti dade VIZA bre momce, ako sam ne vlezes vo ambasada, kaj ti e dogovorot so vinarijata kaj sto ke rabotis, kako ke vlezes vo taa vinarija koga ke te vidat za prv pat
c c c c c c c c c c
se cudam kolku nisko pagate, i se raduvate koga nekoj ke vi rece primeni ste
se znae koj se legitinmni agencii vo makedonija, sto mislis tie se glupavi ne mozat da najdat ponudi za rabota niz evropa tuku samo ke prakaat luge na brodovi i vo trgovski centri vo dubai
ajde be razmisli malku
kozuon prakase luge za rabota na farmi vo anglija
jas bev edna godina
6 mesci po 1800 evra(1400evra)togas
plateno jadenje spienje
nedela sloboden den
ama prethodno imav dogovor so koj sto bev vo ambasadata i si izvadiv viza
vo ambasadata imaa dokument deka taa firme(farma, kompanija ) me bara mene i mi daoda rabotna viza bez nikakov problem, nisto ne me isprasuvaa
a sega nekoj ke dal 500 rabotni vizi za vinarija,
site se isti i NAHIL e ziva prevara
samo ke se smeeme na krajot na ovoj forum koga ke vidime kako site ke bidat zaebani