MVP- На Светското првенство во Јужна африка

Кој ќе биде прогласен за најдобар играч на првенството?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
haha nemam namera da se raspravam so tebe ama i ti po se izgleda si gledal Vimbldon...moze samo da placete no realnosta e edna...SPANIJA momentalno e NAJSILNA vo svet i toa go velat site osven nekoi kako tebe tuka od forumot...
Кои сите? Фановите на Шпанија?
Кажи ми што направи за да збориш дека е најсилна? Што 90 мин Чави, Рамос, Чаби, Иниеста, Пујол си додаваат, ќе му пуштат на Виља да даде гол, и после пак играат пред свој гол? Со таква игра е најдобра?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Кажи ми што направи за да збориш дека е најсилна? Што 90 мин Чави, Рамос, Чаби, Иниеста, Пујол си додаваат, ќе му пуштат на Виља да даде гол, и после пак играат пред свој гол? Со таква игра е најдобра?
Ај иди гледај хокеј.

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243

добро ај тогаш кажи ми koj од тимовите што играше против Шпанија заслужи да ја победи??

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
добро ај тогаш кажи ми koj од тимовите што играше против Шпанија заслужи да ја победи??
Парагвај. Да не беше Касиљас ке го јадеа Шпанците. Швајцарија исто.
Како очекуваш некој да стигне до топка кога 4-5 играчи цело време додаваат меѓу себе?
Ај кажи ми на кој натпревар Германија прикажа игра( на игра не мислам додавања на своја половина и на секој 20 мин по некој шут или топка до Виља).

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Како очекуваш некој да стигне до топка кога 4-5 играчи цело време додаваат меѓу себе?
Ај кажи ми на кој натпревар Германија прикажа игра( на игра не мислам додавања на своја половина и на секој 20 мин по некој шут или топка до Виља).
Да бе,Парагвај заслужил зашто промашиле пенал.
Многу битно,беа надиграни,не мрднаа цел натпревар.
Швајцарија ја порази Шпанија.
А тоа додавање,па тоа е играта на Шпанија.За тебе не знам,ама јас уживам во таа игра од нога до нога.Не знам дали е до тоа што навивам за Барселона или до нешто друго...ама за мене одлично игра Шпанија досега.

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Ај кажи ми на кој натпревар Шпанија прикажа игра( на игра не мислам додавања на своја половина и на секој 20 мин по некој шут или топка до Виља).
а што очекуваше ти од Шпанија ...по 5-6 гола да даваат кога противникот очајно се брани и гледа да се извади од прекин или контра??

Значи покрај доминацијата во играта и способноста да ја држат во посед топката далеку повеке од противникот, Шпанија покажа и најдобра игра во одбрана а тоа го зборува и фактот дека имаат најмалку примени голови.

А муабетите што ако Парагвај дале гол итн не држат воопшто..

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
Да бе,Парагвај заслужил зашто промашиле пенал.
Многу битно,беа надиграни,не мрднаа цел натпревар.
Швајцарија ја порази Шпанија.
А тоа додавање,па тоа е играта на Шпанија.За тебе не знам,ама јас уживам во таа игра од нога до нога.Не знам дали е до тоа што навивам за Барселона или до нешто друго...ама за мене одлично игра Шпанија досега.
Парагвај играше добра игра против Шпанија. Според мене не беше Парагвај надигран, речиси еднаква игра имаше.

Ако ти сакаш таков„Фудбал" oк, мене повеќе ми се свиѓа фудбалот што го игра Германија..

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Парагвај играше добра игра против Шпанија. Според мене не беше Парагвај надигран, речиси еднаква игра имаше.

Ако ти сакаш таков„Фудбал" oк, мене повеќе ми се свиѓа фудбалот што го игра Германија..
Ауу Германија игра фудбал и пол,дади гол од прекин и само контри.

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
Ауу Германија игра фудбал и пол,дади гол од прекин и само контри.
Дала 2 гола од контра против Англија, и готово сите голови им се преку контри.
Каков и да е, подобар фудбал игра од Шпанците.
А и ако ви се свиѓа таквиот дефанзивен фудбал на Шпанците(пред да дадат гол помалку, откако ке дадат подефанзивен), незнам што толку вие фановите на Барса серевте за играта на Интер на камп ноу.

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
А и ако ви се свиѓа таквиот дефанзивен фудбал на Шпанците(пред да дадат гол помалку, откако ке дадат подефанзивен), незнам што толку вие фановите на Барса серевте за играта на Интер на камп ноу.
играта во одбрана на Шпанија со онаа на Интер на Камп Ноу е даааааалеку поразлична , зашто Интер половината не ја помина.. незнам како можеш да правиш такви глупи споредби, но никогаш не сум ги критикувал Интер за таквата игра...едноставно беа принудени така да играат зошто секоја друга тактика ке беше фатална...

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
играта во одбрана на Шпанија со онаа на Интер на Камп Ноу е даааааалеку поразлична , зашто Интер половината не ја помина.. незнам како можеш да правиш такви глупи споредби, но никогаш не сум ги критикувал Интер за таквата игра...едноставно беа принудени така да играат зошто секоја друга тактика ке беше фатална...
Да, откако Шпанија даде гол против Германија, тие ја поминаа половината. А и пред тоа..со 2 шута на Алонсо, Шанса на Виља? Тоа беше цела "офанзивна'' игра на Шпанија.
Ти можеби не си ги критикувал, ама 90% од фановите на Барса ја критикуваа.

Aksi16 напиша:
Шпанија не игра дефанзивно,Шпанија игра паметно.
Затоа и ќе го освои СП.
Ок, чим ви е поубаво да гледате тактики од вистински фудбал гледајте си;)
Само незнам ако играше така некоја друга репрезентација против Шпанија што ќе зборевте.
Или Шпанија да примеа на некој натпревар први гол(т.е да примеше Касиљас, зошто тој е најзаслужен што Шпанија е тука), дали ќе ја игравте таа ваша''паметна'' игра, или ќе ја игравте играта што ја игра Германија.

A-C-A-B напиша:
А дал ке освои или не,допрва ке дознаеме.
Еј еј, пази што збориш, ако не освои нема пиво:pos:

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Затоа и ќе го освои СП.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Затоа и ќе го освои СП.
:pos:

Исти кур различно паковање бе !

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
:pos:

Исти кур различно паковање бе !

Немаш појма што е дефанзивен фудбал.

Шпанија играла дефанзивен фудбал:pop:

Kajgana Shop

На врв Bottom