Светско Првенство - Турција 2010

Кој ќе биде шампион?

• САД

Гласови: 44 33,8%
  • Шпанија

Гласови: 8 6,2%
  • Србија

Гласови: 34 26,2%
  • Грција

Гласови: 1 0,8%
  • Турција

Гласови: 26 20,0%
  • Литванија

Гласови: 8 6,2%
  • Аргентина

• Бразил

• Порторико

• некој што не е наведен

Гласови: 6 4,6%

• Вкупно гласачи
    130
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Tвојот фаворит во Африка не ја помина ни групата а најдобрите после Америка според вас го зедоа дрвениот медал во Турција.Додека Хрватска во фантастична атмосфера си ја славеше Европската титула.И да СП заврши и не ги барајте милиметрите на сликата пошто од видеото неможе да се види а и судијата ваљда не им гледа во патиките на играчите.
Па во што треба да гледа судијата,пички у публика ли?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Не ме заебавај брат кој ќе види во таа мешаница,милиметри се во прашање?Него узалуд збориме,СП заврши се гледаме до година во Литва.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Која моја Хрватска бе ?
Моја е Македонија, за разлика од таквите ко тебе.
Ај сега ме мрзи да барам по темите за да ти кажам од каде "твоја" :smir: И Хајдук сигурно не е од Кратово :helou:

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
Ај сега ме мрзи да барам по темите за да ти кажам од каде "твоја" :smir: И Хајдук сигурно не е од Кратово :helou:
Дај линк каде што сум кажал "ние" за Хрватска или Хајдук па тогаш ќе правиме муабет.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Ѓорче Бој,Растињак ... ако не ви се чита, не читајте ... ако ви се замара имате профили па повелете таму.
Имаме очигледна ситуација овде, не ја терајте темата во погрешен правец.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Сепак голем успех за србија (читај Ивковиќ) на дебитантскиот настап на СП...
Иако кошарката е на ниво на периодот меѓу двете светски војни, на едно СП да има средби кои завршуваат со по 130-140 коша вкупно и имаш ситуација каде не мора да се квалификуваш туку да си купиш пласман од ФИБА (вајлд факин карта, која ја наплаќале милиони евра) доволно зборува...
САД ќе доминира повторно со децении...

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Сепак голем успех за србија (читај Ивковиќ) на дебитантскиот настап на СП...
Иако кошарката е на ниво на периодот меѓу двете светски војни, на едно СП да има средби кои завршуваат со по 130-140 коша вкупно и имаш ситуација каде не мора да се квалификуваш туку да си купиш пласман од ФИБА (вајлд факин карта, која ја наплаќале милиони евра) доволно зборува...
САД ќе доминира повторно со децении...

Дебитантски ??

5 титули

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
^ 5 tituli.

Fiba na udaru brojnih kritičara

Sa slavljem domaćih navijača počeli su i prosvjedi srpskih predstavnika zbog sudačkih pogrešaka na utakmici, a izbornik Ivković javno je tražio da se suce kazni te da odgovorni ljudi u Fibi ponude barem ispriku Srbiji, ako već ne ponude ostavke. Srbi su ogorčeni zbog dvostrukih kriterija kod suđenja prekršaja, i drugih ustupaka Turskoj kao što je bilo dopuštenje da slobodna bacanja umjesto Omera Ašika, inače najslabijeg izvođača slobodnjaka u turskoj momčadi, izvede drugi igrač.

"Kurir" je objavio i video dokaz koji sugerira da posljednji koš Turske na utakmici možda i nije bio regularan. Na snimci koju je snimio gledatelj sa tribina vidi se kako je strijelac posljednjeg koša Tunceri napravio prijestup preko aut-linije baš prije nego je zabio pobjednički koš.

Nije čudno da su Turci prvi puta na ovom SP-u osvojili neko odličje, s obzirom na to da su domaćini. Običaj da domaćin nekog natjecanja ostvari pred svojom publikom najbolji rezultat u povijesti ustalio se u gotovo svim sportovima i postalo je sasvim očekivano. Ipak, nema sumnje da će ovo još više potaknuti kritike na račun Fibe koja je u posljednje vrijeme meta mnogima zbog raznih negativnosti i nepravilnosti u svjetskoj košarci.

Член од
15 март 2008
Мислења
546
Поени од реакции
63
Какви 5 титули кога Србија прв пат учествува?
Или се бројат и оние на Југославија?
Тогаш и Македонија има титули...и Црна Гора...
Од 1992 година:

Олимпијада 1996 Атланта - сребро
Светско '98-Грција и '02-САД - злато
Европско '95-Грција,'97-Шпанија,'01-Турција - све злато
Европско '09-Полска - сребро
Европско '99-Франција - бронза

до 2003 е СР Југославија , па СЦГ , и од 2006 Србија

FIBA considers Serbian national basketball team the direct successor of Serbia and Montenegrohttp://en.wikipedia.org/wiki/Serbia_basketball#cite_note-0 and therefore of FR Yugoslavia.

Да се надополнам на офтопиков , додека не ја затворат темава.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Од 1992 година:

Олимпијада 1996 Атланта - сребро
Светско '98-Грција и '02-САД - злато
Европско '95-Грција,'97-Шпанија,'01-Турција - све злато
Европско '09-Полска - сребро
Европско '99-Франција - бронза

до 2003 е СР Југославија , па СЦГ , и од 2006 Србија

FIBA considers Serbian national basketball team the direct successor of Serbia and Montenegrohttp://en.wikipedia.org/wiki/Serbia_basketball#cite_note-0 and therefore of FR Yugoslavia.

Да се надополнам на офтопиков , додека не ја затворат темава.
...and therefore SFR Yugoslavia,and therefore Kingdom of Yugoslavia, and therefore Ottoman Empire,Austrian Empire,Kingdom of Hungary,The Holy Roman Empire,Byzantine Empire,Roman Republic,Babylon,The Garden of Eden & Land of the Faireys...

Serbia.
It goes back to the big bang.
Since 2006.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom