Светско Првенство - Турција 2010

Кој ќе биде шампион?

• САД

Гласови: 44 33,8%
  • Шпанија

Гласови: 8 6,2%
  • Србија

Гласови: 34 26,2%
  • Грција

Гласови: 1 0,8%
  • Турција

Гласови: 26 20,0%
  • Литванија

Гласови: 8 6,2%
  • Аргентина

• Бразил

• Порторико

• некој што не е наведен

Гласови: 6 4,6%

• Вкупно гласачи
    130
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.132
Поени од реакции
46.133
Ме чуди тоа што некој македонци се прават поголеми срби од самите срби. :smir: ....
Ајде не се секирајте, биче болје :pos2:
А добро што не спомна нас, македонците, за нив биче боље во случајов знаеш што значи ? Светски прваци ...
За нас '' ќе биде подобро '' знаеш што значи ? Шанса да се пласираме на Светско, и да не се иживљаваат врз нас екипи ко Грција на големи натпреварувања, зашто тоа од лани на европското беше невиден фејл, бруки ...
Никад нема да ги сватам ваквите постови, стварно не гледам основа да им се ситиме, смееме и сл., ама она ич. :)
На крај краева на вакви натпреварувања, ние овде бираме фаворити од други земји, ова колку да доловам на кое ниво сме дојдени, доаѓаат луѓе од хрватска тука, ни се чудат како може да има луѓе тука што навиваат за нивна репрезентација ( ова беше случај на ЕП во фудбал пред 2 години ) ... е да, чудно е или може не е ...
А за европски шампиони ќе ги видиме уз Литванија, Турција, Шпанија, Грчка
Мхххм, ако се лажеме, Турција еднаш ако не се лажам играше финале на ЕП и тоа кога беа домаќини и изгубија дома од Србија 10 разлика, не се нешто посебно во кошарката, домашниот терен им е најбољи шести, а и седми играч на моменти ( спортски фанатици се ), али на било кое друго место се треторазредна екипа која не може да се носи со најдобрите, а и прашање е дали Туркоглу ке заигра пак за нив, ипак НБА си е НБА.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Само еден реченица - Секоја чест за Турција , машка борба , до последна стотинка :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не гледам причина зашто толкава мржња кон србите.
Не скокајте,не сум србоман,ама стварно не ми е јасно.

Србија играше подобро,ама немаше среќа и плус судиите беа на страната на Турција.
Тој идиотот што се преправаше дека е удрен треба да се усрами и никад да не заигра кошарка.Срамно за ФИБА срамно за Турција,на онаков начин да се победи.
4.2 секунди до крај,почна играта времето уште траеше,се додека не стигнаа турците до рекет,е тек тогаш почна да се одбројува.

Иначе Дуда погрешно пристапи.Требаше да ги остава да влегуваат во рекет,и така слаба страна им е тоа,а да ги блокира ударите од тројка.Тој обратно.Затоа Србија и изгуби.
И да...тој што го вардеше Теодосиќ нека го однесат на оџа во Истамбул,зошто паметот не знаеше кај му е,за греота.

То е то..на турциве им посакувам среќа утре против Америка.Ќе навивам против нив,но и ако освојат ќе останам рамнодушен.

п.с.Криво ми е што Иљасова играше многу слабо.

апсолутно си во право исто така и јас за време ан натпреварот тоа го приметив и да бев тренер така би играл. да шутнеа упола тројки а од тие влезови сигурно сите немаше да ги погодат ете ти победа на србија ама се гледа дека и овој ивкович е веќе стар.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.132
Поени од реакции
46.133
И не ја мешајте Македонија тука знаеме дека ве има полно предавници па немора да правите споредби кога гледате дека темава е за СП 2010 не за Македонската репрезентација.
Moжеш и подобро од малоумниот синдром со предавници кој владее во земјава, не сме 1903, 2010 сме, не мора да се удираат потврди дека народов не е сеуште свесен дека сме влезени у нов век ...
Јас лично ја спомнувам Македонија зашто немаме ние право, ко земја, да се смееме на некаков неуспех, поготово не ако еве, во случајов, Србија изгуби во полуфинале на СП и е меѓу 4 најдобри у Свет.
Што е тука смешно ? Што има ја да се смеам или ситам кога ке ми текне дека на сите спортски полиња сме тежок епик фејл ...
Али дека со аргументите на оваа тема слабо стоиш, мора да се удри на ретардираната реторика со предавници која бар кај мене, нит ке помине нит поминувала, не се спуштам на нивото на една амеба за такви убер нискоинтелигентни дискусии карактеристика за ренесансните периоди. :tv:

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Moжеш и подобро од малоумниот синдром со предавници кој владее во земјава, не сме 1903, 2010 сме, не мора да се удираат потврди дека народов не е сеуште свесен дека сме влезени у нов век ...
Јас лично ја спомнувам Македонија зашто немаме ние право, ко земја, да се смееме на некаков неуспех, поготово не ако еве, во случајов, Србија изгуби во полуфинале на СП и е меѓу 4 најдобри у Свет.
Што е тука смешно ? Што има ја да се смеам или ситам кога ке ми текне дека на сите спортски полиња сме тежок епик фејл ...
Али дека со аргументите на оваа тема слабо стоиш, мора да се удри на ретардираната реторика со предавници која бар кај мене, нит ке помине нит поминувала, не се спуштам на нивото на една амеба за такви убер нискоинтелигентни дискусии карактеристика за ренесансните периоди. :tv:
Брату не се нервирај. Не мора да вреѓаш :). Chill out!

В

Вори

Гостин
И уште нешто..
По килав центар од Перовиќ ја немам видено.
Ако има натпревар за килави центри тој ќе биде второ место,жими све!

Кешељ,Бјелица,Теодосиќ,Марковиќ,Мачван..каков тим за во иднина има Србија,страшно нешто.

М

Мартин`

Гостин
Ок парамециум немора да се спушташ мене воопшто не ми е гајле, ме нервира тоа што ја мешаат Македонија секаде како што читаш и самиот темата е за Светско првенство - Турција никаде не читам јас Македонија во темава зошто тогаш уопште ја мешате ?

Ете лично навивав за Турција на натпреварот а може да се каже и на цело првенство и ми го направија меракот баш што ги тепаа Србите и несмеам ли да напишам во темава за тоа ? Зошто пак да ги бранам Србите како имале добра репрезентација со млади играчи и имале иднина.. иднина е широк поим никој не гарантира дека истите играчи ќе успеат да донесат европски/светски титули во Србија така да не коментирам воопшто за тоа.

Туку ај веќе кога спомна за ситење ќе мешам и ја во темите како што прават оние што ти ги браниш, тогаш што се ситиш јас незнам да речеме имаш постови за тимови како Рома, Милан кога губат во Сериа А ти им се ситиш а не го гледаш домашното првенство во каква катастрофа ти е ...

Првен гледај за себе после кажувај за другите!

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.132
Поени од реакции
46.133
Брату не се нервирај. Не мора да вреѓаш :). Chill out!
Не се нервирам ако мислиш за србиве, Турција ми е една од поомилените нации зашто поише од 10 год сум поминувал таму на одмор у ист град, у исти пансион :), така да воопшто не сум револтиран од поразов, на крај краева од фудбалска гледна точка primer, Галата и Турција ми се у листа на омилени тимови/репрезентации ...
Нејсе тоа, али нема смисла да се брукаме на таков начин по форуми зашто делуваме смешно и на моменти несватливо, ја искрено се би дал кога би видел личност ко Ивкович инволвирана во нашата кошарка, или човек со таква спортска интелигенција инволвирана во нашиот спорт.
Ја му симнувам капа што изгради една ваква генерација на која малце и треба за да повторно стигне до самиот врв.

@Martin, реков, не идам на она ниско твое ниво, на искуство грдо ме јадеш, иди прочитај ме убаво за да видиш што сакам да доловам па после терај на таков бесмислен муабет кој воопшто нема да ти го исперцепирам, не вреди сетила за вид да трошам за реченица ко оваа
Туку ај веќе кога спомна за ситење ќе мешам и ја во темите како што прават оние што ти ги браниш, тогаш што се ситиш јас незнам да речеме имаш постови за тимови како Рома, Милан кога губат во Сериа А ти им се ситиш а не го гледаш домашното првенство во каква катастрофа ти е ...

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Момците одиграа храбро, 37 минути ги газеа Турците, но на крај потпаднаа под притисокот, а и судиите си го зедоа делот... Има иднина во овој тим и што им "избегало од рака", само по себе ќе си дојде... нека се порадуваат Турците, сега па којзнае кога пак ќе бидат дел од завршница на едно големо натпреварување, ние сме со долг стаж веќе таму :vozbud:

П.С. Боби колку си ретардиран дури и си се тешиш дека Македонија ќе биде Европски Шампион... до вчера ставаше Германски знамиња, сега Турски, а се тоа кога играат овие репрезентации против Србија??? :bip:

М

Мартин`

Гостин
^^
Воопшто не вреди да го коментирам твојот пост сакаш да испаднеш смешен ама нешто друго испаѓаш ..

Еве до Српчињата и разни Србомани видео каде што ќе видите дали воопшто имаше фаул во последниот напад, јас по чист блок немам видено на првенствово.

П.С И ич не ме е гајле дали дркате на Србија, Партизан или Црвена Ѕвезда ...

http://www.fibatv.com/page/Video/0,,12805~1648297,00.html?tabb=&pnumber=1

И не ми кажувајте за Србите барем тоа, поголеми плачковци во сите спортови од нив НЕМА, секогаш за нив криви се судиите само они се во право!

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.132
Поени од реакции
46.133
Воопшто не вреди да го коментирам твојот пост сакаш да испаднеш смешен ама нешто друго испаѓаш ..
Кажи, не сум доволно паметем ( друго објаснување нема ) за да сватам што сакаш да кажеш, али сум доволно еволуиран за да сватам каков предавник си ...

Кога ке читнеш едно 10 пати, зашто толку ке ти требаат, ке ми ја сватиш поентата, а мене к*р ме боли дали Србија или Турција или Америка ке освојат, тотално небитно ми е на национално ниво што, како и зашто ке испадне, само у Македонија ке сретнеш вакви ко тебе што слават туѓи успеси бидејќи оние во сопствената држава никаде ги нема, а истите мене, на национално ниво, стриктно ме интересираат.

Член од
23 јули 2010
Мислења
42
Поени од реакции
1
Мислам дека денеска САД ќе им одржи лекција по кошарка на Турците ..

М

Мартин`

Гостин
Кажи, не сум доволно паметем ( друго објаснување нема ) за да сватам што сакаш да кажеш, али сум доволно еволуиран за да сватам каков предавник си ...

Кога ке читнеш едно 10 пати, зашто толку ке ти требаат, ке ми ја сватиш поентата, а мене к*р ме боли дали Србија или Турција или Америка ке освојат, тотално небитно ми е на национално ниво што, како и зашто ке испадне, само у Македонија ке сретнеш вакви ко тебе што слават туѓи успеси бидејќи оние во сопствената држава никаде ги нема, а истите мене, на национално ниво, стриктно ме интересираат.
Не осеќаш ли дека си досаден веќе, каде виде дека славам туѓи успеси.. само заради тоа што сакав Турција да биде победник ? Уствари во право си само Македонија има граѓани такви што слават туѓи успеси во случајов на тимови како Србија, Албанија или пак евентуално ново Бугарија а не на Македонија.. тоа што намерно ги провоцирав „Србите“ од Македонија кои се поголеми Срби од оние во Србија е друга работа зошто кога тепаа на форумов се прогласија и шампиони сега ги нема.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254
Многу чудни членови има на форумот, абе деца што ви е гајле вас за Србија,зошто да навивате толку ватрено за Србија?? А за натпреварот,се знаеше дека Турција ќе победи,момците играа до крај не се откажаа,,,плус беа фаворизирани и од светски медиуми, имат доста јаки играчи,,,,, па нема да им е лесно и на американците..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom