Светско Првенство - Турција 2010

Кој ќе биде шампион?

• САД

Гласови: 44 33,8%
  • Шпанија

Гласови: 8 6,2%
  • Србија

Гласови: 34 26,2%
  • Грција

Гласови: 1 0,8%
  • Турција

Гласови: 26 20,0%
  • Литванија

Гласови: 8 6,2%
  • Аргентина

• Бразил

• Порторико

• некој што не е наведен

Гласови: 6 4,6%

• Вкупно гласачи
    130
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
За момент помислив Србија пак ќе се извади.Ма да а доле у кафичот кај мене снимката 3 секунди понапред и се дерат.Во последнава акција здивев Турците коа дадоа кош.Ептен ми го направија меракот.Утре во никој случај не се фаворити Американците.На хартија се али Турците играат дома.Се надевам на екстра интересен натпревар и доста неизвесен.

Член од
27 мај 2008
Мислења
164
Поени од реакции
29
Odlicna utakmica, bravo za nase mlade momke odigrali su junacki, siguran sam da u narednih nekoliko godina ovi momci gazice sve pred sobom. Velickovic je trebao da dobije i dodatno slobodno bacanje.

Sramotno sudjenje, sramota za FIBA ... Najjaci mi bio onaj turcin kao povredjen pa nece da sutira slobodna bacanja, da da hahaa.

Momci glavu gore, Beograd vam sprema docek, zasluzili ste, jos jednom bravo.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.655
Поени од реакции
1.272
Е да, ќе заборавев да споменам за „фер“ потегот од страна на копиљот Ашик.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.267
Поени од реакции
2.268
Odlicna utakmica, bravo za nase mlade momke odigrali su junacki, siguran sam da u narednih nekoliko godina ovi momci gazice sve pred sobom. Velickovic je trebao da dobije i dodatno slobodno bacanje.

Sramotno sudjenje, sramota za FIBA ... Najjaci mi bio onaj turcin kao povredjen pa nece da sutira slobodna bacanja, da da hahaa.

За тоа и јас спомнав. Мораше да има слободно за Величкович(јас мислев Саванович)!

А и последната акција беше ептен арно осмислена со оглед на мизерните, никакви 50 стотинки! А што ли ќе се случеше да погодеа, не можам да замислам!

Светла иднина секако има оваа репрезентација на Србија, а нивната големина ќе имаат шанса да ја докажат веќе наредната година на европското првенство, каде мислам дека ако играат повторно со овие играчи и со Ивкович на клупа - финале не им гине! Европски шампиони...ќе видиме в година!!!!

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.870
Поени од реакции
30.785
Абе и кој и да влезеше у финале ќе го јаде од Америка нека им е јасно на сите.
Оваа година Америка зима злато.

Член од
27 мај 2008
Мислења
164
Поени од реакции
29
Jeste da ovaj poraz boli, ali kao sto sam vec rekao momci glavu gore i Vi ste za sve nas pobednici.

Sto se sudjenja tice kako je moguce da Erden zakuca i dobije dodatno bacanje (Krstic se sklanjao nije ga ni pipnuo) a Velickovic u sledecem napadu nije dobio nista. Ali necu o sudjenju neka im sluzi na cast, SRAMOTNO SUDjENjE.

Turski igraci su namerno pokusavali da isprovociraju nase igrace nekoliko puta ali nije im poslo za rukom.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.132
Поени од реакции
46.134
Доста му е на Гасол со репрезентацијава, све што можеше да освои - освои, нека си се посвети на НБА кариерата, за негово добро ова ...

А за денес, не го гледав дуелов, не видов ни што беше тоа со слободните али ми кажаа било чиста глума колку да не шутира слободно лош шутер што е епик фејл ситуација. Нејсе и тоа, оноа апла неутрални судии во кошарка - ракомет тешко, или-или е работава и тоа е тоа, глави горе за србиве, нит иаме некоја основа да им се ситиме нит ништо, во најдобри 4 у свет се и у најбољи случај се трети, а уште подобро за нив е што имаат феноменална генерација на кошаркари уз која може да просперираат и нови имиња што е само плус.
Не би рекол дека ние би можеле да сањаме за ваков успех и слично, али можеме да сањаме за онакви генијалци ко Дуда во нашиов спорт, тоа е она што недостига и ради тоа и с'ркаме, не дека ги нема, него стандард ручна кочница имаме од '' горе ", личниот интерес пред Се, нали.

п.с. За финалето, не гледам некој кој може да им конкурира на американциве, страшно делуваат и нит Србија нит Турција едноставно не гледав како би можеле да ги победат, сега само Туркије остана али ни со големата помош од публиката не верувам дека ке направат нешто посебно во тој дуел.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Turkey-flag.jpg

Bravo Turkiye:smir:

Sega i da izgubat od amerikancite nema da mi e tolku gajle,, vazno ne izgubivme od srpcinjata:tapp:

Vecerva se potsetiv na futbalot, koga igrase Turcija Hrvatska na evropskoto prventstvo Euro2008 za polu finale,,, i Turcija koga im dade gol na hrvatite vo 121 minuta...

Srbite i hrvatite naviknati se da jadat vo poslednite minuti..

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Ме чуди тоа што некој македонци се прават поголеми срби од самите срби. :smir: ....

Ајде не се секирајте, биче болје :pos2:

М

Мартин`

Гостин

А демек Србија баш игра фер во сите натпреварувања, па тоа е нормално дури и Дуда се смееше за тоа се кладам доколку имавте таква прилика и вие ќе ја искористевте на таков начин.. не се правете светци кога на првенството во ватерполо влегувате 1 играч повеќе со намера дека нема да ве приметат .

Turski igraci su namerno pokusavali da isprovociraju nase igrace nekoliko puta ali nije im poslo za rukom.
Кој кажува за провоцирање, па Теодосич секогаш ама баш секогаш он пробува да ги провоцира противничките играчи.. го чекам денот кога на некој кошаркар ќе му здосади веќе тоа курчење и буквално ќе го изгази на терен.

И не ја мешајте Македонија тука знаеме дека ве има полно предавници па немора да правите споредби кога гледате дека темава е за СП 2010 не за Македонската репрезентација.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Ме чуди тоа што некој македонци се прават поголеми срби од самите срби. :smir: ....

Ајде не се секирајте, биче болје :pos2:

Toa e toa,jebi ga, mozebi srbite se vo pravo,koga im velat na makedoncite deka Makedonija e Juzna Srbija...

A vo edno Srbija 100% politicka podrska im dava na grcite okolu sporot za imeto..

В

Вори

Гостин
Не гледам причина зашто толкава мржња кон србите.
Не скокајте,не сум србоман,ама стварно не ми е јасно.

Србија играше подобро,ама немаше среќа и плус судиите беа на страната на Турција.
Тој идиотот што се преправаше дека е удрен треба да се усрами и никад да не заигра кошарка.Срамно за ФИБА срамно за Турција,на онаков начин да се победи.
4.2 секунди до крај,почна играта времето уште траеше,се додека не стигнаа турците до рекет,е тек тогаш почна да се одбројува.

Иначе Дуда погрешно пристапи.Требаше да ги остава да влегуваат во рекет,и така слаба страна им е тоа,а да ги блокира ударите од тројка.Тој обратно.Затоа Србија и изгуби.
И да...тој што го вардеше Теодосиќ нека го однесат на оџа во Истамбул,зошто паметот не знаеше кај му е,за греота.

То е то..на турциве им посакувам среќа утре против Америка.Ќе навивам против нив,но и ако освојат ќе останам рамнодушен.

п.с.Криво ми е што Иљасова играше многу слабо.

M

Mario Gómez

Гостин
Да во ватерполото беше епик, хахах, со играч појше сакаа на крајот.

Инаку Теодосиќ е најголемиот провокатор, нешто ко Матераци ама во кошарката. Нека пробаше нешто вечер и ќе го изгазеа.

Јасно беше дека ќе имаше некоја одлука во корист на Турците, сепак домаќини се. :)

А за европски шампиони ќе ги видиме уз Литванија, Турција, Шпанија, Грчка па и Македонија. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom