Vista или XP? Има ли врска со компатибилност на игрите?

• Креатор на темата Креатор на темата HulK`
  • Време на започнување Време на започнување

Тој процесор е 20 000? Core i7 920

Инаку на темава, јас имам 32 битна верзија на њињдоус7 можам ли да ставам 64 битна , или зависи до компонентите?

@ Master, Хаха фала фала :)

--- надополнето ---

Тој процесор е 20 000? Core i7 920

Инаку на темава, јас имам 32 битна верзија на њињдоус7 можам ли да ставам 64 битна , или зависи до компонентите?

Да тој е сеа е малце поефтин некои 17000, Иначе кои компонети ги имаш?

Процесор DualCore Intel Core 2 Duo E4600, 2400 MHz (12 x 200) и 2 гб, рам, имам уште еден слот од 2 гб рам, ама не е ставен на мб...

Стај си уше 2 гб рам и шибни 64-ка.

П.С. Ти се свиѓаше ли филмот? :pos:

Процесор DualCore Intel Core 2 Duo E4600, 2400 MHz (12 x 200) и 2 гб, рам, имам уште еден слот од 2 гб рам, ама не е ставен на мб...

Дообро.....ама не те разбрав за слотот од 2GB? :)
Иначе имаш солиден систем само уште 2GB RAM и готово стај 64-bit и уживај си

Да, немаш гајле слободно стави. Доста подобар и побрз избор е 64-та од 32. Само препорачливо е да си стаиш уште 2гб рам во иднина. Најголемиот а најефтин апгрејд што можеш да го направиш.
Не е лошо за размислит, 2 гб би чинело до кај 50 евра...само 64-битна седмица да може да ги врти сите тие игри што ги вртат дома (некои стратегии, фудбал, Fallout 3...), ќе ми влезе чивијата :)

--- надополнето ---

А да ми дадеш една HD5870? Лее брат најбољи компјутер у Скопје имаш:zver:
400 евра, мора за тие пари и да свири и да пее и кафе да вари :)

Не е лошо за размислит, 2 гб би чинело до кај 50 евра...само 64-битна седмица да може да ги врти сите тие игри што ги вртат дома (некои стратегии, фудбал, Fallout 3...), ќе ми влезе чивијата :)

На старо најди, ќе ти дојде дупло поефтино. Кај рамот не игра многу улога дали е нов или стар, ич да не се секираш.

--- надополнето ---

Се збуни излеа, мислеше дека не му е е ставен рамот на матична/ у пц или нешто у тој стил.

Малце ОФ-топик
Јас никако да ја навикнам 7-цата, се вратив на XP и мислам дека во догледно време нема да излезе подобар OS од него. А да изненаден сум од Leopard-от, кој има можност да го проба знае што мислам.

Се збуни излеа, мислеше дека не му е е ставен рамот на матична/ у пц или нешто у тој стил.

Аха, у ред.

--- надополнето ---

Малце ОФ-топик
Јас никако да ја навикнам 7-цата, се вратив на XP и мислам дека во догледно време нема да излезе подобар OS од него. А да изненаден сум од Leopard-от, кој има можност да го проба знае што мислам.

Врати се на 7-мица, ќе се навикнеш, далеку е подобар од XP :)

XP е тиња у споредба со WIN7 у секој можен поглед, си требал да го остаиш уште малце. Заеби 7 години стар OS...Згора на тоа WIN7 е единствениот перфектен OS што сум го користел до сеа..Да не ја спомнувам подршката за програмите, игрите,драјверите во иднина и се разбира дизајнот и прегледноста. А да и DX11!

XP е тиња у споредба со WIN7 у секој можен поглед, си требал да го остаиш уште малце. Заеби 7 години стар OS...Згора на тоа WIN7 е единствениот перфектен OS што сум го користел до сеа..Да не ја спомнувам подршката за програмите, игрите,драјверите во иднина и се разбира дизајнот и прегледноста. А да и DX11!

Плус тоа побрзо подигање и shut down и подобра искористеност на Quad-core процесорите. И најдобриот таск-бар досега! :)

Аха, значи ќе го ставам и др, слот и ке имам 2х2=4 гига рам...
При форматирање незнам како да одберам за 64 бит верзија...??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom