Споредба на софтверски фирми

• Креатор на темата Креатор на темата EmTe
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 март 2009
Мислења
10
Поени од реакции
3
Здраво дечки
Незнам дали има слична тема но еве овде ќе прашам.
Дали може некој да ми каже искуство кога работел или бил на пракса во некоја од поголемите софтверски фирми во Македонија? (Нетцетера, Сивус, Ein-Sof и др.)
Или пак што слушнал од некој другар или колега.

Поздрав

тоа ти се три сосема различни фирми, како што знам. Дознај која им е дејноста и кои пакети ѓи работат.

И за кој пазар се таргетирани:)

Не знам како да дознаам, затоа прашувам овде :)

Сите се преваранти, ги користат вработените како робови.

Здраво дечки
Незнам дали има слична тема но еве овде ќе прашам.
Дали може некој да ми каже искуство кога работел или бил на пракса во некоја од поголемите софтверски фирми во Македонија? (Нетцетера, Сивус, Ein-Sof и др.)
Или пак што слушнал од некој другар или колега.
Поздрав

Малце доцна ти е за прашања пошо веќе пола од праксите летнаа.
Генерално се океј, мање више на ангажираност и вклопување во околината со останатите вработени. Netcetera и Ein-Sof се помали, очекувај дека таму ќе имаш поблиски контакти со останатите вработени. Seavus е приказна сама за себе, имам доста колеги кои биле таму, некои со позитивни некои со негативни искуства. Фирмата е огромна и можда многу зависи во кој оддел ќе те стават да се „праксаш“.
Сепак, јас сум вработен во Netcetera, и можда мислењата ќе ми се земат како пристрасни и затоа овде ќе прекинам. Ако сакаш дополнителни детали, контактирај ме по ПП.

Сите се преваранти, ги користат вработените како робови.

Riiight ... и ова го кажуваш од твое длабоко лично искуство, зборување од останатите или генерална стереотипска проекција?

Riiight ... и ова го кажуваш од твое длабоко лично искуство, зборување од останатите или генерална стереотипска проекција?
Вторите 2 веројатно.:) Секој со своите приказни си раскажува... Нормално ако не те бива, ќе те избркаат, па ќе јадеш трици за компанијата... Или па стварно се иживљаваат со вработените... Незнам што да кажам.

Уште сум студент, па прибирам само искуства и мислења кои и не ми значат баш ништо бидејќи секакви приказни имам ислушано, од разни патешествија па до работа од соништата:) Нормално кој со што е задоволен и што очекувал.

Очекував да се развие голема дискусија. Баш би било фино и вие што веќе работите да кажете некој збор.

Јас сум на обука еве веќе месец и пол во CEI и засега сум задоволен и од услови и од предавања и од работа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom