Кои маски антисемиту?Тука имаме палестинец _-поп како се солидаризира со својот народ.
Popot ne e palestinec, toj e pop od Atina, Grcija.:smir:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кои маски антисемиту?Тука имаме палестинец _-поп како се солидаризира со својот народ.
Токму тоа и збунува. Голема количина видео запис со акцент на немуслиманските учесници (првите видеа кои се ставија на јутуб)...знаме на Македонија од лица кои во Македонија никогаш не би истакнале на собир државно знаме, неколкуминутна снимка на поп како се моли. Сето тоа е премногу случајно за да е вистинито. Затоа и ме интересираше дали се вообичаени вакви снимки при хуманитарна помош (со одредени кадри во гроплан) или е (со почит кон загинатите) мрежа со мамци. Ако е второто, жално и ниско. Отпрвин реков, добро е да се молат заедно, но како се развиваат снимките и случувањата више не ми личат на добронамерно заедништво...може да сум и камо да сум грешка.Се повеќе ми личи дека хуманитарните бродови, како да се подготвувале однапред на пресметан ризик, па подготвиле бааги видео материјал. Нешто слично како нашата с(т)имулација во Охрид, по кај следуваше еден бран на притисок кон нашата земја. Штета за жртвите, меѓутоа реков, се плашам дека намерно се изманипулирани.
Се повеќе ми личи дека хуманитарните бродови, како да се подготвувале однапред на пресметан ризик, па подготвиле бааги видео материјал. Нешто слично како нашата с(т)имулација во Охрид, по кај следуваше еден бран на притисок кон нашата земја. Штета за жртвите, меѓутоа реков, се плашам дека намерно се изманипулирани.
Токму тоа и збунува. Голема количина видео запис со акцент на немуслиманските учесници (првите видеа кои се ставија на јутуб)...знаме на Македонија од лица кои во Македонија никогаш не би истакнале на собир државно знаме, неколкуминутна снимка на поп како се моли. Сето тоа е премногу случајно за да е вистинито. Затоа и ме интересираше дали се вообичаени вакви снимки при хуманитарна помош (со одредени кадри во гроплан) или е (со почит кон загинатите) мрежа со мамци. Ако е второто, жално и ниско. Отпрвин реков, добро е да се молат заедно, но како се развиваат снимките и случувањата више не ми личат на добронамерно заедништво...камо да сум грешка.
точно е дека се подготвувале на однапред пресметан ризик ... тоа и не го одрекуваат туку напротив го потврдуваат ...
како и шо кажа еден од организаторите Адам Шапиро, чие интервју го поставив на темата за случката, вели очекувавме таково нешто и баш затоа и бевме спремни со снимки, пренос и други работи за да му ја покажеме на светот Израелската политика и нивната нехуманост .. бидејќи никој не превзема ништо ... тие се обиделе да привлечат внимание ... затоа шо ако погледнете снимки од Газа ... сите на куп се изолирани во таканаречен Логор под отворено небо, со 3 влез/излез места ... од кои 2 на копно и 1 морски ... кои се строго конктролирани а во внатре мислам има околу 1.5милиони палестинци ... меѓу кои пола се деца и жени ...
ако се сеќавате (а се сеќавате) па и Гемиџиите на времето за да привлечат внимание на нашата состојба тука го направија тоа шо го направија ..![]()
као видовит сум, осеќам дека баш ојдовме па ако продолжиме со паралели и Ричард Гир и ... ептен ќе се оддалечиме од религијатаПатем одиме офтопик со преместување на истиот муабет од другата тема која е заклучена ..
Сакав да потенцирам дека во пресметаниот ризик биле и евентуални жртви, со кои ефектот би бил најголем
Вероватно ... можеби очекувале ... можеби и не очекувале дека покрај таква интернационализација на цела случка тоа ќе се деси .. но можеби и баш поради таа интернационализација тоа не го очекувале ...
како и да е ..
од религиозен аспект ...
самите Евреи се поделени ... на Јудаисти и Зионисти ...
Јудаистите го палеа знамето на Израел во Њујорк поради политиката која Зионистите ја водат и се против политиката на Нетанјаху ..
значи тука никој со напад на случката не го подржува Хамас .. туку начинот на кој Израел ја води агресивната политика притоа не бирајќи средства и начини, и притоа гинат цивили, Жени, Деца ..
ете и Јудаистите се против оваа политика .. дали тогаш и тие се подржувачи на Хамас?
Во право си, но исто така е многу интересен феноменот што Изреал продолжува со својата непроменлива политика која се сведува на сила. Исто како што и САД и тие имаат и миротворци и хуманитарци и пацифисти и пак САД си продолжува со политиката на светски полицаец, која патем на сите тие што ги набројав им носи работа. Значи за да ги има миротворците, хуманитарците, мора да има војни, така што сите гласно зборуваат, но и сите јасно профитираат. Сакам да кажам дека понекогаш мислам дека залагањето на ваквите организации со хуманитарен карактер е заради бизнис и интереси а реакциите се заради куртуазија и запазување на основната им дејност и обезбедување понатамошна дозвола за работа, а најмалку престанување на конфликтите и хуманитарност.