Независни игри и IGF

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Minecraft.

Закон, закон, закон игра. Сеуште е во алфа, но е страшно популарна и заразна. Баталете го "трејлерот" на официјалната страна, ептен е досаден. Ѕирнете го овој:

Излезе Super Meat Boy. Засега само за Xbox360, а следуваат верзии за Wii и PC.
Ќе летаат копчиња :D. Играва (спред слики и трејлерот) до негде е слична со обичната Meat Boy а пак таа е слична со онаа играта со нинџата, N (името е само една буква) и помалце со Gish.

-------
Minecraft.

Закон, закон, закон игра. Сеуште е во алфа, но е страшно популарна и заразна. Баталете го "трејлерот" на официјалната страна, ептен е досаден.
За да ја пробам играва бесплатно да ја пуштам таа постарата Minecraft Classic?

За да ја пробам играва бесплатно да ја пуштам таа постарата Minecraft Classic?

Да, ама таа верзија нема "survival" мод; можеш само да градиш. Само Алфа верзијата има survival, а според мене survival модот е целата поента на играта.

Луѓе кај сте, излезе Shank пред неколку дена.

Излезе и (Death) Spank. Ги имаше дури и во пакет на Steam, иако се од различни студија. Ама заедничко им е што и во двете кршиш кичми на несекојдневен начин.

Луѓе кај сте, излезе Shank пред неколку дена.

Излезе и (Death) Spank. Ги имаше дури и во пакет на Steam, иако се од различни студија. Ама заедничко им е што и во двете кршиш кичми на несекојдневен начин.

a dali e free? i od kade mozhe da se simne?

Јас само да се пофалам :):
Код:
Hi TonInter,

Thank you for purchasing Minecraft!
To play the game, visit [URL]http://www.minecraft.net/[/URL] and either download the game, or play it directly in your web browser.

Minecraft.

Закон, закон, закон игра. Сеуште е во алфа, но е страшно популарна и заразна. Баталете го "трејлерот" на официјалната страна, ептен е досаден. Ѕирнете го овој:

Добро и која е целта на играта? :D Вака по видеово ми личи дека нема никаква поента.Ако може повеќе нешто информации :):)

Добро и која е целта на играта? :D Вака по видеово ми личи дека нема никаква поента.Ако може повеќе нешто информации :):)

Сега за сега, нема никаква цел играта. Sandbox игрица е, треба малце фантазија човекот да поседува, за да може потполно да ужива во истата.
Ако размислуваш да ја пробаш, ѕирни на YouTube првин туторијали како да ја преживееш првата ноќ. Ако не ти здосади играта првите 10 минути, кај и да е ќе станеш зависник. :)

Ако си креативен креационист/истражувач ќе ти биде интересна.
Ако не, ништо...

a dali e free? i od kade mozhe da se simne?

Не е бесплатна, може да се симне од Steam. Или пак од сивата зона на интернетот :devil3:

------------------------

Иначе за Minecraft. Таа е една од оние многу ретки игри без цел (засега). Односно со слабо дефинирана цел. Незнаеш што да правиш. Креативен или не нема цел. Тоа не значи дека е добра работа. Креатиноста незначи бесцелност.
Треба ти сам да си зададеш нешто, но колку е тоа интересно и колку ќе бидиш задоволен е прашање. Можи да ја сфатиш како алатка за правење интересни градби, а не како игра, пример: http://kotaku.com/5683695/there-may-be-better-ways-to-spend-a-day-but-theyre-not-as-awesome
Можиш да градиш (или повеќемина да градите) цел град и да се добија нешто како Sims/Second Life/City building (пр: Sim City). Можностите не се мали но не се ни големи, можна е ситуација каде ќе си поставиш цел која нема да можиш да ја извршиш, ќе бидеш ограничен од играта. Опасни работи се сандбоксите.

Јас велам дај му задача и ограничена слобода за да се заврши задачата. Треба да се внимава во границите, да не бидат мали но ниту големи. Пример не би му дал на играч слобода да закова шајка со рака (освен ако тој е генерал Фуџита :icon_lol:), но би му дал да можи со чекан, со камен и сл. Сатисфакцијата е поголема кога некој знае дека завршил нешто.

Како и дае, ова е алфа, можат вакви системи да се искомбинираат.

Море мајката, заразна ова Мајнкрафт. Незнаеш што правиш ама правиш нешто нешто. Ја пробав сега и алфата, ја најдов по црните канали на интернетот. Финтата била во „крафтењето“. Само пак незнам колку ќе издржам така, тоа погоре што го кажав си останува.

Се мислам која игра да ви ја претставам, дали нешто што скоро го изиграв ама не, ќе кажам за тоа што во го почнав вчера.
Aquaria
Основниот концепт на играта е истражување и помалку борби што играта ја става во жанрот авантура-акција. Нормално тоа истражување не е само пливај лево пливај десно, има свои финеси, понекоја загатка, различни интеракции со опкружувањето и тука е всушност интересниот дел од истражувањето. Што и како, па кога ќе ја видите играта.

Звучно и визуелно играта е одлична, а ако треба да направам споредба за тој аспект, подобра и од Braid.
Музика .

Повеќе да кажам неможам (детална рецензија/критика) оти само што ја почнав, саат и нешто играње имам, ама мислам и дека нема потреба да се кажува повеќе.

Јас само да се пофалам :):
Код:
Hi TonInter,

Thank you for purchasing Minecraft!
To play the game, visit [URL][URL]http://www.minecraft.net/[/URL][/URL] and either download the game, or play it directly in your web browser.
MineCraft е навистина заразна, исто како bibil и јас ја најдов по интернетов (верзија 1.2.2), но сега сакам да ја купам и само да ве прашам дали сте задоволни (дали се исплати на некој начин) и дали вреди да се купи?
Како и да е јас сум навистина добро изненаден од играва, бидејќи прво случајно ја видов на еден фроум и си викам играва срање (тепаш крави, одиш лево-десно и лего графика хх).

MineCraft е навистина заразна, исто како bibil и јас ја најдов по интернетов (верзија 1.2.2), но сега сакам да ја купам и само да ве прашам дали сте задоволни (дали се исплати на некој начин) и дали вреди да се купи?
Како и да е јас сум навистина добро изненаден од играва, бидејќи прво случајно ја видов на еден фроум и си викам играва срање (тепаш крави, одиш лево-десно и лего графика хх).

Па, се исплати дефинитивно. Повеќе Minecraft имам играно последниов месец, него сите други игри собрано заедно, така да... :)
Ако размислуваш сериозно да ја купиш, напрај го тоа пред 20ти Декември. После 20ти ќе чини 15 евра.

Па, се исплати дефинитивно. Повеќе Minecraft имам играно последниов месец, него сите други игри собрано заедно, така да... :)
Ако размислуваш сериозно да ја купиш, напрај го тоа пред 20ти Декември. После 20ти ќе чини 15 евра.
Епа дефинитивно ќе ја купам, иначе знам дека на 20ти излегува бета и поскапа и упдејтите ќе се плакјаат. Планирам на 18-19 да ја купам, тоест до тогаш да соберам пари :D
А како е multiplayer, поинтересно или ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom