/gone/87
+++FOR CLEAN SKOPJE+++
- Член од
- 30 март 2009
- Мислења
- 1.769
- Поени од реакции
- 119
...исто колку што има и муслимани во САД(0,6%,),Финска(помалку од 1%),Норвешка(околу 1,5%) и во остантите западни земји каде што процентот на муслиманите се движи во интервала од 1 до 2,5% од целокупната популација(освен во Шведска каде што достигнува 5%).............и се поставува пак прашањето ЗАШТО муслиманските земји сакаат нивните традиционални вредности да се почитуваат и во нивните земји и во земјите каде што се иселени,додека за другите немуслимански заедници тоа правило не важи во муслиманските земји т.е. МОРА да се покорат на нивните вредности,правила и норми............Аха.
Па смешно и глупо е...јас не велам да не се гради Синагога во Мека...само се прашувам колку Евреи има во Мека а и воопшто во Муслиманските земји како С.Арабија,Иран,Авганистан,Пакистан,Јемен,Оман,Либан...итн...итн...
ако толку сакаат почит да им искажеш кога престојуваш во нивна земја(што е сосема ОК) тогаш и тие ќе мора да се "покорат" на вредностите каде што живеаат во странство(забрането бурки,исламски објект на секој чекор, итн)............јбг сакаш респект во твојата земја ,сакам респект и во мојата земја
--- надополнето ---
1)Џамија ги боли на Американците патриоти и на семејствата кои загинаа во кулите близначки-предводени од мотото Џихад кон неверниците,Смрт за АмеритеНека се гради бе...шо ми е гајле мене...не сум јас ко вас да ме боли дека ке се гради џамија во Њујорк или па црква во Мека.
2)Црква во Мека ги боли муслиманите зашто сметаат дека НЕВЕРНИКОТ нема право на религиозен објект во земја каде што се религиски настроени(како да живеат во инквизацијата од 15 век)
ако сакаат да градат муслимански објекти во западните земји,тогаш нека дозволат и изградба на некоја црква,синагога во нивните арапско/муслимански земји.......само така мрзењето можеби ќе исшезне