Во што веруваат атеистите?

Член од
15 мај 2010
Мислења
34
Поени од реакции
0
Само да те поправам Христијаните не го замислуваат како "човек со деца" туку како ајде да кажам некако најпросто да можеш подобро да ме сватиш-" тоа што неможе да се опише како изгледа " тоа битие во кое и вие верувате семоќното, е на некој начин воплотено во телото на Исус Христос и затоа ние велиме дека е тој е наш ГОСПОД И БОГ значи ние веруваме дека" БОГ Е ВО ТЕЛОТО НА ИСУС ХРИСТОС."

--- надополнето ---

Да јас сум Христијанин и Бог го гледам како повисока интелегенција која " упаравува " со светот....и во која верувам дека постои

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Само да те поправам Христијаните не го замислуваат како човек со деца туку како тоа што неможе да се опише како изгледа тоа битие во кое и вие верувате семоќното, е воплотено во телото на Исус Христос и затоа ние велиме дека е тој е наш ГОСПОД И БОГ значи ние веруваме дека" БОГ Е ВО ТЕЛОТО НА ИСУС ХРИСТОС."

--- надополнето ---

Да јас сум Христијанин и Бог го гледам како повисока интелегенција која " упаравува " со светот....и во која верувам дека постои
Православен? Католик? Протестант?
инаку за овој мој пост мислев у случај да не си се смешал со тој под мене незнаев дека некој пишал нешто ... http://forum.kajgana.com/showthread.php?31838-Прашања-за-Христијанството&p=3558920&viewfull=1#post3558920

Член од
15 мај 2010
Мислења
34
Поени од реакции
0
Ок во ред е,да ти одговорам јас сум Православен Христијанин.и ако те интересира несто за нашата вера слободно прашај тоа што знам ке ти одговорам тоа што незнам....хехе незанм..:)))

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
А одговори некој зошто Атеистите толку напињаат со тоа дека Бог не постои ? Негирањето на Бога го кажуваат со гнев , со бес , како ние верниците да сме грешници....

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
А одговори некој зошто Атеистите толку напињаат со тоа дека Бог не постои ? Негирањето на Бога го кажуваат со гнев , со бес , како ние верниците да сме грешници....
зошто таква престава ?
има личности и личности ..
во моментов на подфорум религија само Верниците истураат грев и се провоцираат помеѓу себе со говор на омраза ...
како и таму така е некој атеист може да се рече дека има говор на омраза ...
но генерализацијата не ти е на место ..

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
зошто таква престава ?
има личности и личности ..
во моментов на подфорум религија само Верниците истураат грев и се провоцираат помеѓу себе со говор на омраза ...
како и таму така е некој атеист може да се рече дека има говор на омраза ...
но генерализацијата не ти е на место ..
Атеистите на форумов изгледаат како: Луѓе пратени со цел да докажат дека Бог не постој . Они не велат зошто не веруваат во Бога , туку само се обидуваат да докажат дека Бог не постој. Читам само дека Бог не постој , и навистина ќе ми влезе во потсвеста и навистина нема да верувам.

Член од
15 мај 2010
Мислења
34
Поени од реакции
0
Во ред е дечки само не карајте се јас сакам само да размениме мислења кој и во што и зошто верува несакам да настанат кавги и препирањаокулу темава убаво си разговарате само "спуштетеја топката"наземи...

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Атеистите на форумов изгледаат како: Луѓе пратени со цел да докажат дека Бог не постој . Они не велат зошто не веруваат во Бога , туку само се обидуваат да докажат дека Бог не постој. Читам само дека Бог не постој , и навистина ќе ми влезе во потсвеста и навистина нема да верувам.
:)
Пак грешна аналогија :)
Дали пак верниците на форумов се пратени да кажуваат дека (зависи кој од која религија е) дека неговиот Бог е вистинскиот и дека тој е во право ...?
и само да се препукуваат како шо во последно време прават постсмевајќи се секој на секого за „неговиот Бог“?
кој е пак нивниот придонес?
ако теистите се оние кои веруваат во Бог ... и се на форумов да дебатираат дека тој постои и да објаснат зошто тоа го мислат .. така и атеистите на форумов си кажуваат свој став зошто тој не би постоел ..
јас не сум ни верник ни атеист .. верувам дека нешто постои ако сакаш ќе го викам и „Бог“ само не е она шо религиите го проповедаат и посебно денешните религиозни институции ..

--- надополнето ---

Во ред е дечки само не карајте се јас сакам само да размениме мислења кој и во што и зошто верува несакам да настанат кавги и препирањаокулу темава убаво си разговарате само "спуштетеја топката"наземи...
токму така ..
дебата, муабет, а не потсмев, иронија, меѓусебни препукувања и говор на омраза ...
секој со својата мисла на културно ниво ...
затоа и му Велам на Дамјан .. генерализација не е потребна

Член од
15 мај 2010
Мислења
34
Поени од реакции
0
Дамјан не се вознемирувај ако веруваш во Бога никој нема да те разубеди во тоа твое мислење тоа си е исправно значи ако тебе совеста те убедила дека Бог постои човек неможе да те разубеди , исто како што ни ние не можеме да ги убедиме дека постои тие тоа така си го сфатиле и толку Исус вели " НЕ ДАВАЈТЕИМЈА СВЕТИЊАТА НА КУЧИЊАТА НИ ФРЛАЈТЕГО ВАШИОТ БИСЕР ПРЕД СВИЊИТЕ ЗА ДА НЕ СЕ СВРТАТ И ДА ВЕ РАСКИНАТ"

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Дали пак верниците на форумов се пратени да кажуваат дека (зависи кој од која религија е) дека неговиот Бог е вистинскиот и дека тој е во право ...?
и само да се препукуваат како шо во последно време прават постсмевајќи се секој на секого за „неговиот Бог“?
ако теистите се оние кои веруваат во Бог ... и се на форумов да дебатираат дека тој постои и да објаснат зошто тоа го мислат .. така и атеистите на форумов си кажуваат свој став зошто тој не би постоел ..
јас не сум ни верник ни атеист .. верувам дека нешто постои ако сакаш ќе го викам и „Бог“ само не е она шо религиите го проповедаат и посебно денешните религиозни институции ..
Не е важно и така религијата ќе испари. Како може да верувам дека Бог не создал нас , кога на училиште од најмали нозе ми велат дека сум од мајмун.
-Па на верниците и на крај краева и тоа им е целта да ја шират религијата.
-Но...како Атеистиве да си имаат своја "религија" и пак се караме која е вистинската религија а која е лажната. Не се препукувам и не се карам :)

Член од
15 мај 2010
Мислења
34
Поени од реакции
0

--- надополнето ---

токму така ..
дебата, муабет, а не потсмев, иронија, меѓусебни препукувања и говор на омраза ...
секој со својата мисла на културно ниво ...
затоа и му Велам на Дамјан .. генерализација не е потребна
Апсолутно !!! овде сме да се забавуваме пред се и да научиме нешто повеке ( си кажувам за себе да научам)небисакал утре ако некој го прашам нешто за неговата вера-невера да го навредам секој си верува во она во што мисли дека треба да си верува.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Форумов е за дебата Дамјане ..
зошто да не дебатираме околу разликите .. се разбира на културен начин ...
еве ти си на мистерии почесто .. таму има некои кои веруваат во некои мистерии а има и скептици .. шо дебатираш тогаш?
целта е да си размениме мислења .. никој никого не убедува .. можеби некој ќе се убеди во нешто .. но примарна цел е дебата и културен муабет ..
а шо имаш толку против Атеистите .. па и како да имале своја религија .. не .. туку имаат свое верување во нештата .. како и секој друг религиозен или не или било како .. (пак ќе релам не сум атеист :) )

Член од
15 мај 2010
Мислења
34
Поени од реакции
0
Не е важно и така религијата ќе испари. Како може да верувам дека Бог не создал нас , кога на училиште од најмали нозе ми велат дека сум од мајмун.
-Па на верниците и на крај краева и тоа им е целта да ја шират религијата.
-Но...како Атеистиве да си имаат своја "религија" и пак се караме која е вистинската религија а која е лажната. Не се препукувам и не се карам :)
Којзнае дали е баш така и дали религијата ке испари Дамјан,сигурно и тие кој тврдат дека сме настанале од мајмун се прашуваат: A кој пак го создал мајмунот ?! религијата постоела и ке постои.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Апсолутно !!! овде сме да се забавуваме пред се и да научиме нешто повеке ( си кажувам за себе да научам)небисакал утре ако некој го прашам нешто за неговата вера-невера да го навредам секој си верува во она во што мисли дека треба да си верува.
многу јасно ..
пред се јас ја ценам Личноста со која дебатирам .. без разлика која религија е .. се додека дебатата е на ниво и има меѓусебно почитување во истата ..

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Којзнае дали е баш така и дали религијата ке испари Дамјан,сигурно и тие кој тврдат дека сме настанале од мајмун се прашуваат: A кој пак го создал мајмунот ?! религијата постоела и ке постои.

А што е со мене јас сум Атеист ? Верувам во Господ , но верувам дека сме настанале од мајмунине :) (што нема смисла) , од 2 одделение ми велат така , гледам емисии на ТВ тоа ми е врежено во мозок. Малку скршнавме од темава упс.

Kajgana Shop

На врв Bottom