Група Ф (Италија, Парагвај, Нов Зеланд, Словачка)

Статус
Затворена за нови мислења.
Хаха, значи Боби ако не стави капаче не го бива.:smir:
Италија, иако не се со топ тим како што биле низ годините сепак не би требало да имаат проблеми во оваа група. За второто место стварно појма немам, ама би требало Парагвај.:toe: Да се играше кај нив првенствово друго ќе беше, сите видовме дека се скоро непобедливи на домашен терен, пред се поради надморската височина која претставува проблем за останатите екипи. Но сега друга песна се пее во Јужна Африка, па че видиме како ќе изиграат.:wink:

Очигледно:
1.Италија
2.Парагвај
3.Словачка
4.Нов Зеланд
Италија 3 од 3 :smir:

Очигледно Италија има прелесна група и ќе мора да заврши прва ако сака да ја избегне Холандија во 1/8 финале :) ,или пак јас да се молам оваа мизернава екипа на Италија да не и се падне на Холандија и нај буљашки што можат да поминат понатака ...:tapp:
Имаат добри поедници во своите екипи а посебно во нападот екипите на Парагвај и Словачка (Хамшик=добро познат на жабарите ...:pos2:) , но не верувам дека ќе направат нешто посебно против Италија која би требало да заврши прва ,а за второто место предност и давам на Словачка која што мислам има појјак и поконпактен тим од Парагвај
За Нов Зеланд но комент само нека си уживаат момците во атмосферата која ја носи светското првенство и нека се чуваат ...:tv:

Жабари сепак очекувам од вас да кикснете и тоа доста опасно во група па ако има правдина и да не поминете ни група или пак во најдобар случај да ви се падне Холандија и да бидете демолирани па да ви се удри еден јак ремет ... :pos2:

Најтапа група т.е нај не атрактивна за гледање според имињата на репрезентациите и нивниот стил на игра, кој сака да се мачи и кој сака анти фудбал нека си гледа :):)(еден од тие сум и јас :))

Интересно е тука, Италија ке ја ставиме прва, али меѓу Словачка и Парагвај не се знае ништо, јас одам на страната на Парагвајците, мислам дека би биле подобар противник од Словачка, и тоа убедливи.
Како што кажа стара_дама, не треба да има проблеми тука Италија за да стигне до 1/4 финале, но фудбал е ова .. ке видиме.

Не го отпишувајте и Парагвај пред време.

Најтапа група т.е нај не атрактивна за гледање според имињата на репрезентациите и нивниот стил на игра, кој сака да се мачи и кој сака анти фудбал нека си гледа :):)(еден од тие сум и јас :))
Па и мене првата мисла ми беше тоа дека кога ќе се играат утакмиците од оваа група кафичите ќе бидат празни и ќе биде како ден на жалост меѓутоа подоцна ми текна на утакмицава :) , така да може да биде и интересно за пратење посебно доколку се случи некој ваков исход се разбира сега на СП со поинаков победник во дуелот ...:pos2:

Колку маки може да создаде една екипа на Нов Зеланд .... :pos2:

Италија мислам дека секако ќе биде прва а за втората позиција ќе има тешка борба, мислам дека Парагва и Словачка се на исто ниво:toe:

Италија тука сигурно ќе биде фаворит иако мислам дека Липи прави грешка што не го повика Касано кој игра одлично во оваа сезона.Словачка има добра репрезентација незнам колку Хамшик сам ќе може да направи нешто против Парагвај ај Нов Зеланд не е толку јак.

Па и мене првата мисла ми беше тоа дека кога ќе се играат утакмиците од оваа група кафичите ќе бидат празни и ќе биде како ден на жалост меѓутоа подоцна ми текна на утакмицава :) , така да може да биде и интересно за пратење посебно доколку се случи некој ваков исход се разбира сега на СП со поинаков победник во дуелот ...:pos2:

Колку маки може да создаде една екипа на Нов Зеланд .... :pos2:
Aј па и ти си се фатил за пријателски меч каде што не е ни битно кој со колку разлика ќе победи и каде што се испробуваат некои нови тактички варијанти. Кога сме веќе кај клиповите еве еден од твојата Холандија од пријателски меч

рано е за вас Помаранџите уште у осмина да ве фрлиме у буниште, така да прво Камерун/Данска ќе настрадаат па ондак вие...

и добро е што Касано не е повикан, ќе праи таму инциденти, а не ни е потребен таков, можеше Пацини да се земе.
само што Хамшик и Шкртел нема да бидат доволни за пласман, Парагвај продужува и ги кине Низоземска!

2006-07-09-italy-in.jpg

Реприза на 11. јули:aplauz:

Поздрави и честички ... :olee:

Поздрав и до тебе со нешто многу побитно од натпревар по групи. И да, секако честитки, не мал успех да стигнеш до полуфинале пред домашна публика.

П.С. Колку СП има освоено Холандија?

Едвин посрамен до даска...:tv:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom