Група Г (Бразил, Народна Кореја, Брег на Слоновна Коска, Португалија)

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како прво сите викаат дека Бразил има послаб тим и во споредба со едно шпанија не е доволно компетентен(точно),како второ оние што навиваат и се надеваат дека Бразил ќе го крене трофеот забораваат или не сакаат да помислат дека главните играчи на бразил(луис фабиано,кака и робињо) се во лоша форма надополнети со мело и елано каде исто така не цутеа рози....едниствена светла точка на бразил е одбраната каде мислам дека тука лежи клучот бидејќи и Италија минатото светско го освои со дефанзивна игра каде не примаше воошто голови...е сега Бразил си е Бразил колку и да е слаб повторно е име и повеќето натпревари ги добиваат на стара слава а не дека се којзнае колку силни....Не знам како дунга ќе го склопи тимот кога скоро сите офанзивци се оптимално во лоша форма па и надополнето со тоа што не го зеде Роналдињо е тогаш веќе не знам што мисли да прави Дунга...како за споредба Кај Аргентина иако марадона се изглупира што не викна некои играчи ама барем во тимот го има најдобриот фудбалер во денешницата месси со 45 голови постигнати(страшна форма),тука се Милито,Игуаин,тевез,Ди Мариа,Агуеро каде сите заедно имаат постигнато над 100 голови во оваа сезона што самиот податок покажува во колку добра форма играат и се тотално подготвени во ова СП и секако како фаворит според мене се Пред Бразил....за во оваа група очекувам БСК да зададе тотален отпор на фаворитите Португалија и Бразил башка што селектор му е маестро Гус Хидинг....ќе видиме ќе видиме!

Брег на Слонова Коска има шанса само ако Барзил или Португалија (или и едните и другите) имаат тотално промашен турнир.
Со тактиката „најди го Дрогба“ без ниеден креативен среден играч (Јаја Туре е најдобар тука :kesa:) ништо. Дрогба не е техничар ко Ибрахимович за таква „игра“.

А Дидиер Зокора?

brasil.jpg

1.Бразил
2.Португалија
3.БСК
4.Народна Кореја
Нема повеќе што да се зборува....

1.Бразил
2.Португалија
3.БСК
4.Народна Кореја

Како прво кога ќe ги видиш составите на Бразил и Португалија може ќе се предомислиш...Ова е многу тешка група...БСК моментално (според мене) има најдобар состав во оваа група....Еве ти според мене состав на БСК:

Голман:Boubaca Barry
Одбрана:Arthur Boka,Emmanuel Eboué,Kolo Touré,Guy Demel.
Средина
:Yaya Touré,Emmanuel Koné,Didier Zokora.
Напад:
Didier Drogba,Salomon Kalou,Aruna Dindane.

Еве ти 4-3-3 формација според мене. :salut:

Остај ти тоа, Бразил кога ќе дојде на светско скроз друга ќе биде призканата ќе играат топ (со многу мотив) ќе видиш :)

И да Аргетина нема ништо да напраи (Марадона е тапа тренер и ќе падне на првиот меч во кој ќе се најдат под притисок)

Како прво сите викаат дека Бразил има послаб тим и во споредба со едно шпанија не е доволно компетентен(точно),како второ оние што навиваат и се надеваат дека Бразил ќе го крене трофеот забораваат или не сакаат да помислат дека главните играчи на бразил(луис фабиано,кака и робињо) се во лоша форма надополнети со мело и елано каде исто така не цутеа рози....едниствена светла точка на бразил е одбраната каде мислам дека тука лежи клучот бидејќи и Италија минатото светско го освои со дефанзивна игра каде не примаше воошто голови...е сега Бразил си е Бразил колку и да е слаб повторно е име и повеќето натпревари ги добиваат на стара слава а не дека се којзнае колку силни....Не знам како дунга ќе го склопи тимот кога скоро сите офанзивци се оптимално во лоша форма па и надополнето со тоа што не го зеде Роналдињо е тогаш веќе не знам што мисли да прави Дунга...како за споредба Кај Аргентина иако марадона се изглупира што не викна некои играчи ама барем во тимот го има најдобриот фудбалер во денешницата месси со 45 голови постигнати(страшна форма),тука се Милито,Игуаин,тевез,Ди Мариа,Агуеро каде сите заедно имаат постигнато над 100 голови во оваа сезона што самиот податок покажува во колку добра форма играат и се тотално подготвени во ова СП и секако како фаворит според мене се Пред Бразил....за во оваа група очекувам БСК да зададе тотален отпор на фаворитите Португалија и Бразил башка што селектор му е маестро Гус Хидинг....ќе видиме ќе видиме!

--- надополнето ---

1.Бразил
2.Португалија
3.БСК
4.Народна Кореја

Смени ги Португалија и БСК и таман ќе си биде.

И минатото СП Португалија не беа некои фаворити.....но стигнаа до полуфинале.........и испаднаја од Франција со 1-0....Зидан од пенал........

Ima li podobar fudbal vo svetot od brazilskiot?
Brazil se razbira prv ( sansi i za kraj), a spored mene i BSK ima ogromni sansi.
Site utakmici k'e bidat odlicni.

И јас тоа го велам....но овој Дунга не зеде некои клучни играчи кои би придонесле мн. на СП......но сепак ЈАС СУМ ЗА БРАЗИЛ И ТИЕ ГО ОСВОЈУВААТ ОВА СП !!!!!!!! КРАЈ !

Бразил на светско може и без тренер ќе се снајдат самите си знаат тие, битката за втората позиција ќе се води помеѓу Португалија и БСК, но се пак Португалците ќе бидат осмина финалисти.:smir:

Абе овие од брегот нели имаа 1 Бакари Коне?
Или тоа е усвари овој Емануел Коне?

Доколку ги воигра Хидинк, мислам дека далеку ќе догураат со овој состав

абе од кај хидинк , сте запишале сите хидинк та хидинк , не се нафати он , господинот свеN ЈЕРАН ериксон им е селектор на брегот :)

Овде борбата ќе биде помеѓу Бразил,Португалија и БСК....корејциве се аутсајдери.......ЌЕ ИМА МНОГУ ИНТЕРЕСНИ УТАКМИЦИ ВО ОВАА ГРУПА....
Мое мислење....
1.Бразил
2.Португалија

Brazil-CAMPEONES...Така ќе биде и оваа година,ќе видите...Женска интиуција
:baeh::baeh:

Еми ќе почне да ми се допаѓа оваа вашата интуиција ако продолжиш вака:pos2:
Туку гледам нешто сите наоѓате забелешки за Бразил не биле во форма играчите ова она.
Е ај некој нека ми каже дали изгледал утакмица на Робињо од кога замина во Бразил да игра па знаете дека е вон форма, или го кажувате тоа што го гледавте на пола сезона кога беше во Сити.
Дунга со се глупира се глупира ама сепак Бразилците се квалитетни играчи така да очекувајте спектакли од оние што најмалку очекувате.
Прогноза во групата
1.Бразил
2.Португалија
3.БСК
4.Северна Кореа

Најголемиот Фаворит за освојување на СП 2010 е дефинитивно у оваа Група..БРАЗИЛ
како втор би сакал да заврши Бск поради Дрогба :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom