Група Д (Германија, Австралија, Србија, Гана)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Ако добро го разбрав коментаторот,Германија немала загубено натпревар во групната фаза на светско првенство 24 години:nesvest: Значи Србија е првата репрезентација што им одржува лекција на швабите после 24 години :vozbud:
Ако гледаше и ти на РТС 1 да така рече :)

RedStar

PC GAMER
Член од
4 октомври 2009
Мислења
231
Поени од реакции
50
Кажав после натпреварот со Гана ќе кажам и сега СРБОМАНЧИЊА СИСАЈТЕЕЕЕ :pusk:
Имаш некој проблем со Србија...??? Навивај си ти за Германија или Алжир или некоја таму репрезентација и нема да те нарекуваме ни германоман, ни алжироман... :toe:

M

Mario Gómez

Гостин
Гол разлика е кога 3 екипи имаат исто бодови... нема логика да се гледа меѓусебен дуел од три екипи. Ако имаат по 6 бода значи сите би ја тепале Австралија и би имале по една победа меѓусебе... израмнето.
И мене ми е чудно, помеѓу три тима да се гледа меѓусебен дуел, нема логика, така се сите изедначени.

Изгледа старана дама незнаеше шо збореше.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
:bravo::bravo::bravo: Србија не направи горди и нас Македонците...
И 15 светски да освојат мене неможат да ме направат горд.Освен МАКЕДОНИЈА никоја друга репрезентација не може да ме направи горд !

:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:
п.с немам ништо против Србите исто ми се фаќа дали ќе освојат или нема да освојат.

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Стварно не ми е јасно, како бре на никој не му се гади од статусите во стилот на Доичланд, доичланд, убер алес или профајл слики од Италија или во стилот, МАЈКОН Е МАШИНА (и 15 срценца успут)

На страна дека некој тука бранам, али бидете реални..
Има и такви, но споредено со "потењето" пред да игра Србија е неспоредливо. Разбирам да се напише статус или да се стави една слика, ама кога ќе видиш над 10 постови од иста личност ќе ти здосади, помножи ги тие десет со десет+ луѓе, па ќе видиш што е право замарање. Најчудно е што вакво нешто не се случува ни кога игра Македонија!

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Боби[Мкд];3626540 напиша:
И мене ми е чудно, помеѓу три тима да се гледа меѓусебен дуел, нема логика, така се сите изедначени.

Изгледа старана дама незнаеше шо збореше.
На секое светско важи истово правило кога 3 екипи имаат ист број бодови ... е сеа ако тебе ти е ова прво светско во животот , те разбирам ...

M

Mario Gómez

Гостин
На секое светско важи истово правило кога 3 екипи имаат ист број бодови ... е сеа ако тебе ти е ова прво светско во животот , те разбирам ...
Дај бе да видам, да прочитам... Не туку слушај ги коментаторите во МТВ, ни било кој во МК.

Трето светско ми е.

Член од
27 мај 2008
Мислења
164
Поени од реакции
29
Востани Сербие :vozbud:

Само ми жао што Јовановић погодио стативу, морао је гол, Жигић пречку и ово је морао да буде гол, да поправимо гол разлику против шваба ...

Пуни пуни Да сачекаомо још Гана - Аустралија па да правимо калкулације ...

Напред Србијоооо

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Најпрво Големи Честитики до Српските репрезентативци и за борбената игра денеска, а и голем поздрав до сите Навивачи на Србија :wink:

Се смирив па да пишам нешто околу натпреварот... Одлична поставеност на играта на Србија денеска, сигурен Стојковиќ на кој можеби ова му е натпревар во кариерата смирено во одбраната, а и Србија го немше тој притисок како што го имаа против Гана... Одличен критериум на судијата, се гледаше дека на овој натпревар ќе има црвен картон, само прашање на време беше кој ќе го добие

Одличен денеска Красиќ, заедно со несовладливиот Стојковиќ и стрелецот на голот Лане Јовановиќ... Се на се перфектен ден за Српските репрезентативци, за цела Србија и за сите навивачи надвор од Србија :wink:

Имавме и 3-4 100% шанси за гол, но не беа присебни Жигиќ, Качар и Јовановиќ, а немавме и среќа... точно дека Германија ја имаше најзрелата шанса, но Стојковиќ денеска беше феноменален, незнам само како по тие 2-3 големи промашувања на Подолоски, Лев одлучи тој да го шутира пеналот, за среќа наша го промаши... а, освен пеналот, Швабите се заканија и преку Кедира ама среќата беше на страната на Србија :wink

Голем поздрав и до тие што навиваа за Германија односно со подобри зборови кажано не навиваа за Германија, туку против Србија... нареден натпревар сите за Австралија :tv:

И немојте да бидете толку големи прогнозери, оти ако сте такви и на кладилница, слободно купите си јаже за бесење :helou:

:vozbud:

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Најпрво Големи Честитики до Српските репрезентативци и за борбената игра денеска, а и голем поздрав до сите Навивачи на Србија :wink:

Се смирив па да пишам нешто околу натпреварот... Одлична поставеност на играта на Србија денеска, сигурен Стојковиќ на кој можеби ова му е натпревар во кариерата смирено во одбраната, а и Србија го немше тој притисок како што го имаа против Гана... Одличен критериум на судијата, се гледаше дека на овој натпревар ќе има црвен картон, само прашање на време беше кој ќе го добие

Одличен денеска Красиќ, заедно со несовладливиот Стојковиќ и стрелецот на голот Лане Јовановиќ... Се на се перфектен ден за Српските репрезентативци, за цела Србија и за сите навивачи надвор од Србија :wink:

Имавме и 3-4 100% шанси за гол, но не беа присебни Жигиќ, Качар и Јовановиќ, а немавме и среќа... точно дека Германија ја имаше најзрелата шанса, но Стојковиќ денеска беше феноменален, незнам само како по тие 2-3 големи промашувања на Подолоски, Лев одлучи тој да го шутира пеналот, за среќа наша го промаши... а, освен пеналот, Швабите се заканија и преку Кедира ама среќата беше на страната на Србија :wink

Голем поздрав и до тие што навиваа за Германија односно со подобри зборови кажано не навиваа за Германија, туку против Србија... нареден натпревар сите за Австралија :tv:

И немојте да бидете толку големи прогнозери, оти ако сте такви и на кладилница, слободно купите си јаже за бесење :helou:

:vozbud:

Ајде нека ти е честито....

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Србија до Токија :pos2::pos2: Сепак честитки, и се надевам дека ќе го папате од Австралија :pipi:

F

fantomX

Гостин
Пошто има многу срби и германци овде, појќето самопрогласени додуша, како и такви кои од некоја нивна причина се мешаат во таквата невкусна манџа отстрана, ме предомисливте да кажам нешто за натпреварот чисто од фудбалски аспект.....само заради тој пуст страв од комунизмот....и нацизмот.... :kesa:

Правилата вака викаат, кој го интересираше:
http://www.fifa.com/aboutfifa/documentlibrary/doclists/laws.html

5. The ranking of each team in each group will be determined as follows:
a) greatest number of points obtained in all group matches;
b) goal difference in all group matches;
c) greatest number of goals scored in all group matches.
If two or more teams are equal on the basis of the above three criteria, their rankings will be determined as follows:
d) greatest number of points obtained in the group matches between the teams concerned;
e) goal difference resulting from the group matches between the teams
concerned;
f) greater number of goals scored in all group matches between the teams
concerned;
g) drawing of lots by the FIFA Organising Committee.

По некоја логика од ова, Србија сепак извисува сега засега.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom