Натсвест

• Креатор на темата Cool Hand Luke
  • Време на започнување
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
има има прочита ј цитат ќе видиш апла се негира
некој можеби ја негира .. но тоа не сум бил јас :)
физичката реалност според мене е само едно ниво ...

A

ateist

Гостин
Атеист и материјализам=магаре и воена музика...не оди тоа така,не е материјалист...обратно не си ја бркајте мувата од капата.
атеизам никако не подразбира само по себе припадност кој одреден филозофски правец

нит идеалистички нит материјалистички

е добро де два цитати претходно ти дадов конкретен (уствари два) пример-и од наводно најупатениот за темава

познаваш некое друго ниво ?

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
хахахах замисли ги на времето оние попови на Исус како му објаснуваат дека не е син на Бог.Па дури и го распнале на крст.
Абе он не им докажал или поубаво кажано-укажал на вистината па не ја на вас .
Си отидов да спијам.

A

ateist

Гостин
Иначе целата материја е проекција на супер свеста у која имаме удел и ние со нашата свест , така да ние све кокреатори на оваа "реалност" , ти текнуе?
Идеалистичката филозофија исто како ОШО ја негира материјалноста - реалноста
(види ОШО од каде крадел )

S

smart ass

Гостин
Кое е другото??

И по што ги диференцираш??

Епа тоа велам..уствари атеистите се почовечни него ли верниците.

хахахах замисли ги на времето оние попови на Исус како му објаснуваат дека не е син на Бог.Па дури и го распнале на крст.
Абе он не им докажал или поубаво кажано-укажал на вистината па не ја на вас .
Си отидов да спијам.
ОПААА ОШО СЕ СПОРЕДИ СО ИСУС:vozbud::vozbud::vozbud:

Лаку НОЧ:pos2:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Атеист и материјализам=магаре и воена музика...не оди тоа така,не е материјалист...обратно не си ја бркајте мувата од капата.

Зошто само
зошто само Духот

ами душата...

Суперсвеста не постои,и истата е резултат на незнаење,а чако може да пишува што сака-тоа е денеска нетот...се е лажови..90 ролс ројс на ОШООО:vozbud:
кој сме тоа ние бе :)
Атеист и материјализам магаре и воена музика? грешка си ... досега атеист освен физичка реалност и материјализам друго нешто не кажал ни признал :toe:

шо ами зошто ами зошто ... почни поразбирливо да пишуваш :) да не си напушен море чоек :wink:

кој е тој Ошо бе :) оној со 90ролс ројса а збори за хуманост нематеријализам ? тој ли ... заеби го него бе :)

Резултат на незнаење може само да биде непризнавањето на непознатото ... ако нешто ти е непознато или недопирливо незначи и дека непостои ... туку дека неможе моментално да се објасни ...:toe:

S

smart ass

Гостин
Не бее..немам ганџа:(

Туку поентата ми е кажи како ги диференцираш реалностите..т.е физичката од другите???

Резултат на незнаење може само да биде непризнавањето на непознатото
Не може нешто непознато да се поврзе со незнаење...бидејќи е непознато:)

или недопирливо незначи и дека непостои
Сетило за допир...подобар пример е ултра звукот:)

шо ами зошто ами зошто
Ќе ти објасни сега смарт асс убаво...

Ама прочитај убаво-станува збор за чајчето

Cayce described the true nature between humanity and God. Cayce revealed that humans actually have three different levels of consciousness: the physical consciousness (the personality), the subconsciousness (the soul) and the superconsciousness (the spirit). One of our most important goals in life is to "awaken" our superconscious mind to attain what Cayce called "at-one-ment" with God.
Од ова произлегува дека треба некако да ја "разбудиме" суперсвеста т.е да го разбудиме ДУХОТ...капиш???

A

ateist

Гостин
ИДЕАЛИЗАМ (грч. Idea) 1. еден од двата основни правци во филозофијата кој, наспроти материјализмот, смета дека ИДЕЈАТА, свеста, ДУХОТ е примарното нешто, а
природата, постоењето, материјата е нешто секундарно; објективен идеализам или
конкретен идеализам учење кое тврди дека темелот на се што постои е апсолутната
ИДЕЈА , светскиот ДУХ, во крајна линија БОГ; субјективен идеализам учење што го
НЕГИРА објективното ПОСТОЕЊЕ НА МАТЕРИЈАЛНИОТ СВЕТ, признавајќи ги како
единствена реалност индивидуалната свест и субјективните чувства; во својот
натамошен развиток субјективниот идеализам неизбежно води кон солипсизам; 2.
ИДЕАЛНО , идеалистичко сфаќање на животот; 3. вера во нешто што е неодржливо,
неосновано, неостварливо, илузија, фикција,
ОШО е у ствари крадење на идеалистичката - метафизичка филозофија

Резултат на незнаење може само да биде непризнавањето на непознатото ... ако нешто ти е непознато или недопирливо незначи и дека непостои ... туку дека неможе моментално да се објасни ..
ова е уствари истото религиозно тврдење

верувај во бог !
кој бог ?
добиваш одговор се и сешто и нигде и ништо.
.
..
ШТО ДА СЕ ОБЈАСНИ ?
кое е непознатото ?
ако детектираме констираме нешто непознато ..лесна работа кога тогаш ќе му смислиме начин како да го испитаме , дефинираме , произведеме вештачки ако може итн

што треба да се признае а не го признаваме ?
има ли било какви показатели индиции кој укажуваат дека такво нешто постои ?
кој се и какви се ?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Spirituality can refer to an ultimate or immaterial reality;[1] an inner path enabling a person to discover the essence of his or her being, or the “deepest values and meanings by which people live.”[2] Spiritual practices, including meditation, prayer and contemplation, are intended to develop an individual's inner life; such practices often lead to an experience of connectedness with a larger reality: a more comprehensive self; other individuals or the human community; nature or the cosmos; or the divine realm.[3] Spirituality is often experienced as a source of inspiration or orientation in life.[4] It can encompass belief in immaterial realities or experiences of the immanent or transcendent nature of the world.
абе работам на случајот :)
неможам на се да ви одговорам ... ко јас да сум Ошо :tv:

туку ај вака ...
од шо е составен светов ... се во него .. материјалистичкиов/физички изглед ... ?

Ако си за утре кажи како да те контактирам :)

абе и грмотевиците некогаш Зевс ги плескал :) па еве сега знаеме шо и како е ...

тогаш шо е интиуцијата, дежаву

Од ова произлегува дека треба некако да ја "разбудиме" суперсвеста т.е да го разбудиме ДУХОТ...капиш???
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=49946&page=8
тоа скицата подоле ... пишав нешто ... се заснова на научни истражувања ... земи истражжи нешто :)

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
што треба да се признае а не го признаваме ?
има ли било какви показатели индиции кој укажуваат дека такво нешто постои ?
кој се и какви се ?
Има ама како ке ги видиш ако си закоравен у свакањата.
Ти треба лично да го "видиш" Бог а не да ти го каже некој друг.
И за Ошо , прво прочитај си нешто па после кажуј.

Туку поентата ми е кажи како ги диференцираш реалностите..т.е физичката од другите???

Ќе ти објасни сега смарт асс убаво...

Ама прочитај убаво-станува збор за чајчето

Да духот што е едно со Бог .....капиш ?

A

ateist

Гостин
абе работам на случајот :)

туку ај вака ...
од шо е составен светов ... се во него .. материјалистичкиов/физички изглед ... ?
абе многу бргу се забораваш
малку пред ова напиша дека си знаел оти освен оваа материјална реалност познаваш и други реалности

е сеа пак истата финта дали ја знаеме ралноста материјалноста .

ај вака да не вергламе цело време исто .

Пошто се негираш самиот себеси дека знаеш друга реалност освен оваа материјалнава

а веше тврдење ( припадници на идеалистичка филозофија како сите религии и вери и секти од типот ОШО ) е дека оваа материјална реалност е фатаморгана илузија фантазија која е само продукт на наши идеи а не дека вистински постои .

е сега

1) прво во истава тема дадов пример да ставите рака на вруќа рингла да докажете дека е тоа само привид - илузија дека сите други живееме во илузија а ете вие со надсвест сте дошле до заклучок дека тоа е само оптичка варка дека всушност нее така .Дека сите други сме во заблуда .

илузија (лат. illusio) 1. псих. измама на сетилата предизвикана од деформирано примање на впечатоци од реалноста; 2. фиг. неоснована надеж, неостварлива фантазија самоизмама, привид, привидност, залажување, измама, вообразба, заблуда, мечта, фикција, замисла, план, недостижен идеал.

2)
Ако материјата е растеглива категорија значи како тврдите дека е идеја доведена до степен на материјална видливост Е ТОГАШ :

БЛАЗЕ СИ ВИ !
ПА ВИЕ БЕЗ ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ МОЖЕ ДА СИ ГИ ДОКАЖЕТЕ ТВРДЕЊАТА .

значи зажмурете замислете свет без војни без глад без сиромаштија , без загаденост и вашата КОЛЕКТИВНА ИДЕЈА МОРА според вашите тврдења да стане нова реалност значи НОВА ВИДЛИВА МАТЕРИЈАЛНОСТ .

ЕПА БУЈРУМ ПОВЕЛЕТЕ СЛОБОДНО ДОКАЖЕТЕ СИ ГИ ТВРДЕЊАТА .

Или ако ви е тоа претешко земете нешто полесно ете например ЗАМИСЛЕТЕ = имајте ИДЕЈА дека Сахара е прекриена со густи дождовни шуми и дека низ неа течат огромни реки .
Ете значи тоа што го тврдите и самите го кажувате начинот дека можете да го докажете .

Ве спречува ли некој нешто во тие ваши намери ?

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Идеалистичката филозофија исто како ОШО ја негира материјалноста - реалноста
(види ОШО од каде крадел )
Како можеш да ја негираш реалноста цццц.
А за Ошо еве ти еден цитат:

My message is simple. My message is a new man, homo novus. The old concept of man was of
either/or; materialist or spiritualist, moral or immoral, sinner or saint. It was based on division, split. It
created a schizophrenic humanity. The whole past of humanity has been sick, unhealthy, insane. In three
thousand years, five thousand wars have been fought. This is just utterly mad; it is unbelievable. It is stupid,
unintelligent, inhuman.
Once you divide man in two, you create misery and hell for him. He can never be healthy and can never
be whole, the other half that has been denied will go on taking revenge. It will go on finding ways and
means to overcome the part that you have imposed upon yourself. You will become a battle-ground, a civil
war. That's what has been the case in the past.
In the past we were not able to create real human beings, but humanoids. A humanoid is one who looks
like a human being but is utterly crippled, paralysed. He has not been allowed to bloom in his totality. He is
half, and because he is half he is always in anguish and tension; he cannot celebrate. Only a whole man can
celebrate. Celebration is the fragrance of being whole.
Only a tree that has lived wholly will flower. Man has not flowered yet.
The past has been very dark and dismal. It has been a dark night of the soul. And because it was
repressive, it was bound to become aggressive. If something is repressed, man becomes aggressive, he loses
all soft qualities. It was always so up to now. We have come to a point where the old has to be dropped and
the new has to be heralded.
The new man will not be either/or; he will be both/and. The new man will be earthy and divine, worldly
and other-worldly. The new man will accept his totality and he will live it without any inner division, he
will not be split. His god will not be opposed to the devil, his morality will not be opposed to immorality; he
will know no opposition. He will transcend duality, he will not be schizophrenic. With the new man there
will come a new world, because the new man will perceive in a qualitatively different way and he will live a
totally different life which has not been lived yet. He will be a mystic, a poet, a scientist, all together. He w
ill not choose: he will be choicelessly himself.

Ама потруди де прочитај го.
еве ти го цело па , после збори за Ошо и кажи ми кај греши.

A

ateist

Гостин
ОПААА ОШО СЕ СПОРЕДИ СО ИСУС:vozbud::vozbud::vozbud:

Лаку НОЧ:pos2:
ејјј човече Џизз је дошао меџу нама

ама пак ризикуе да остане вечно несватена душичка :pos:

шо му пасакуваш лаку ноч кога нели чоекот објасни дека и на сон и на јаве се му е исто цело време сања

за да дојде до наше ниво ( да не стаса кога семе будни) треба да медитира , да се пука у вена ...триста процедури сиромашкиот :pos: :pos:

Како можеш да ја негираш реалноста цццц.
абе ептен склеротично настапуваш човече
јас ли морам да те потесеќам на твојте кажувања :

Иначе целата материја е проекција на супер свеста у која имаме удел и ние со нашата свест , така да ние све кокреатори на оваа "реалност" , ти текнуе?
значи исто важи иза тебе како за и за exlexmk

.
.

Пошто се негираш самиот себеси дека знаеш друга реалност освен оваа материјалнава

а веше тврдење ( припадници на идеалистичка филозофија како сите религии и вери и секти од типот ОШО ) е дека оваа материјална реалност е фатаморгана илузија фантазија која е само продукт на наши идеи а не дека вистински постои .

е сега

1) прво во истава тема дадов пример да ставите рака на вруќа рингла да докажете дека е тоа само привид - илузија дека сите други живееме во илузија а ете вие со надсвест сте дошле до заклучок дека тоа е само оптичка варка дека всушност нее така .Дека сите други сме во заблуда .

илузија (лат. Illusio) 1. псих. измама на сетилата предизвикана од деформирано примање на впечатоци од реалноста; 2. фиг. неоснована надеж, неостварлива фантазија самоизмама, привид, привидност, залажување, измама, вообразба, заблуда, мечта, фикција, замисла, план, недостижен идеал.

2)
Ако материјата е растеглива категорија значи како тврдите дека е идеја доведена до степен на материјална видливост Е ТОГАШ :

БЛАЗЕ СИ ВИ !

значи зажмурете замислете свет без војни без глад без сиромаштија , без загаденост и вашата КОЛЕКТИВНА ИДЕЈА МОРА според вашите тврдења да стане нова реалност значи НОВА ВИДЛИВА МАТЕРИЈАЛНОСТ .

Или ако ви е тоа претешко земете нешто полесно ете например ЗАМИСЛЕТЕ = имајте ИДЕЈА дека Сахара е прекриена со густи дождовни шуми и дека низ неа течат огромни реки .
Ете значи тоа што го тврдите и самите го кажувате начинот дека можете да го докажете .

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
ејјј човече Џизз је дошао меџу нама

ама пак ризикуе да остане вечно несватена душичка :pos:

шо му пасакуваш лаку ноч кога нели чоекот објасни дека и на сон и на јаве се му е исто цело време сања

за да дојде до наше ниво ( да не стаса кога семе будни) треба да медитира , да се пука у вена ...триста процедури сиромашкиот :pos: :pos:

абе ептен склеротично настапуваш човече
јас ли морам да те потесеќам на твојте кажувања :

значи исто важи иза тебе како за и за exlexmk

.
.

е сега

илузија (лат. Illusio) 1. псих. измама на сетилата предизвикана од деформирано примање на впечатоци од реалноста; 2. фиг. неоснована надеж, неостварлива фантазија самоизмама, привид, привидност, залажување, измама, вообразба, заблуда, мечта, фикција, замисла, план, недостижен идеал.

2)

БЛАЗЕ СИ ВИ !

Абе нивото ваше што да ти кажам - папагалско.
Само на памет , интелект скоро и да нема освен у смешките што ги кажувате .
Ама не се сведува животот само на смешки , неможе све што ке кажеш да биде смешка , треба ли нешто свое да се каже?
Само изгледа нивото ви е јако па неможе да биде другачие.
И не ги извртуј работите што ги пишувам , немам намера да ти се правдам што сум напишал и како ти ги вадиш зборовите од контекст , и измисуваш глупости.

A

ateist

Гостин
Абе нивото ваше што да ти кажам - папагалско.
Само на памет , интелект скоро и да нема освен у смешките што ги кажувате .
Ама не се сведува животот само на смешки , неможе све што ке кажеш да биде смешка , треба ли нешто свое да се каже?
Само изгледа нивото ви е јако па неможе да биде другачие.
абе нешто си забегал ептен чоевече

па види си ги мислењата ретко нешто твое е напишано цело време го копираш ОШО

баш напротив ние сме тие кој даваме наши лични видувања плус си ги поткрепуваме со докази .
Па јако ни е нивото самиот си признаваш
Реалноста која за нас е нешто сосема нормално и природно за вие да постигнете степен како нас да ја констатирате ви треба медитација

И не ги извртуј работите што ги пишувам , немам намера да ти се правдам што сум напишал и како ти ги вадиш зборовите од контекст , и измисуваш глупости.
не ги извртувам бе

ЕВЕ ТИ ГИ ЛАГИТЕ :

Не им рекол Бог туку боговите(преводот е лош на кинг џејмс или како беше)
Ај сега што ке кажеш?
ЕДНА ЛАГА

Така пишуе у стариот завет .

Преводот на англиски од еврејски е лош.
Наместо богови стои бог
ВТОРА ЛАГА

За библијата признавам дека ја немам прочитано ама од луге што се бавеле со таа тематика испага дека наместо Бог во одредени случаи во стариот завет треба да стои боговите.
ТРЕТА ЛАГА

ПРИЗНАВАШ ДЕКА ЦЕЛО ВРЕМЕ СИ ЛАЖЕЛ

Ооооо све си побркал другарче , ја напишав за у стар завет , читај.

Напишано од cvetanovskiigor
Така пишуе у стариот завет .
Преводот на англиски од еврејски е лош.
Наместо богови стои бог[/B]

И од кој превод ги вадиш тие цитати само кажи ми , покрај све , сигурно не ги преведуеш од еврејски сам зборам за тие од стар завет.
ЦЕЛО ВРЕМЕ БЛЕФИРАШ ЛАЖЕШ СУШИШ

Не сум у секта не се секирајте православен христијанин сум , и не разговарам со никого додека медитирам .
СЕКТАШИШТЕ ЕДНО ЛАЖЛИВО

немам против да веруе кој во што сака
ама кога ќе се залета некое забегано кое сака да си игра со нас
радо го треснувам од земја

Kajgana Shop

На врв Bottom