Војната во Косово

• Креатор на темата Креатор на темата праведен
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ne mozam da veruvam deka ne sum go proiznesol moeto mislenje za vojnata vo Kosovo:

Moe mislenje e deka poradi ovaa vojna prvo ni dojdoa tolku mnogu begalci (ironijaaaaa...podocna istite se pravat starosedelci,placat,se bunat,krevaat bunt,se borat protiv ovaa drzava koja gi hranese i gi spasi,ako moze taka da se izrazam)

Vojnata vo Kosovo donese uzasni posledici za Makedonija...Konfliktot se prefrli od Kosovo vo Preshevskata Dolina vo Juzna Srbija pa se do NEKONTROLIRANATA granica pomegu Kosovo i Makedonija...(poimot nekontrolirana ovde go upotrebuvam vo smisla deka NATO i KFOR se dolzni da ja kontroliraat granicata,no po se izgleda tie ne go kontroliraat celo Kosovo,kako sto ne go kontroliraat cel Avganistan)

Fakt e deka Albancite vo Kosovo,pred KFOR se setaat slobodni so puski,i toa ne moze nikoj da im go zabrani...sto e navistina zalno...

Темава е за в канта за косово не вреди да се расправаме,косово е вештачка држава и сите знаеме дека ако не се "пријателите(САД)" за кратко време ќе се припои кон србија и албанија ако лапни нешто( од трите подолгото)

Kosovo e Amerikanska ''kreacija'',prakticno ''disi'' so ''veshtacko disenje'' poradiu poddrskata od Amerika.Amerika toa go pravi za inaet za Rusija...ne za nesto drugo...Samo do koga ke trae ovaa ''poddrska'' ostanuva da vidime...Koga treba da se doznae za ishodot od sudot vo Hag,za nezavisnosta na Kosovo?

приказни за деца...целава ситуација, избришете зборот албанци/косово со зборовите егејци/егејска, и сите до последен ќе урлате како тоа така треба, тоа е праведно и ќе ги бодрите.

Ве разбирам дека србите важи вечни браќа (кои секогаш ви го спопикале, и сте уживале) сега изгубија, па вие плачете...

Во војна, некој губи, некој добива. Цената е висока. Албанците платија. До кога? Не знам, не ме интересира. Паднале сите империи, ќе паднат и овие денешниве. Дотогаш, музика мајсторе.

Ко второ, тие што мислат дека целава фрка почна во 1997ма се во голема заблуда. Дури пред втората светска Војна, србите вршеа масовно чистење на албанците со тоа што ги депортираа во Турција, за што постојат и детални записи и докази. Бројката е некаде 3 милиони официјални. Се верува дека уште милион до два се луѓе кои што се асимилирале во Турската нација. Џозеф ДиоГарди албански сенатор во Сенатот на Америка уште во 80тите си го изгуби столчето поради тоа што почна радикално да лобира за поделба на Косово... Слобо...он само им даде зелено светло на Америте да го линчаат со неговата национал-шовинистичка политика...што би се рекло другови мои...сам си го бараше.

Косово сега е држава, каква таква, ништо поразлична од Македонија... некој ја признава, некој не, нив важно ги заболе, си функционираат. Смешни се тие кои што ги гледаат со потсмев, со тоа што во Косово во моментов се вртат многу повеќе пари отколку во Македонија последниве 10 години. А парите драги мои...го вртат светот.

Лека ноќ

Haha so edna razlika sto Makedonija,vaka taka e vo ON,a Kosovo se dodeka Kina e komunisticka i Rusija e prijatel so Srbija nema da bidi vo ON.
Tuka spagja i prijatelstvoto so SAD.Prakticno Kosovo e nezavisno samo da se naluti Rusija,nisto drugo...

--- надополнето ---

Srbite vecni braka da mu go kazes i na Brazil,Argentina,Kina,Rusija,Gruzija,Azerbejdzan a ne mene,poradi toa sto tie ne se podgotveni da priznaat Amerikanska kreacija...

Mnogu dobar dokumentarec za Kosovo:

I oficijalno Helena Rata,gi odbi tvrdenjata na Vilijam Voker deka incidentot od Racak bil ''masakr'':

Друже парите го вртат светот тој е точно само што во Косово тие пари се од дрога,трговија со органи , бело робје и секаков вид на криминал. Косово е создадено со фрлање пари на сите западни функционери од страна на албанската мафија. Така да разликата помеѓу Косово и некоја неразвиена африканска земја е само во климата.

Друже парите го вртат светот тој е точно само што во Косово тие пари се од дрога,трговија со органи , бело робје и секаков вид на криминал. Косово е создадено со фрлање пари на сите западни функционери од страна на албанската мафија. Така да разликата помеѓу Косово и некоја неразвиена африканска земја е само во климата.

разликата е тоа што во Косово се прават парите како било, ич не ми чуе, а кај нас пари се прават ако си политичар. Врти сучи, кај нив народот ужива, кај нас народот пати.

Тргни Скопје Приштина, за 10 години кај нив е изградено колку кај нас за 100 години.

А дека кај нас се невини душички тоа на некој друг кажи го. 500кг дрога не ги фатија во Косово, кај нас ги фатија. Во Косово важно со државни пари се праат патишта. Кај нас со државни пари се градат згради спротивно од Уставни одлуки.

an unjust law is no law at all....

Не се споредувај барем со Косово за правдина, дека ние ништо подобри не сме..

разликата е тоа што во Косово се прават парите како било, ич не ми чуе, а кај нас пари се прават ако си политичар. Врти сучи, кај нив народот ужива, кај нас народот пати.

Тргни Скопје Приштина, за 10 години кај нив е изградено колку кај нас за 100 години.

А дека кај нас се невини душички тоа на некој друг кажи го. 500кг дрога не ги фатија во Косово, кај нас ги фатија. Во Косово важно со државни пари се праат патишта. Кај нас со државни пари се градат згради спротивно од Уставни одлуки.

Косово е бетер од Македонија а ние сме тука некаде у близина на ни ...

Економската и политичката ситуацијата во Косово е полоша од Македонија како статистички така и на терен. Политичарите кој ја водат државата не се ништо подобри од нашите само марионети кој играат игри како што им свират и си ги полнат приватните конта во банки, треба да бидеш или да се правиш наивен дека таму народот ужива со просечна плата од 200 еура и со продадени ресурси слично како и кај нас.

kla_decapit.jpg

kla_decapit.jpg

какви гнасни фаци... за вакви... мхммм... да не кажувам што треба да им се прај :nerv::nerv:

Златен Легија и неговата единица ЈСО :-) што не им сечеле глави на нив???

едните стрелале другите сечеле глави....
шо се замарате за конфликт меќу два туѓи и страни народи и држави. Исто ко сега да клаваме слики како Тутсу колат Хутсу...

шо се замарате за конфликт меќу два туѓи и страни народи и држави. Исто ко сега да клаваме слики како Тутсу колат Хутсу...

Е да ама тие истите ке сакаат да делкаат пак во Македонија(претпоставувам).Вреди да се замараме нели.

па... соседи сме... и ние имавме проблем со касапите...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom