Помош околу фејсбук - злоупотреба

• Креатор на темата Креатор на темата girl235
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 април 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Значи вака дечки. Моја слика е ставена на друг профил (на друга личност) и на таа слика пишуваат навредливи коментари. Јас стиснав на Пријави, но од фејсбук нема одговор веќе 4 дена. Личноста која ја поставила мојата фотографија несака да ја тргне фотографијата, ниту да ги избрише навредливите коментари. Како да постапам?

Дај линк од сликата и ние ќе стиснеме report abuse и така ако повеќе луѓе стиснат ја бришат сликата.

Хехехе што сте сите вие, сакате да знаете што е сликата:helou:

Значи вака дечки. Моја слика е ставена на друг профил (на друга личност) и на таа слика пишуваат навредливи коментари. Јас стиснав на Пријави, но од фејсбук нема одговор веќе 4 дена. Личноста која ја поставила мојата фотографија несака да ја тргне фотографијата, ниту да ги избрише навредливите коментари. Како да постапам?

Фацебоок не е за мали деца, купи си барбики и играј си со нив, доколку не сакаш во иднина да се соочуваш со вакви или слични проблеми..

Фацебоок не е за мали деца, купи си барбики и играј си со нив, доколку не сакаш во иднина да се соочуваш со вакви или слични проблеми..

Сите на мои години имаме фејсбук. Какви барбики какви глупости.
Инаку сликата не е ништо посебно, ме сликале на школо како решавам задача по математика и глупачката што ме сликала ми љубомори и сега двете со другарка и ми пишуваат навредливи коментари. А инаку ми се правеа другарки ама бидејќи несакав да им поткажам на еден тест по математика и од тогаш се налутија шмизлите глупави.
Ама пишуваат многу навредливи коментари. :@

Инаку сликата не е ништо посебно, ме сликале на школо како решавам задача по математика и глупачката што ме сликала ми љубомори и сега двете со другарка и ми пишуваат навредливи коментари. А инаку ми се правеа другарки ама бидејќи несакав да им поткажам на еден тест по математика и од тогаш се налутија шмизлите глупави.

Добро бе, ти тренираш да бидеш вака? Ти рекоа дај линк, ќе стиснат повеќе души рипорт и готово. Шо само објаснуеш?

Па нека пишуваат шо има да се замараш:toe: тоа е вештачки креиран профил, исто како сега јас да направам профил да се претставувам како Ноне Неделковска, сепак сметам дека треба да се забрани користење на фејсбук за малолетни лица.

само што ти си пријавила нема да го тргнат,треба повеке души ,затоа стај го тука линкот ке го пријавиме сите и ке си бидеш раат.

What do I do if someone is pretending to be me on Facebook?
If someone has created an account to impersonate or imitate you, please go to the impostor profile and click "Report/Block this person" at the bottom of the left column. Check the "Report this Person" box, choose "Fake Profile" as the reason, and add "Impersonating me or someone else" as the report type. Be sure to add a valid web address (URL) leading to the real profile so that we can review the information.
24241_389748844886_119341934886_3689342_5109021_n.jpg

http://www.facebook.com/help/?faq=16966

Повеќе тука:
http://www.facebook.com/#!/help/?safety=teens

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom