Дали ви се допаѓаат филмовите на Чарли Чаплин?

• Креатор на темата експерт
  • Време на започнување
Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Ти живееш во 1950 година очигледно, имам ги скоро сите филмови на Чаплин гледано а дали ти имаш нешто гледано од тие јас што ги спомнав, Модернава комедија е ВРВ и е многу поиновативна.
:pos2:

Сериозно се сомневам дека освен инсерти, било што си гледал, а и уште полошо ако си гледал и не си го сфатил subcontextot... Али хеј, ако Џим Кери ти е посмешен, good for you ;)

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
не е нешто нај нај ама може да помине :pipi:

Comic

Syntarginaris
Член од
14 април 2010
Мислења
430
Поени од реакции
32
:pos2:

Сериозно се сомневам дека освен инсерти, било што си гледал, а и уште полошо ако си гледал и не си го сфатил subcontextot... Али хеј, ако Џим Кери ти е посмешен, good for you ;)
ти можеш да се сомневаш колку сакаш питај ме ти мене дали се замарам :helou:. Џим Кери не е посмешен, не тој не прави само мимики со фацата, исто како и Чарли Чаплин шо не праве, Тој не знае да одглуме сцена како никој друг, НЕ ! зашо викаш така па и ти. Иначе Џим Кери врвот го има во стенд ап комедиите не во филмовите, гледај малку не коментирај безвеза, но сепак се се базира на свој личен вкус, неможеш ти така да викаш кој да ми биде посмешен, очигледно е дека немаш вкус и немаш чувство дека модерното е секогаш понапред. Затоа и нема да се карам со тебе :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
ти можеш да се сомневаш колку сакаш питај ме ти мене дали се замарам :helou:. Џим Кери не е посмешен, не тој не прави само мимики со фацата, исто како и Чарли Чаплин шо не праве, Тој не знае да одглуме сцена како никој друг, НЕ ! зашо викаш така па и ти. Иначе Џим Кери врвот го има во стенд ап комедиите не во филмовите, гледај малку не коментирај безвеза, но сепак се се базира на свој личен вкус, неможеш ти така да викаш кој да ми биде посмешен, очигледно е дека немаш вкус и немаш чувство дека модерното е секогаш понапред. Затоа и нема да се карам со тебе :)
Не се карај, истражувај и учи.

Comic

Syntarginaris
Член од
14 април 2010
Мислења
430
Поени од реакции
32
;) тоа и го правам. Не велам дека Чаплин не е смешен се што е старо е квалитет верувај дека сфаќам но модерниве комичари што ги пишав ги сметам за феномени во нивната професија.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ваков човек што оставил таква трага зад себе, не заслужува да биде во ЧДА. Преместена е темава во Филм и ТВ, зашто така беше посоодветно.

nameleess

N/a
Член од
9 јануари 2010
Мислења
299
Поени од реакции
25
мене ми се допаѓаат филмовите, знае да насмее:smir:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
... имам ги скоро сите филмови на Чаплин гледано ...
Наброј ги.

----------------------------------------------------

Вака сега. Прво, за да се кажи дали Чаплин бил добар или, не е доволно на се изгледат само кратки инсерти извадени од долгометражни. Тој има долгометражни што траат по 1:30, 1:40 а има и кратки од по 30тина минути. И треба да се гледа цел филм.

И сега да кажам конкретно за еден филм, The Great Dictator. Тука Чаплин ја има дадено веројатно најдобрата хумористична критика против Хитлер. И што е интересно, филмот е почнат да се прави уште пред почетокот на војната.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
И сега да кажам конкретно за еден филм, The Great Dictator. Тука Чаплин ја има дадено веројатно најдобрата хумористична критика против Хитлер. И што е интересно, филмот е почнат да се прави уште пред почетокот на војната.
Хахахаха, да, да, ако не грешам го имитира Хитлер со топка-глобус која ја мафта наваму натаму... хахахаха! Закон е! Можам да замислам Хитлер како реагирал! :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Наброј ги.

----------------------------------------------------

Вака сега. Прво, за да се кажи дали Чаплин бил добар или, не е доволно на се изгледат само кратки инсерти извадени од долгометражни. Тој има долгометражни што траат по 1:30, 1:40 а има и кратки од по 30тина минути. И треба да се гледа цел филм.

Џабе објаснуваш..

На него му се интересни гримасите кои ги прави Џим Кери, сфаќаш? Нема боље од тоа...
И како што сам си кажа, секој со својот вкус и интелект :smir:

Comic

Syntarginaris
Член од
14 април 2010
Мислења
430
Поени од реакции
32
немам потреба да ти докажувам за да те задоволам за да мислиш дека стварно сум ги гледал , ако ти си мислиш дека те лажам слободно мисли си немам ни потреба да те убедувам .

Џабе објаснуваш..

На него му се интересни гримасите кои ги прави Џим Кери, сфаќаш? Нема боље од тоа...
И како што сам си кажа, секој со својот вкус и интелект :smir:
Другар не е се до гримасите, иновативноста игра многу голема улога во комедијата. Не е се имитирањето на познати личности и да го исмеваме.

I

Intex

Гостин

Спореди го ова со Чарли Чаплин. Џим е светлосни години пред Чарли Чаплин. И го бива за секаква улога шо е најинтересно, може да се снајде во секаков филм.

Е

експерт

Гостин
ne prasav dali vi se dopagaat. Se razbira deka mi se dopagaat, klasika, skriena smisla itn. Prasav dali vi se smesni, kako sto tvrdat site, deka toa bile humoristicni filmovi pa se smeat kako da e urnebesna komedija. Ocigledno ne gi razbiraat.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
немам потреба да ти докажувам за да те задоволам за да мислиш дека стварно сум ги гледал , ако ти си мислиш дека те лажам слободно мисли си немам ни потреба да те убедувам .

Другар не е се до гримасите, иновативноста игра многу голема улога во комедијата. Не е се имитирањето на познати личности и да го исмеваме.
Иновативноста??
Абе не ме заебавај дете.... Претпоставувам како ги оценуваш филмовите, и не те обвинувам, ама немој да споредуваш, греота е во најмала рака. И нема да те убедувам, сам ќе си сфатиш некој ден.

Comic

Syntarginaris
Член од
14 април 2010
Мислења
430
Поени од реакции
32

Спореди го ова со Чарли Чаплин. Џим е светлосни години пред Чарли Чаплин. И го бива за секаква улога шо е најинтересно, може да се снајде во секаков филм.
Еве го мојот другар истомисленик инаку поздрав и добротенајдов и тука овде SonGoku :)

Иновативноста??
Абе не ме заебавај дете.... Претпоставувам како ги оценуваш филмовите, и не те обвинувам, ама немој да споредуваш, греота е во најмала рака. И нема да те убедувам, сам ќе си сфатиш некој ден.

не можеш ти ништо да претпоставиш за мене, премногу се преценуваш. Филмови сум гледал повеќе одколку што ти ке гледаш во целиот твој живот затоа што од мал раборев на превод на истите, роден сум со англискиот и тоа ми беше хоби, сум гледал филмови од далечната 1940 , Барем те молам не ми објаснувај за оценување и рангирање на филмови, како што кажа секој со свој интелект, и не наметнувај свое мислење на други. Бидејки те сметам за интелегентна особа не го прави тоа бидејки тоа го прават оние другите.

Kajgana Shop

На врв Bottom