Фан клуб: Еуромилк Горно Лисиче

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.934
Поени од реакции
73.459
Влазними - Горно Лисиче 2:1
Веќе неможам да коментирам, ќе испадне дека само серам и плукам по судиите..
МОРЕ ДА ИМ Е..М СВЕ ПО СПИСОК!!
Повторно судиска лакрдиа против Горно Лисиче.. 2 црвени, 2 поништени гола, и 10 без врска офсајди.
Незнам до кај оди ова. Али стварно е срамота.
Што има ново брат, и сред Пржино ни се случи истово. Пички судии, се плашат да судат кај шиптариве, да им ебам се да им ебам!

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Што има ново брат, и сред Пржино ни се случи истово. Пички судии, се плашат да судат кај шиптариве, да им ебам се да им ебам!
Брат, треба да им се удри еден ќотек па да запамтат. Не ми е јасно зашто во Лисиче еднаш така судеа (со Охрид 2004) и од тогаш не писнаа. А на гости не ебат како сакаат.
Многу ослабени ќе бидеме за наредната утакмица со Миравци (дома).
Али ајде, ќе има многу тензии од страна на публиката врз судиите. И ако сега не бидат на наша страна јас мислам дека ќе јадат камења судиине и тоа големи. И онака трибината се гради и позади има камења :pos2: Кој не му ја дупне главата на судијата јас Мирче да не се викам. Само нека не одсуди како што треба и НОРМАЛНО во наша корист. Пошто више преку к.р ми дојде од овие гомнари од ФФМ.
Убаво Влазними му напраиле, затоа и беа казнети, сега на ред сме ние.
Па пи..ка му мајчина, во Лисиче доаѓале бе цело село Ратае, Врапчиште, Слупчане, Блаце, Зајас, све шиптаришта и го јаделе на велико бе. И мало и големо било тепано, судиите ги врзувале на стативи горе. Сега кај се смирија Лисичани уште некои недораснати смрдлиња и оние чавкине (линиски) што се, да командаат да си играат курташак со нас.
Е нема више, денеска правев муабет со 10 Лисичани изгорени по Лисиче.. И рекоа дека наредна утакмица има да биде џумбус само ако падне уште некој екцес од судиите.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.934
Поени од реакции
73.459
Брат, треба да им се удри еден ќотек па да запамтат. Не ми е јасно зашто во Лисиче еднаш така судеа (со Охрид 2004) и од тогаш не писнаа. А на гости не ебат како сакаат.
Многу ослабени ќе бидеме за наредната утакмица со Миравци (дома).
Али ајде, ќе има многу тензии од страна на публиката врз судиите. И ако сега не бидат на наша страна јас мислам дека ќе јадат камења судиине и тоа големи. И онака трибината се гради и позади има камења :pos2: Кој не му ја дупне главата на судијата јас Мирче да не се викам. Само нека не одсуди како што треба и НОРМАЛНО во наша корист. Пошто више преку к.р ми дојде од овие гомнари од ФФМ.
Убаво Влазними му напраиле, затоа и беа казнети, сега на ред сме ние.
Па пи..ка му мајчина, во Лисиче доаѓале бе цело село Ратае, Врапчиште, Слупчане, Блаце, Зајас, све шиптаришта и го јаделе на велико бе. И мало и големо било тепано, судиите ги врзувале на стативи горе. Сега кај се смирија Лисичани уште некои недораснати смрдлиња и оние чавкине (линиски) што се, да командаат да си играат курташак со нас.
Е нема више, денеска правев муабет со 10 Лисичани изгорени по Лисиче.. И рекоа дека наредна утакмица има да биде џумбус само ако падне уште некој екцес од судиите.
Такви ни се лигите за жал. Секој клуб си има свои судии, и сега треба да имаш човек во организацијата што ќе ти ги мести судиите. Ете денес во Пржино видовме и тоа што често го гледаме. Замисли сред Пржино така ни судат, па камоли на гости, али така е кога екипата е млада и им ќутат на судиине. Јас да играм, нека ме исклучи бе, ама носон ќе му го искршам. Дури беше ЈСП како пички ќутеа, а сега им се прават џекови на маливе. Срамотилаци живи сме, затоа фудбалот никогаш нема да ни успее.
Бтв ве ебаваат ради мандар, кај е он носи и проблеми со судии :pos:
Али идна година, го чекаме тоа што одамна треба да се случи и може да се почне со газење :icon_mrgr

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Такви ни се лигите за жал. Секој клуб си има свои судии, и сега треба да имаш човек во организацијата што ќе ти ги мести судиите. Ете денес во Пржино видовме и тоа што често го гледаме. Замисли сред Пржино така ни судат, па камоли на гости, али така е кога екипата е млада и им ќутат на судиине. Јас да играм, нека ме исклучи бе, ама носон ќе му го искршам. Дури беше ЈСП како пички ќутеа, а сега им се прават џекови на маливе. Срамотилаци живи сме, затоа фудбалот никогаш нема да ни успее.
Бтв ве ебаваат ради мандар, кај е он носи и проблеми со судии :pos:
Али идна година, го чекаме тоа што одамна треба да се случи и може да се почне со газење :icon_mrgr
Нешто се збори дека Влазними имале 2ца играчи не-регистрирани во ФФМ така да Лисиче можно е да ја добие оваа службено 0:3

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Утре во 13ч..Еуромилк Горно Лисиче - Миравци
Во оваа утакмица влагаме многу ослабени. без Угреновиќ и без Филип Спасески кои добија 2 црвени прошлиот натпревар со влазними.
Ко што разбрав, Миравци се во лоша форма, и многу лошо играат на гостински терен, но сепак не треба да се потценува никогаш.
Се надеваме на победа.

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
ЕУРОМИЛК ГОРНО ЛИСИЧЕ - МИРАВЦИ 1:0

Едвај, на среќа, преку автогол, влезе некако!!! :pos2:
Што можам да кажам него ли да си посакам и да си замислам секоја утакмица да се суди вака ФЕР и коректно, секоја чест на момците од Миравци се покажаа како многу цврст противник, имаа многу шанси, дури и 3-4 стопроцентни..Цобе бранеше добро, Џери имаше неколку зицери, го излобува голманот ама ја извадија некако на среќа одбранбените играчи на Миравци.
Секоја чест на судиите исто така од Битола и Прилеп. Одсудија многу фер и коректно.
И пак ќе кажам !!! Дај Боже вака да е секоја утакмица!! Ќе бидам презадоволен и да изгуби Лисиче !!

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99

НА ШТО ЛИЧИ ОВА БЕ ЛУЃЕ !?!??!?!?!? .... од натпреварот Влазними-Еуромилк.. кога изгубивме 2-1 во Прилеп на неутрален.. После фаулот на Угро, судијата му даде црвен..

--- надополнето ---

а офсајдот никој не го виде....

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Цементарница - Лисиче 1:1

Класичен Македонски петолигашен натпревар, (ме потсеќаат на оние од Брњарци и Чучер Сандево) 12 жолти картони, 4 црвени.. ужас.. покољ.. тензии.. пцуење..тепање.. стартови што ни во UFC не сте ги виделе.. камоли на фудбалски натпревар... А Томовски и Кочо само си се смеат и ги боли кур за све.
Си ја наместија, и си замина дома среќни и со пуна капа.
Што е најтрагично, да ја наместеше Тица, газдата.. Ајде јасно ми е.. ама без он да знае некој позади грб (гомноно од тренер Кочо Димитровски) да ја намести, па тоа е понижување за целиот клуб.
Јас мислам дека некој сега на полусезона ќе го изеде најдебелиот крај за сите лакрдии што ни се случуваа во преходниве утакмици од 2ра лига.
http://www.balkaniyum.tv/srpski/pretplata/paketi.shtml

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.934
Поени од реакции
73.459
Искрено денес очекував да си заминете со пораз од Кисела Вода, пошто се ми идеше накај наместена утакмица помеѓу два Скопски ривали...
Вака нерешеново не им одговара ни на едните ни на другите, така да незнам колку ти е точно инфово дека стварно била наместена :raz:

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Искрено денес очекував да си заминете со пораз од Кисела Вода, пошто се ми идеше накај наместена утакмица помеѓу два Скопски ривали...
Вака нерешеново не им одговара ни на едните ни на другите, така да незнам колку ти е точно инфово дека стварно била наместена :raz:
Со кои пари ќе ја купат Цементара?.. Иначе Кочо Димитровски е голем пријател со веќе познатиот председател на Цементара. И сеа ете ти го тоа старо нати го дајми го.. Кочо си ги раздолжува старите долгови со нов клуб..

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.934
Поени од реакции
73.459
Со кои пари ќе ја купат Цементара?.. Иначе Кочо Димитровски е голем пријател со веќе познатиот председател на Цементара. И сеа ете ти го тоа старо нати го дајми го.. Кочо си ги раздолжува старите долгови со нов клуб..
Томовски е стар лисец, и секогаш успева да го спаси клубот од испаѓање. Имаат начини они за местење, немора да користат многу пари. Пример ја наместија претходната со Локомотива на гости...
А голов Егеец го дал а???
Како игра оваа сезна?

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Томовски е стар лисец, и секогаш успева да го спаси клубот од испаѓање. Имаат начини они за местење, немора да користат многу пари. Пример ја наместија претходната со Локомотива на гости...
А голов Егеец го дал а???
Како игра оваа сезна?
Добар е, со глава го скова. Егеец ко Егеец, некад иград некад не.. Некад прави грешки, му ја земаат на негова половина и сами пред гол искачаат.. И ефтини голови примаме, некад па ќе ја реши утакмицата.

--- надополнето ---

Тоа е тоа од оваа првото полугодие од втората лига.
Наредни утакмици тек у Март..
Моментално сме на 5то место, на 4то место е Миравци и ни бегаат 2 бода.
Здравје би требало да се донесат нови играчи овој преоден рок..
Па од пролет ќе видиме како ќе стојат работите, ако продолжиме во ова темпо.. Добро ќе биде.. Никој не се надеваше на вакви резултати , сепак прва година ни е во втора лига.. само што влеговме.. и одма зададовме конкуренција кај тие што не очекуваа.. До душа никој не очекуваше, сите мислеа и сакаа да ја држиме средината.. и да избегнеме опстанок.. но момците од Лисиче се покажаа храбро на секоја утакмица и докажаа дека имаат солиден состав кој би можел да се мери со прволигашки клубови.

Мое мислење е барем до 4то место да догураме, до бараж.. па после што биде нека биде..
Имаме силни противници, голема конкуренција.. Али Лисиче ко Лисиче.. ги губи лесните и смешни утакмици, а победува на тие што никој не би помислил дека ќе победи Лисиче.
Се глеаме на пролет.. прва утакмица играме на 6ти Март во Струмица со Беласица.. од 14 часот.. Тоа е тоа од мене, па здравје на пролет пак ќе пишувам овде во врска со одиграните утакмици на Лисиче од 2ра лига.
Ако дознаам нешто во врска со трансферите со нови играчи ќе биде истотака објавено.
Поздрав до Марко звани Saber Rider. Што припомага да фан клубов на Лисиче стои на првава страна од Кајгана Фан Клуб (језда е вечен противник на Лисиче, али нема везе.. ќе му простиме, наше дете е.. пак утре ден ќе навива за Лисиче коа ќе се игра против некоја друга екипа освен Славија или Вардар..:pos2:) Тоа е тоа .. :toe:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.934
Поени од реакции
73.459
Слободен си сега, јас ќе те заменувам ако дознаам некои новости од Лисиче :icon_mrgr

Член од
28 ноември 2010
Мислења
55
Поени од реакции
5
Ринија - Горно Лисиче 3:1
Не беше наместена, заслужено изгубивме.
Но сепак, познато ни е ова на нас, не ни е сефте.
Така лани во 3та лига ни направија и Шкендија од Арачиново па затоа кога игравме дома не дојдоа.
Не се секирам а и не жалам пошто како и да е ќе си ги вратиме тие 3 бода службено.
И онака пола Лисиче се спремаше да го запали тоа мочано албанско село, али полицијата која беше од нивна националност и во голем број не спречија..
СЛУШНЕТЕ МЕ УБАВО !!!!

ЌЕ ДОЈДЕТЕ ВО ЛИСИЧЕ !!!!! ..
Фала, поздрав.!!
Ako site se plasat kako sto vikas, nema da se igra fudbal ;)

Ke dojdeme vo Lisice i ke si zaminime so 3 boda:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom