Која боја на кошула одговара на црно сако?

• Креатор на темата Креатор на темата element_xxx
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 август 2009
Мислења
75
Поени од реакции
3
Luge mi se bilizi mautura i mi treba eden sovet.Znaci vaka sakam da oblecam crno strukirano sako,crni pantoloni(megutoa ne sakam da bidat klasicni)i nekoi dobri patiki i sekako kosula.No imam eden problem bidejki ne sakam da nosam bela kosula zatoa kazete mi koja druga boja ubavo bi izledala vo kombinacija so crno sako????

Темно зелена, окер, тегет, сива :)

скоро сите, најдобро оние пастелни бои, може розева, шампањ, црвена, вино боја итн.

може и светло сива, нежно плава итн

Виолетова исто иде на црно.

^^ se soglasuvam so toa deka na crno dobro stoi i violetovoto ama bi mozel da iskombiniras nesto sako so farmerki po moznost svetla boja, crno sako kak so veke kaza so ili bela maica ili bela kosula... taj tee moj predlog... ak uspeam da najdam sliki i ke ti pokazam :smir:

Ti preporacuvam maicata da bide

tscravatta1.jpg

u kombinacija so elek od tipot

gilet_uomo_nero_250.jpg

samo so bi mozele boite na maicata da e bela a kravatata crna

farmerkite i patikite da bidat
jeans1.jpg

i sakoto nek bide kakvo so ti go sakas ;)

tva e tva so jas imam da ti predlozam :wink:

Ако патики ти одговараат со сако, тогаш и виножито кошула ќе се вклопи таму, верувај. Светло сина, светло виолетова, дрн дрн, одговара се...ама...џизаз крајст, патики со сако? Како оние од европски универзитет, комедии.

Со црно одговара СЕ! Која и да ја земеш нема да погрешиш. Сепак ...
Какви патики ќе земеш?
Во зависност од бојата на патиките може да земеш и кошула. Тип топ да си :).

Пример вакви патики
img-thing

И кошула
img-thing
img-thing

abe aj deckoto si kaza kje nosi crno sako i pantoloni (znaci pantoloni, ne farmerki), a vie mu preporacuvate beli patiki!? wtf? na sto kje leci u crno sako i crni pantoloni so bela patika? elvir mekikj film? :D ili pa crno sako i svetli farmerki/pantoloni - glupost zhiva. uste i rozeva koshula i bel kaish neka opne i ete ti 100% seljak od vivendi. :D :D ne znam od kaj izleze onaa moda sto se pocesto ja gledam niz grad - crni farmerki/pantoloni so bel kaish? kolku selsko izgleda bel kaish na crno toa e cudo nesto.

ako nosis crno sako i crni pantoloni nikako patiki ne zaebavaj, zemi si kondurce, ne mora so vrvka, moze i na lepenki. koshula manje vise ne moze da utnes, ali eve ja bi preporachal isto okej na crno e i bordo boja. ;)

Темно тегет на се иде. Светло тегет за секоја пригода.

Ако патики ти одговараат со сако, тогаш и виножито кошула ќе се вклопи таму, верувај. Светло сина, светло виолетова, дрн дрн, одговара се...ама...џизаз крајст, патики со сако? Како оние од европски универзитет, комедии.

Druze se zavisi od vkusot a koga sme kaj vkusot ne mozeme da zborime,na nekoj mu se sviga toa eve primer na mene bas mi e cool a i plus gledam deka golem broj od javnite licnosti vo svetov znaat da napravat dobri kombinacii so patiki a i plus ne sakam da kupam konduri sto znam deka barem vo narednite 3-4 godini nema poveke nikogas da gi oblecam ......

abe aj deckoto si kaza kje nosi crno sako i pantoloni (znaci pantoloni, ne farmerki), a vie mu preporacuvate beli patiki!? wtf? na sto kje leci u crno sako i crni pantoloni so bela patika? elvir mekikj film? :D ili pa crno sako i svetli farmerki/pantoloni - glupost zhiva. uste i rozeva koshula i bel kaish neka opne i ete ti 100% seljak od vivendi. :D :D ne znam od kaj izleze onaa moda sto se pocesto ja gledam niz grad - crni farmerki/pantoloni so bel kaish? kolku selsko izgleda bel kaish na crno toa e cudo nesto.

ako nosis crno sako i crni pantoloni nikako patiki ne zaebavaj, zemi si kondurce, ne mora so vrvka, moze i na lepenki. koshula manje vise ne moze da utnes, ali eve ja bi preporachal isto okej na crno e i bordo boja. ;)

Hehheheheh da Druze vo pravo si koga napisav patiki mislev na onie patiki-konduri sto se,se toa e ok samo nemozam da se odlucam za kosulata ne e loso borda ama nz ke vidi me :D

Црвена :smir:

hahahha ne crvena mnogu mi e drec nekako i mislam deka ovaa komb. ke odpadne :smir:

Со црно одговара СЕ! Која и да ја земеш нема да погрешиш. Сепак ...
Какви патики ќе земеш?
Во зависност од бојата на патиките може да земеш и кошула. Тип топ да си :).

Пример вакви патики
img-thing

И кошула
img-thing
img-thing

Znaci planiram da zemam nekoja crna kondura-patika kako sto nosat sea skoro site mladi(ne klasicna) ili pak moze visoki startki(sea vidov na netov takva kombinavija i mi izlgedase tip top:))

Ti preporacuvam maicata da bide

tscravatta1.jpg

u kombinacija so elek od tipot

gilet_uomo_nero_250.jpg

samo so bi mozele boite na maicata da e bela a kravatata crna

farmerkite i patikite da bidat
jeans1.jpg

i sakoto nek bide kakvo so ti go sakas ;)

tva e tva so jas imam da ti predlozam :wink:

Brat ova sto si go predlozil e super ama sepak mislam deka ne e bas soodvetno kako za na matura sepak mislam deka treba da se oblecam malce poozbilno :D

element_xxx ти 99% веќе си одлучил што ќе носиш. Кошулата е најмал проблем зашто секоја боја ќе одговара на црно оделце.
А јасно е дека кога станува збор за стил сите имаат различен вкус а со тоа и коментар. Носи си тоа што сметаш дека би ти се допаѓало и ти да се пронаоѓаш во тоа, со мерак да го носиш е најбитно а не да се срамиш.
Само совет кога веќе би носел патика не носи пресвечена кошула. Пази на материјал повеќе и шари, него на боја.

element_xxx ти 99% веќе си одлучил што ќе носиш. Кошулата е најмал проблем зашто секоја боја ќе одговара на црно оделце.
А јасно е дека кога станува збор за стил сите имаат различен вкус а со тоа и коментар. Носи си тоа што сметаш дека би ти се допаѓало и ти да се пронаоѓаш во тоа, со мерак да го носиш е најбитно а не да се срамиш.
Само совет кога веќе би носел патика не носи пресвечена кошула. Пази на материјал повеќе и шари, него на боја.

Светло/темно тегет?
Тегет е темно сина боја, нијанса пред црно, а светло и темно тегет не постојат. Тоа е светло или темно сина боја. Нели :)
Aли тегет кошули боље стојат на фармерки, со црно одело е ептен темно некако. Кошулата треба малку да донесе свежина на комбинацијата.

I jas isto mislam deka sekoja boja ke odgovara na crno sakom, taka da najdobro ke bide koga ke odam da kupuvam da vidam koja boja mene najmnogu ke mi stoi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom