Честит Велигден

• Креатор на темата Креатор на темата Musab
  • Време на започнување Време на започнување

Musab

konekting pipl
Член од
26 јуни 2007
Мислења
244
Поени од реакции
20
На сите Православни и Католички Христијани им ја честитам празникот Велигден .

Исус воскрсна

Veligdenskijajca.jpg

Рано е бе, не е на први април, во недела е велигден.
Ама фала ти на убавите мисли!

Ај сеа некој канта, па да се отвори иста кога е ден!

колку што знам од утре почнуваат да слават (големиот петок) така да не е рано а и плус во недела не работиме :smir: и нема можност да се отвори нова тема :toe:

Види, стварно поентата на Велигден е во недела. Тогаш Исус Воскреснува. А сега не е ни распнат.
Велики Петок е најтажен ден во Христијанството и до недела стварно не е ни за честитање ни за радување.
Секако зборувам во контекст на Христијанската симболика.
Добро би било темава да се тргне до тогаш (недела), па да "воскресне". Не би ме зачудило да се појави некој кој ќе ја сфати како провокација.

Инаку познавајќи го авторот (според неговите постови) сметам дека нема никаква задна намера, туку напротив.
Секоја чест за него, тој е вистински репрезент на својата вера.

Верувам дека форумското раководство ќе најде сили/начин, да ја тргне (не да ја уништи), а во недела да ја врати, авторот ќе го сфати ова на вистински начин (убеден сум).

Види, стварно поентата на Велигден е во недела. Тогаш Исус Воскреснува. А сега не е ни распнат.
Велики Петок е најтажен ден во Христијанството и до недела стварно не е ни за честитање ни за радување.
Секако зборувам во контекст на Христијанската симболика.
Добро би било темава да се тргне до тогаш (недела), па да "воскресне". Не би ме зачудило да се појави некој кој ќе ја сфати како провокација.

Инаку познавајќи го авторот (според неговите постови) сметам дека нема никаква задна намера, туку напротив.
Секоја чест за него, тој е вистински репрезент на својата вера.

Верувам дека форумското раководство ќе најде сили/начин, да ја тргне (не да ја уништи), а во недела да ја врати, авторот ќе го сфати ова на вистински начин (убеден сум).

аха значи гарфиелд бил во право значи ,таман си мислев дека во овој форум и на најмала грешка се реагира, но добро јас стварно се извинувам ако некој е навреден и слободно бришете ја ,догодина здравје ке отвориме како треба

аха значи гарфиелд бил во право значи ,таман си мислев дека во овој форум и на најмала грешка се реагира, но добро јас стварно се извинувам ако некој е навреден и слободно бришете ја ,догодина здравје ке отвориме како треба

Не, не, не е никој навреден (мада секакви не има). Напротив. Многу (јас лично) го ценам овој твој потег.
Апелирам да го тргнат и да го пуштат во оптек во недела. И никој да не го направи тоа, останува добриот впечаток за намерата.

Фала ти Мусаб за прекрасната честитка и за отварањето на темава!
Со овој потег покажа дека си вистински претставник на својата вера.
Темата не мора да се брише,може да почне да се пишува на неа од недела.
Не мора се цинично да се сваќа и да се праќа одма во канта

Бидејќи е рано, ја заклучувам до недела. Ќе ја отклучам (отклучиме) во недела :)

Христос воскресна! Среќен празник на сите православни христијани!

Христос воскресна! Среќен празник!

Вистина воскресна!!!

Среќен Велигден на сите Христијани!!!

Христос умре за нас, иако ние не Го
познававме Бога.Тешко би се нашол човек што би се понудил да умре дури
и за некој праведен човек.Христос ја исполни целта на (Божјиот) Закон.
Сега сите што веруваат во Христос се здобиваат со праведност пред Бог.
Имаме само еден Господ, и тоа е Исус Христос. Се е преку Него
создадено, вкл...учувајќи не и нас, луѓето. Животот со Исус е бескрајна
надеж, животот без Исус е безнадежен крај. Бидете ми здрави и
живи,ХРИСТОС ВОСКРЕСНА!

Вистина Воскресе. Нека е среќен празникот на сите Христијани.

Вистина Воскресе, нека e за многу години!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom