Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Среќен роденден,што побрзо да ни се вратиш.Викендов не сум овде па уште од сега да посакам среќа за со Сарагоса.Позз.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Блан: ' Бенз не го покажа својот потенцијал, скапоцен камен е '

Францускиот селектор Лорен Блан застана во одбрана на Бензема и кажа дека овој играч сеуште не го покажа тоа што го поседува во себе. "Тој не го потврди својот потенцијал, но тој е скапоцен камен" рече Блан во L'Equire, кој во средата постигна хеттрик за убедлива победа на Реал против Оксер во Лигата на Шампионите.

Блан соопштува дека доживеал многу експерименти "сите методи" за Бензема да го искористи својот потенцијал и ги нагласува своите супериорни квалитети на оние од другите Француски напаѓачи кои се борат за таа позиција. "Можам да кажам, гледајќи во неговата статија, кој е меѓународен исто така, има голема предност пред другите на неговата позиција, ТАЛЕНТ" рече Блан.

Тој застана во одбрана на Бензема и покрај неколку минути тој ги покажува како стартер, но сум загришен доколку не се промени ситуацијата. "Ако не добие подобра минутажа, може да биде голем проблем, изјави Блан. Но Бензема несака да го напушти клубот, е во еден од најдобрите на светот".

Затоа е Дајмонд Бој:pipi: знае и Блан:icon_lol:

--- надополнето ---

Кедира: ' Со нетрпение го чекам реваншот '

Сами се обидува да закрепне од ударот на Барселона. Германскиот Интернационалец беше во можност да дебитира на најлош начин на неговото прво Ел Класико и неможам да си замислам дека работите можат да тргнат на толку лош начин. Сепак, играчот од средниот ред преферира да се учи од грешките и се движи кон судирот на Бернабе.

Во денешниот извештај во списанието "ПАБЛО ПОЛО МАРК, Кедира призна дека сакаат одмазда. Следно Ел Класико се игра дома и сакаме да победиме, но сега не е време на тоа да мислиме". Германецот рече "имаме големи шанси да освоиме ЛШ, но големи непријатели се Челзи и Барса".

Како и за неговиот нов живот во Мадрид, "Ми се допаѓа градот, навивачите не поддржуваат многу и се чувствувам одлично во Мадрид. Луѓето се многу пријателски и се повеќе разбирам шпански, подобро" кажа Кедира.

--- надополнето ---

Ди Мариа им се пиклучи на останатите

Анхел Ди Мариа закрепна од повредата на левата пета.
Се приклучи уште еден млад голман U-19 Пачеко заедно со Касиљас и Адан се обучуваат со голманскиот тренер Силвио Лоуро. Повредените Дудек, Кедира, Каналес, Хиго, Гаго и Кака се во затворен простор.
Тимот е поделен во две групи. Првиот состав се состои од Ди Мариа, Пепе, Озил, Матеос, Чаби Алонсо, Гарај, Рамос и младиот Мората. Втората група по надзор на фитнес тренерот Руи Фариа, стартерите против Оксер, Бензема, Марсело, Кристијано Роналдо, Карваљо, Гранеро, Албиол, Диара, Педро Леон, Arbeloa и Ласс. Тие работат на топка и обновување на вежби.

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
Ајт нека му е среќен роденденот и што е можно побрзо нека доаѓа.

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
извините за оф-топиов,али ме интересират,чисто од куорпзитет...Кој е од охрид на фан клубов?! :)

Член од
10 декември 2009
Мислења
534
Поени од реакции
87
Benzema (10.12.10 - As):
П: Се сеќавате некогаш да сте постигнале совршен hat-trick, гол со глава, со десна и со лева нога?
В: Ова ми е трет hat-trick во кариерата, но првиот совршен. Можеби постигнав некој кога бев мал, но никогаш како професионален играч.
П: Кој гол најмногу ви се допадна?
В: Мислам дека третиот беше најдобар. Тој најмногу ми се допадна, иако трите подеднакво ме радуваат.
П: За една вечер ја подобривте вашата статистика за оваа сезона. Добар одговор за критиките.
В: Играм во голем клуб и сите зборуваат за мене. Иако не читам весници, ми кажуваат се што пишува. Но не ме интересира што се пишува, затоа што многу од тие нешта се глупости. Јас знам по која насока се движам. Млад фудбалер сум, кој има среќа да игра во Real Madrid и да работи, работи и не престанува да работи.
П: Но трите гола ви помогнаа многу, нели?
В: Секако дека да. Поминав низ тешки моменти откако дојдов овде, но благодарение на натпреварите како овој во средата, сега сум подобар. Јас сум првиот кој забележува кога работам добро и кога не.
П: Мислите дека ги убедивте сите?
В: Сега мислам само на натпреварот против Zaragoza. Се надевам дека ќе бидам во првата 11-ка и дека ќе дадам гол. Разумен човек сум, hat-trick-от е добар, но нема да летнам во облаци поради него.
П: Ви пречи што се шпекулира за нов напаѓач во јануари?
В: Во голем клуб како Real Madrid секоја недела доаѓа некој играч! Јас не се грижам за тоа што се шпекулира. Кога ќе имам минути и можност да играм неколку последователни натпревари ќе го најдам најдобриот Benzema во мене.
П: Цела Франција ја виде вашата брилијантна игра во саботата. Дали е тоа порака и до францускиот селектор?
В: Нема никаква порака. Само знам дека Blanc со внимание следи се што правам во Мадрид. Очигледно е дека е добро да постигнеш hat-trick со Real Madrid.
П: Што ви помина во глава после третиот гол?
В: Сфатив дека исполнив една задача, дека навистина си ја завршив мојата работа. Се наполнив со среќа. Еден гол предизвикува големо задоволство, а три... да не ти кажувам. Против Auxerre поминав незаборавни моменти.
П: Не бевте загрижени откако натпреварот против Valencia го почнавте на клупа?
В: Не, затоа што Mourinho ни ја објасни својата тактика. Сакаше да го засили средниот ред и да не примиме гол. Влегов со 0-0 и победивме 2-0. Така да си отидов задоволен со победата. Mourinho знае што прави. Јас сум тој кој треба да ги искористи минутите кои ми ги дава.
П: Иако Higuaín е повреден, се уште се борите со него за во првата 11-ка....
В: Не борба Higuaín-Benzema. Воопшто. Играме во ист тим и работиме за доброто на екипата. Сакам Pipita да се опорави.

Преземено од
Kolku fanovi ima Real Madrid vo Makedonija

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
П: Мислите дека ги убедивте сите?
В: Сега мислам само на натпреварот против Zaragoza. Се надевам дека ќе бидам во првата 11-ка и дека ќе дадам гол. Разумен човек сум, hat-trick-от е добар, но нема да летнам во облаци поради него.

:bravo::zver:

Сеа со Сарагоса 2 гола, може:pipi:

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
^Ти реков дека нема да се крени во облаци :) :) :)

Со Сарагоса очекувам многу,многу подобро издание од лани,едно 4-5 доста се :)

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
^
Сеа нека се здиви и подобра партија нека ни пружи :)
Иииии Кедира фаца еј:) добри се копачкиве, убав дуксер и G-star Jeans:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom