Дечки гледам сите го фалите Сарабија и како што видов добро ги искористел минутите кои бил на теренот..како и да е поентата ми е колку и да е добар талент дечкото мислам дека нема да биди кој знае каков играч во иднина ако остане во Реал Мадрид бидејќи во овој тим притисокот е преголем за надежни играчи како Сарабија и тешко дека туку така ќе се прилагоди на играта и ќе прикажува секој натпревар врвни перформанси...во Реал Мадрид има еден огромен проблем што е всаден оптшо во клубот и никако да се искорени..кој добар играч да дојди во тимот и да прикажува одлични перформанси ако клубот не освои трофеј на крајот на годината секогаш има промени и мора да има двајца до тројца жртви каде ќе бидат продадени во други клубови и таму ќе почнаат да брилилираат..ова го немам заприметено од минатата сезона туку уште од времето на Зидан,Бекам итн....мене најповеќе ми е криво за Хунтелар каде прикажуваше перфектни перформанси и беше створен за овој тим..исто така и за Гравенсен,Робињо,Баптиста,Касано,Овен,...сите овие играчи играа одлично во дресот на Мадрид и од најразлични и најпрости причини беа изолирани од клубот и исфрлени како антиталенти а многу придонесуваа за тимот.....како што гледаме овие години се ера на Барселона и таму играат најдобрите играчи во светот што знаат да играта со топка и тешко дека ќе успее да ја спречи Барса во походот кон титулите...но се плашам дека ако останите на крајот без титула или наредните сезони ако бидите без титули ќе бидат исфрлени одлични играчи како Озил и Ди Мариа или вредни како Кедира и Лас Диара....не дека ме интересира за клубот туку штета е вакви одлични играчи да бидат исфрлени и клубот да ги прави истите грешки од минатото...а Озил..Озил е играчот кој треба да му се обврне внимание и кој очекувам да биде класа во иднина (не дека сега не е ) односно меѓу најдобрите играчи во светот,рамо до рамо со Чави и Иниеста..Озил е елеганција во движење,радиус на движење како да вози R1 Yamaha,кога го гледаш исто како да играш Фифа 11,злато вреди овој играч..не дека измислив топла вода со ова што го напишав за Озил но сакав да напоменам дека тој е играчот кој треба да очекувате да прави чуда и сега и во иднина а не Сарабија каде мислам дека притисокот од јавноста и медиумите ако покажува одлични перформанси со текот на натпреварите ќе го уништи..посебно ако Мадрид останува без трофеј...