мислам дека ова горе не Џими Џамп
како што реков ја експлоатиравме предноста што ја имавме кога роналдињо пато и ибрахимович се во дефанзива тие едноставно не покриваат доволно а тешко може да се очекува од пирло и гатузо да го надополнат тоа..
ниеднаш ни роналдињо ни пато не беше еден на еден со својот чувар тоа е добра работа ја покажува диспилната и компакноста на екипата..
еве некои поединци да истакнаме..
Карвало-уште кога дојде реков дека овој човек ние е бисер за многу малку пари -одличен
Арбелоа-пријатно ме изненади дисциплинирано координирано
Марсело--е сега уште еднаш покажа дека не е до толку глупав колку што го мислев но понекогаш најдобро е да го избира најпросстото решение а не со некои циркуски потези да се обидува..марсело keep it simple
тогаш фубалот е најлесен
Кедира-како што кажав и за него одличен дисциплиниран феноменален со топка..најважно од се феноменално позициониран..
Озил-ова позиција е створена за него затоа и Моу го базира системот на него..Моу знае дека кога ке се врати Кака ке добие уште еден феноменален играч на таа позиција(а ако кака се врати во старата форма за мене нема да биде изненадување ако озил веке не биде стартер но добро е да се има квалитетни играчи на таа позиција затоа што таа е највитална во системот што го играме.)
Игуаин-еве сега ке кажам зошто тој игра пред бензема..
Покрива поголем простор во дефанзива повеке трча од Бенз без топка во дефанзива затоа е и стартер
а кога ке се споредува ,,чулото за гол,,тука е далеку напред Бенз ако ме прашувате мене, но бенз мора да свати дека оваа не е Лион само да стои назад и некој друг да го покрива него, тој мора да си ги истрча 10 км на секој натпревар мора да стане Поливалентен играч..
Ако мене ме прашувате милан и нее е некој репер за нашата игра..
да игравме со Челзи или Манчестер и да ги победивме 2-0 тоа веке ке беше нешто..
сметам дека ако денес играме со Челзи ке изгубиме, но има време до Март има време екипата 100% да се вклопи..
а кога тоа ке се случи ке можеме да бидеме над сите..а се дотогаш работа работа и само работа...