Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ramos се враќа повреден во Мадрид..... вчерашниот настап за репрезентација само ја влоши повредата на глуждот која ја доби во петокот...... останува да ги чекаме испитувањата и да видиме колку сериозно е....

g1310.jpg

Кака: Останувам во Мадрид... до идното лето. Што ќе се случи потоа, само господ знае.

^
Од десна страна под она за Педро Леон, го има Рубен Де Ла Ред на слика, ај брат објасни што пишуе, ајде побрзо да не правам проблеми. :D

Rubén de la Red се уште не знае од што боледува, ниту дали ќе може некогаш повторно да игра фудбал.... следната недела треба да му дадат инвалидитет.... во декември ќе го заврши курсот за национален тренер и ќе поже да биде тренер на некоја од младинските екипи, тоа е планот.... но Mou има план да го задржи De la Red во контакт со првата екипа, неговиот нов ангажман би бил да подготвува извештаи за играчите и противниците на Real Madrid бидејќи добро ги познава Шпанските екипи....
Marca....

Леон ке биде повикан за натпреварот против Малага. Најверојатно денес тоа лично му го пренел Мурињо, а Леон бил помотивиран од било кога. Ке се врати во добро светло детево...

Injury update

Sergio Ramos has strained the internal lateral ligament of his right knee, for which Sanitas-Real Madrid Medical Services have recommended medical treatment and physiotherapy.

Pedro Leon is suffering from a bout of gastroenteritis, for which Sanitas-Real Madrid Medical Services have recommended rest, a specific diet and medical treatment.

Добро ќе му дојде една утакмица одмор на Рамос, доволен е Арбелоа против Малага.

@Sergio_Rambos4 me potseti nesto, sto pak ke go povtoram.
SE IZVINUVAM ZA LATINICATA STO JA PISUVAM PODOLGO, NESTO MU E NA KOMPJUTEROT STO ME ZAEBAVA, DA NEMOZAM DA PISUVAM NA KIRILICA. SORRY MOMCI, AJ KAJ I DA E KE SE SREDI PROBLEMOT.:smir:

--- надополнето ---

Milenikot na Armin06:)

Гранеро: Ова ќе биде сезона на Реал Мадрид

Верувам дека ова ќе биде нашата најдобра сезона. Во последните две Барселона ја имаше доминантната улога, но сега сигурен сум дека Реал ќе заврши на првата позиција. Во Европа исто така сакам да бидеме на врвот.“ - изјави Granero.

Според него, добрите резултати во дефанзивата ќе бидат од огромна важност за целокупните достигнувања на тимот.

Убеден сум дека нема да примиме многу голови сезонава и тоа ќе биде важно. Во нападот пак, имаме потенцијал и можеме да постигнуваме многу погодоци.“

Во однос на своето место во тимот, Granero вели: „Задооволен сум што можам да играм на различни позиции бидејќи тоа ми дава поголема можност за докажување.“

Во принцип јас сум внатрешен играч од средниот ред, но можам да играм и на крилните позиции и Jose Murinho добро го знае тоа, па ќе ја сочекам својата шанса.“ - додаде Granero.

Marca ја открива тајната на слободните удари на Кристијано Роналдо

Шпанскиот весник Marca се обиде да ја открие тајната на специфичните слободни удари на Кристијано Роналдо.
Во вторникот Роналдо постигна уште еден прекрасен погодок од слободен удар, ја погоди мрежата на Исланд во настап за португалската репрезентација која тој натпревар го доби со 3-1.

Шпанска Marca, се труди да ја открие тајната на слободните удари на Кристијано Роналдо, притоа нагласува дека над се важни се неговите многубројни обиди за време на тренинзите.

Тајната на специфичната траекторија на топката при ударот на Роналдо лежи во начинот на кој ја удира топката. Имено посебноста на неговите тренинзи за слободни удари се состои во тоа што куклите кои глумат жив ѕид ги поставува многу поблиску од пропишаната одалеченост од 9,15 метри.

Роналдо зема во предвид дека противниците кои стојат во живиот ѕид "крадат" добар дел од далечината пред самиот удар, па на тренинзите вежба со ѕид одалечен на нешто повеќе од седум метри.

По ударот, топката се спушта значително побрзо и со неочекуван пад го измамува противничкиот голман, што често резултира со убави голови, смета Marca.

Абе имам еден предлог. Гледам многу фан клубови од Македонија си направија маички или нешто како обележје. Сте да направиме и ние? зашто да немаш маичка со Фан Клуб Реал Мадрид - Македонија. Ја сум за и би сакал да се реализира вакво нешто. Кој мисли дека е добра идеја и ако се собереме добра бројка може да ја реализираме.

^ И јас сум за,само треба да се има добра организација и организатор како што направија Интерашиве.Тој организаторот да е од поголемиве градови каде што и ќе се направат маичките.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom