Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Овој Педро Леон, со оглед дека го иам видено како игра само сеа од викендов, не ви наликува у стилот на игра малце на Фиго ?
Или ја сум добил погрешен впечаток ...
Уште брада од три дена да пушти и исти се :pos:

Сериозно, наликува да, барем мене. :)
Педро Леон ти е класично „старомодно“ крило. Има дриблинг, центаршут, координација... единствено брзината му е слаба страна во однос на Ди Мариа (ај со Кристијано не го споредувам), али затоа подобар е во дефанзива. На Мурињо му беше потребен баш таков играч кој може да затвора и назад (каков што немаше), и Леон доби предност затоа што е Шпанец. Фиго колку што го памтам (од 99/2000 наваму), беше сличен таков играч, со тоа што малку подруг фудбал се играше тогаш.

Инаку, штета за Мората... тогаш идеме на Хоселу. :icon_lol:

Член од
2 јули 2009
Мислења
495
Поени од реакции
83
Уште брада од три дена да пушти и исти се :pos:

Сериозно, наликува да, барем мене. :)
Педро Леон ти е класично „старомодно“ крило. Има дриблинг, центаршут, координација... единствено брзината му е слаба страна во однос на Ди Мариа (ај со Кристијано не го споредувам), али затоа подобар е во дефанзива. На Мурињо му беше потребен баш таков играч кој може да затвора и назад (каков што немаше), и Леон доби предност затоа што е Шпанец. Фиго колку што го памтам (од 99/2000 наваму), беше сличен таков играч, со тоа што малку подруг фудбал се играше тогаш.

Инаку, штета за Мората... тогаш идеме на Хоселу. :icon_lol:
Па и Фиго не беше којзнае колку брз, што значи Леон доста потсетува на Фиго, но реално е далеку од неговото ниво, барем засега :)

Член од
23 септември 2009
Мислења
154
Поени од реакции
46
Составот кој се очекува против Ајакс: Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Carvalho y Marcelo,Khedira-Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo,Di Maria, Ozil e Higuaín. Di Maria на местото на Benzema од составот шо беше против осасуна.
http://www.marca.com/2010/09/13/futbol/liga_campeones/1284391653.html

Кедира го победил Роналдо во шпринт на 75 метра.
http://www.marca.com/2010/09/13/futbol/equipos/real_madrid/1284394978.html

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Фиго, со Зидан омилени од минатата генерација. Мене искрено ниту еден не ми наликува на него, можеби кога би морал еден да одвојам од Реал би го одвоил Леон. За утре се најавува истиот состав кој играше во саботата, единствена можна опција се издвојува Марија во, Бензема аут.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Него го заборавивме најјакиот момент на утакмицата со Осасуна, ножичките на Марсело, ги видовте !? :pos:

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Составот кој се очекува против Ајакс: Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Carvalho y Marcelo,Khedira-Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo,Di Maria, Ozil e Higuaín. Di Maria на местото на Benzema од составот шо беше против осасуна.
http://www.marca.com/2010/09/13/futbol/liga_campeones/1284391653.html

Кедира го победил Роналдо во шпринт на 75 метра.
http://www.marca.com/2010/09/13/futbol/equipos/real_madrid/1284394978.html

не ми се верува!!
:toe:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Jaс би напрајл промена и со Чаби Алонсо. Се гледа дека подолго време не е во форма, би пробал Лас-Кедира, и Роналдо би го префрлил на лева страна а десно Леон.
Стартер Бензема, а второ полувреме одма Игуаин по едно нека играат.

антонија

модел
Член од
22 август 2010
Мислења
144
Поени од реакции
6
Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
не треба да го вадат од почетниот состав чаби алонсо,многу е потребен во тимот.Мене повеке ми се допага да пробаме со марето отколку со бензема .

--- надополнето ---

http://www.sportdenes.com/index.php?option=com_content&view=article&id=12462:2010-09-13-13-35-10&catid=40:2010-01-01-16-36-35&Itemid=43
....Напаѓачите Гонзало Игауаин и Карим Бензема би можеле да бидат вклучени во договорот, како и Кака кој не успеа најдобро да се снајде во Реал Мадрид.....
Можеме и Пепе и Касиљас да ги вклучиме во договорот

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Добро не знам шо толку се дадовте по Роналдо и Игуаин по само 2 натпревара?Или заборавивте за само 180 мин кои се тие?

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.622
Поени од реакции
14.523
Добро не знам шо толку се дадовте по Роналдо и Игуаин по само 2 натпревара?Или заборавивте за само 180 мин кои се тие?
А еве според тебе, што треба да зборуваме за нив, и за сите останати кои одиграа мизерно во овие два натпревари ? Класа играчи се, многу е различно со и без нив на терен, никој не го спори тоа, но на минатите два натпревари беа дрва недоделкани, и само ги критикуваме за овие два натпревари, никој ништо не заборавил што правеле минатата сезона, а и не ме интересира, се додека не се поправат оваа сезона, ќе продолжат критиките.

Член од
9 декември 2008
Мислења
656
Поени од реакции
37
Никој не заборавил ништо ама Пипита првиот натпревар во Ла Лига добива топка искача 1 на 1 дрибла голман ја усерува ете ти гол ете ти 3 бода. Сега со Осасуна пак добива топка од Озил еден на еден пак дрибла пак усерува. И што сакаш повеќе да збориме ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom