Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872

Можно е за трет напаѓач, има само 17 години, и сеуште му е рано за во голем тим. Би било одлично кога би го купиле за трет напаѓач, да учи од поискусните играчи и од Мурињо. Пред него стои светла иднина, за 2-3 години ќе биде еден од најдобрите напаѓачи во светот, многу сличен профил на играчи се со Дрогба. Иначе е најмладиот играч кој постигнал највеќе голови во една сезона во Белгија.
Висок е 1.92м и од 34 утакмици за Андерлехт има постигнато 15 гола, а 17 години наполни на 15 Мај...:tv:

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493

Можно е за трет напаѓач, има само 17 години, и сеуште му е рано за во голем тим. Би било одлично кога би го купиле за трет напаѓач, да учи од поискусните играчи и од Мурињо. Пред него стои светла иднина, за 2-3 години ќе биде еден од најдобрите напаѓачи во светот, многу сличен профил на играчи се со Дрогба. Иначе е најмладиот играч кој постигнал највеќе голови во една сезона во Белгија.
зашто да не,нека го купат нема да игра прва ама ќе добива шанси и полека ќе се развива

Член од
23 септември 2009
Мислења
154
Поени од реакции
46
Висок е 1.92м и од 34 утакмици за Андерлехт има постигнато 15 гола, а 17 години наполни на 15 Мај...:tv:
Last season he scored 19 goals in 45 games for Anderlecht.
Its price would be around 20 million euros.
It is the first in a list that also Mario Gomez, Amauri, Hugo Almeida ...
and Fernando Llorente.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Last season he scored 19 goals in 45 games for Anderlecht.
Its price would be around 20 million euros.
It is the first in a list that also Mario Gomez, Amauri, Hugo Almeida ...
and Fernando Llorente.
Беше наменето за во Белгиска Лига, моја грешка.:toe:

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891

Добар е бе овој.Би можел Мур да го доведе.

Член од
10 декември 2009
Мислења
534
Поени од реакции
87

Треба да се земе, одличен напаѓач, а млад. Тоа би било одлична зделка

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Боби[Мкд];3713657 напиша:
Еве ви централни, за првиов бевте заинтересирани.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pedro_Geromel

http://en.wikipedia.org/wiki/Neven_Subotić
Кај ги најде овие па сеа... Суботич е добар у Бундес, у ЛаЛига никако!

Ич не ми се допаѓа овој Давид Луиз некако физички не ми изгледа доволно цврст, премногу ми е слаб за еден централен дефанзивец со други зборови како лигуш ми е:toe:
Искрено, сум го глеал само на 5-6 утакмици лани, али не е до толку слаб. И Пике првата сезона беше сличен.

Нема шанси бе овој да има 17 години, види го поголем вол и од Дрогба е, ќе се открие сеа како со Мартинс и другите Нигеријци што лажеле за годините. :tv:

--- надополнето ---

Иначе пак се шпекулира со Силва. Иако Берлускони изјавил дека не го продава, сума од 25-30 милиони би го ставила во дилема заради лошите финансии.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Кај ги најде овие па сеа... Суботич е добар у Бундес, у ЛаЛига никако!

Искрено, сум го глеал само на 5-6 утакмици лани, али не е до толку слаб. И Пике првата сезона беше сличен.

Нема шанси бе овој да има 17 години, види го поголем вол и од Дрогба е, ќе се открие сеа како со Мартинс и другите Нигеријци што лажеле за годините. :tv:

--- надополнето ---

Иначе пак се шпекулира со Силва. Иако Берлускони изјавил дека не го продава, сума од 25-30 милиони би го ставила во дилема заради лошите финансии.
Овде пишува дека има 17 години.:toe:

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
И за Давид Луиз се шпекулира пак...:pipi:

Галактико или Митико - претворањето на страста во бизнис

„Околу 20 години сум приврзаник на Реал Mадрид, не ми било срам кога сме губеле од директните конкуренти... но денес освен срамот во мене има и загрозеност кон целото раководство на клубот. Тоа ја покажува деградацијата на фудбалот и спортот воопшто во целина, ништо повеќе не е свето, нема елементарно почитување, а се е сведено само на финансискиот интерес. ако кажам дека сум тажен, нема ни илјада зборови да одговараат на моето расположение...“

Ова вчера го напиша на СпортДенес еден разочаран навивач на Реал Мадрид на меилот на нашата редакција поради веста на тажните разделби на Гути и Раул со „кралскиот клуб“. Покрај солзите на Гути и Раул, нема како да не размислуваат за моралот и преданоста, не само во фудбалот, туку во спортот и во животот во целина, затоа што не е се во парите.

Навистина со поголема комерцијализација во спортот мора се повеќе да се обожаваат на клбските икони како Франко Барези, Паоло Малдини, Рајан гигс, Франческо Тоти и итн...Не дека на „Бернабе“ ќе престанат да ги почитуваат Гути и Раул, но сепак Тоти ја одаде целата своја кариера на својата омилена Рома и го носи гордо дресот на тимот па заслужено го нарекуваат „Принцот на Рим“, додкеа поранешните шпански репрезентативци зенитот од своите кариери ќе го поминат во Истанбул и Гелзенкирхен. Тажно!

Тешко е точно да се каже дали Раул и Гути побараа „развод“ од Реал или клубското раководсво им го кажа исходот. Но, каде и да е вистината, Флорентино Перез и сите под него во хиерархиата на „Лос Меренгес“ требаше да направатсе што можат за да ги задржат своите легенди. Зошто? Од љубов кон играта, како што се велеше во еден филм.

Бидејќи Реал Мадрид е голем клуб, но клуб без којзна колку племенитост. Речиси без романтика, која едвај се гледа во последните комерцијални десет години, а таа е важна, барем за луѓето. Раул и Гути не се првите амблеми на шпанскиот град кој ја завршиле кариерата далку од Мадрид - Алфредо Ди Стефано ги закачи копачките во соблекувалната на Еспаљол, Емилио Бутрагењо и Мигел Мичес завршија со фудбалот во Мексико, Фернандо Иеро за последно го носеше дресот на Болтон... тажно!

Е, и Реал ги има Мануел Санчис, Икер Касиљас, но секогаш во тој голем тим работите повеќе се вртат околу финансиските знаци, него околу амблемите. Барем така изгледа во последните „галактичарски“ години. Зошто се поназат остануваат амблемските работи во историјата на Кралскиот Клуб - Је-Је тимот од 60. години, ЛА Куинта дел Буитре (Петорката на ЈАстребот) и др.

И додека во Манчестер Јуантед секогаш ќе се памети крената јакичка на Крал Ерик, во Ливерпул не сопираат да ги величат хероите од Рим и Истамбул, во Милан засекогаш ги повлекоа броевите 6 и 3, тоа во Реал се повеќе се завива во мислата за пари, продадени дресови, спонзори, ѕвезди, увезди и пак ѕвезди. А ѕвездите не се легенди. Патот од едното до другото е долг...:nesum:

P

PewDiePie

Гостин
[/COLOR]Иначе пак се шпекулира со Силва. Иако Берлускони изјавил дека не го продава, сума од 25-30 милиони би го ставила во дилема заради лошите финансии.
хах кои лоши финансии бе сине? Клубот нема едно евро долг,за разлика од некои други клубови да не спомнувам сега си знаете кои сте,нели? ;)

А дури и да се продава,за 25-30 мил ќе го добиете колку што го добивте Маикон.............реално :toe:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
хах кои лоши финансии бе сине? Клубот нема едно евро долг,за разлика од некои други клубови да не спомнувам сега си знаете кои сте,нели? ;)

А дури и да се продава,за 25-30 мил ќе го добиете колку што го добивте Маикон.............реално :toe:
Најверојатно не се изрази добро, не заради лошите финансии на Милан туку заради алчноста на Берлускони. Сите знаеме дека е зинат за пари, само зема а не ви инвестира ништо во клубот. Реал само треба да запне, па ќе видите дали нема да го даде.

Само работата е колку е спремен Реал да фрла пари по доаѓањето на Мурињо, видовме дека за Маикон за мала разлика не се договорија. Така да и мене не ми се веруе дека ќе се оствари трансферот на Силва.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
уф за у одбрана би го зел ја Мика Ричардс од сити , добар е а и тешко у сити да игра годинава па боље би му било кај нас да седи на клупа , а за у напад може да го собере мурињо Пандев и така се знаат а и не е навикнат да игра цело време така да малку ќе си одмара на клупа

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
уф за у одбрана би го зел ја Мика Ричардс од сити , добар е а и тешко у сити да игра годинава па боље би му било кај нас да седи на клупа , а за у напад може да го собере мурињо Пандев и така се знаат а и не е навикнат да игра цело време така да малку ќе си одмара на клупа
Why oh why....друже нас ни треба некој што ќе игра прв тим а не да дреме на клупа такви имаме за извоз :uvo:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom