Пакистан: Го запалиле жив бидејќи не сакал да ја промени верата

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
Да бе, демек нема психопати меѓу христијаните... Овие се од лошите, но не се сите лоши. Да генерализираш е лошо.
Какво генерализирање бе?! Ај прочитај убаво:
Пакистан: Го запалиле жив бидејќи не сакал да ја промени верата

Еден Пакистанец бил жив запален, а неговата сопруга била силувана пред полицијата, бидејќи не сакале да ја променат верата во Ислам.
Четири денови откако нивните деца биле наводно присилени да го гледаат нивните родители како ги малтретираат, 38- годишниот Пакистанец умрел од 23- те изгореници.
Муслиманите во пакистанскиот град Панџеб, го спалиле Ахмед Масиха пред тројца полицајци, бидејќи тој не сакал да премини во Ислам, пренесува “Ексиминер“.
Тој во нападот се здобил со изгореници од трет степен на, 80 отсто од неговото тело. Пред нападот неговиот работодавач Шеик Мухамед Султан го исфрлил од неговиот дом. Причината била кражба на Масиха, а единствен начин да се откаже од обвинението било да стане муслиман, но тој одбил.
Според некои поранешни муслимански традиции, спалувањето луѓе било обичај доколку не сакаат да преминат во Ислам. По убиството имотот на жртвата се користи за богатење на т.н. “големите верници“.
Немало никаква истрага за случајот, а сојузниот министер за малцинства кажал дека Масиха се запалил сам.

Извор

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Па ако некој с еповикува на религијата за сето тоа што го прави и истото од останатите "добри" верници не се осудува - тогаш повлекува генерализација
Браво бе Али Кемал. Некој психопат ако направи масакар на невини деца во Грција (или било каде) и се повика на религија или на национален идентитет (ОВА Е ЗА МАКЕДОНИЈА!) - дали ти ќе се поистоветуваш и ќе го поддржуваш него? И секако, дали би ти било сеедно доколку некој каже дека сите Македонци или сите Христијани се такви?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
И сеа демек како запален станува муслиман? Good job!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Браво бе Али Кемал. Некој психопат ако направи масакар на невини деца во Грција (или било каде) и се повика на религија или на национален идентитет (ОВА Е ЗА МАКЕДОНИЈА!) - дали ти ќе се поистоветуваш и ќе го поддржуваш него? И секако, дали би ти било сеедно доколку некој каже дека сите Македонци или сите Христијани се такви?
Ти мора да си многу глупо дете АКО ТОЈ НЕКОЈ УБИЕ НЕВИНИ ГРЦИ И СЕ ПОВИКА НА РЕЛИГИЈА И ЗА МАКЕДОНИЈА И НИЕ НЕ С ЕОГРАДИМЕ ОД ТОА ТОГАШ СИТЕ СМЕ ТАКВИ

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
А како заклучи тоа дека исламот е насилна религија? Дали во куранот пишува дека треба да се палат луѓето ако не сакаат ислам да примат? Тоа што го прават поединци во името на верата не го оцрнувајте цел ислам, затоа што и аркан носеше крст православен како ланец па кољеше и убиваше во името на православијето и тогаш некој да каже дека христијаните се насилни? Секогаш се поединци во прашање не окривувајте цела религија така е погрешно.
Poubava replika dosega ne sum citala vo ovoj forum...:smir:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Poubava replika dosega ne sum citala vo ovoj forum...:smir:
Не гледам дека Пакистанската влада с еоградила од тој чин направен пред многу луѓе. Они го одобруваат тоа на државно ниво!!!!

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
И сеа демек како запален станува муслиман? Good job!
Е па што не ги запалат сите?! :vozbud:

Нема шо, со тоа што го прават нема да стасаат далеку...

А како заклучи тоа дека исламот е насилна религија? Дали во куранот пишува дека треба да се палат луѓето ако не сакаат ислам да примат? Тоа што го прават поединци во името на верата не го оцрнувајте цел ислам, затоа што и аркан носеше крст православен како ланец па кољеше и убиваше во името на православијето и тогаш некој да каже дека христијаните се насилни? Секогаш се поединци во прашање не окривувајте цела религија така е погрешно.
Какви поединци бе Зоте? Па нели прочита? Ја СИЛУВАЛЕ жената пред ПОЛИЦИЈАТА!!!

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
Не гледам дека Пакистанската влада с еоградила од тој чин направен пред многу луѓе. Они го одобруваат тоа на државно ниво!!!!
Kaj cita deka go odobruvaat ova na drzavno nivo...:tapp:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Kaj cita deka go odobruvaat ova na drzavno nivo...:tapp:
Немало никаква истрага за случајот, а сојузниот министер за малцинства кажал дека Масиха се запалил сам.

Читај малку арно ама не ви одговара да читате она што ве прави племенски ориентирани :toe:

Член од
25 март 2010
Мислења
19
Поени од реакции
0
Vakvi lazni i propagandni vesti moze se samo vo Makedonija da se izjavat.
Da e na edna drzava na koja ima vlast i pravda, kade se postuvat zakonite vakvi lazni vesti ke nemase sansi da se izjavat.
A izvorot ke bese kaznet dovek. Za vakvi propagandi kade sto se izjavuvaat pogresni vesti bez nikakva veza so toa sto religijata kazuva ke trebase izvorot pred javnosta da se izvinuva od muslimanite isto i paricna kazna.
A novinarot da mu se zema pravoto na novinarstvo i nekolku godini zatvor.
A na kajgana da mu e sramota sto dozvoluva vakvi skromni i evtini vesti i kopy paste na propagandi na koja sto mu veruvat samo srednoskolci i decava.
A na avtorot sto sakal nesto da se pokaze kako da pocnal da cita nekoja web stranica da se srami i glas da mu ne cujemo veke. Sram te bilo.

Islam ne dozvoluva niti nasilstvo za premin na islam a nikako da se zapali covek , pa ni zivotinja ne sme da se zapali.
Vidite do kade dojde antiislamizmot.
Se potrosija lagite sega pocnavte detski lagi da postirate po forumi.
Sram da vi e !!!!!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Za koj za albancite li vikas ili za vasite...:tv:

Сам треба да си знаеш :smir:

Vakvi lazni i propagandni vesti moze se samo vo Makedonija da se izjavat.
Da e na edna drzava na koja ima vlast i pravda, kade se postuvat zakonite vakvi lazni vesti ke nemase sansi da se izjavat.
A izvorot ke bese kaznet dovek. Za vakvi propagandi kade sto se izjavuvaat pogresni vesti bez nikakva veza so toa sto religijata kazuva ke trebase izvorot pred javnosta da se izvinuva od muslimanite isto i paricna kazna.
A novinarot da mu se zema pravoto na novinarstvo i nekolku godini zatvor.
A na kajgana da mu e sramota sto dozvoluva vakvi skromni i evtini vesti i kopy paste na propagandi na koja sto mu veruvat samo srednoskolci i decava.
A na avtorot sto sakal nesto da se pokaze kako da pocnal da cita nekoja web stranica da se srami i glas da mu ne cujemo veke. Sram te bilo.

Islam ne dozvoluva niti nasilstvo za premin na islam a nikako da se zapali covek , pa ni zivotinja ne sme da se zapali.
Vidite do kade dojde antiislamizmot.
Se potrosija lagite sega pocnavte detski lagi da postirate po forumi.
Sram da vi e !!!!!
Батка не скокај за џабе одма во одбрана на исламот. Не се вели дека исламот вели убивајте палете и слично арно ама некои го искористиле исламот да му вметнат џихад и да го искористат за вакви работи - а тие некои не се христијаните нели ???
Сами си патите од вашата затвореност и неукост.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111

:aplauz:, Не просеравајте за религите и хрватските попој ги благословуваја усташите пред да вршат геноциди и српските попој пред да тргнат четниците во бој :tapp:

Член од
25 март 2010
Мислења
19
Поени од реакции
0
За голема жал се во Македонија. А што е лага во текстот? Можеби мртвото тело на јадникот е лага, или можеби силуваната жена е лага ???
Ne ne :ne: ne izbegnuvaj od najglavnata LAGA. Najdi ti izvor od Kuran ,deka sme da se zapali covek ako ne preminuva vo islamska vera ili bilo koj maltretiranja na pripadnikot na drugata religija jas ke promenam odma mojata vera.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.389
Dodeka publiciras vakvi lagi za nas nemoj so BATKA da mi se obratis.
Ne si mi batka, niti prijatel.
Osim eden od obicen antiislamist.
Да да, кога некој ќе и ги посочи на јавноста вашите гомна, одма за антиисламист го прогласувате.
Вие да сте вистински Муслимани, кои си ја сакаат религијата, најпрво ќе ги прогласите за антиисламисти тие кои го направија ѕверството. Наместо тоа вие делото гнасно го ставате под тепих, а антиисламисти ви се тие кои ја разгласија веста!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ne ne :ne: ne izbegnuvaj od najglavnata LAGA. Najdi ti izvor od Kuran ,deka sme da se zapali covek ako ne preminuva vo islamska vera ili bilo koj maltretiranja na pripadnikot na drugata religija jas ke promenam odma mojata vera.
Абе ОСМАНЛИ читај од почеток што сум напишал , не реков дека пишува некаде во куранот таман работа, ама оној ислам кој на почеток го нареков конзервативен што с епрактикува во земјите од Азија го дозволува очигледно тоа нели?

Еве ти си припадник на исламот и ако не е така кажи СЕ оградувам од то аи стварно тие што го напраиле тоа не се исламски верници. И ако е тоа твое мислење тогаш како д аги наречеме тие луѓе во Пакистан что гледале сеир и себе си се нарекуваат исламски верници ???

Кој друг збор за нивната вера оти очигледно ја прљаат вистинската религија ислам така?

Kajgana Shop

На врв Bottom