Можно е околу 100.000 Ерменци да бидат депортирани од Турција

Член од
9 февруари 2010
Мислења
300
Поени од реакции
11
Поларис овдека како што гледам на форумот има и многу бугари:pos2:

Член од
9 февруари 2010
Мислења
300
Поени од реакции
11
Не бе толку од мене не се карам него ме револтираат глупаци кои тврдат дека браќа ни се Турците и ни помагаат :toe:

Јас сум албанец по националност,ама верувај ми дека таја Турција де не ви беше пријател,сега вие ќе бевте прачосани од Грција,Бугарија и Србија, Мицотакис во времето кажал дека Турција е причината што неможеме да ја делиме Македонија:helou:

цнцнцнцнц Јас како што знам Македонската армија е обучена од Турција,а во едно и незнам колку оружија ви иамт дадено поклон,ама не се чудам бе,исто направивте и со ТИТО,тој ве создаде како нација само заради инаетот на албанците и грците,и наместо да сте благодарни него,вие знам и против ТИТО плукавте,вие од арно не разберете:tapp:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Така е братче вие сте избраниот народ :pos2:. Него што има врска од кого е обучена армијата и кој што рекол детски муабети мицотакис ќе ја делел со Србите и Бугарите - приказни за деца нели?

Друго е политичко пријателство со Турција и друго е економски интерес арно ама тоа не те тера да ги сакаш нели?

Исто е и со вас. Има некој квази рамковен договор ама тоа не не тера да се сакаме меѓусебно така????

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Ako znaes da citas,ke vidis po gore deka za tie ermenci stanuva zbor sto nemat pasosi:tapp: A ne tie sto imat:tapp:

I kako vtoro nema da pagam na tvoe nivo,se poznava od recnikot deka si od SELO..

Член од
19 септември 2009
Мислења
139
Поени од реакции
3
:pishtoldzSamo napred braka Turci ne gi zalete.....Sto be vie ste se razgralkale sve protiv turcite???Najgolem prijatel ni se sekade ne se prajte nepismeni a mozda i ste....Toa sto bilo pre 100 godini i ja ne go opravduvam ali za deneska za moderna Turcija ne treba los zbor da kazeme!!!!!!Sram da vi e!!!!!!!!!!!!!!!

I tie ermencite se kako kaj nas 70 000 kosovski cigani so ima cergari bez pasos i drzavjanstvo pa se pisuvaat kako Albanci a ziveat pokraj vardar u kartoni i kradat i sobiraat po kontejneri!!!!!!

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
^^^^

Јаничар..... :(

Те прашам ако за 50 години Грција целосно ја смени политиката дали ќе и лижеш гз вака?

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Јас сум албанец по националност,ама верувај ми дека таја Турција де не ви беше пријател,сега вие ќе бевте прачосани од Грција,Бугарија и Србија, Мицотакис во времето кажал дека Турција е причината што неможеме да ја делиме Македонија:helou:

цнцнцнцнц Јас како што знам Македонската армија е обучена од Турција,а во едно и незнам колку оружија ви иамт дадено поклон,ама не се чудам бе,исто направивте и со ТИТО,тој ве создаде како нација само заради инаетот на албанците и грците,и наместо да сте благодарни него,вие знам и против ТИТО плукавте,вие од арно не разберете:tapp:
ги подржувам турците што сакат да ги избркаат сите што се без пасоши или државјанство било Ерменци или некој други...И кај нас во Македонија треба на ист начин да се реагира и сиктер за таквите,бројката е слична со Ерменците во Турција...

незначи ако некој нешто ти дал дека треба и да го сакаш,ете земете се вие како пример,со што ни возвраќате...

Болд:не сум знаел дека Тито живеел пред 6 000 години,значи тој не создал како нација,цело време се прашував кој нас македонците не создал,благодарам за информацијата:tapp::tapp::tapp:ти бе ептен си отишол....

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Ne e taka ama i da e taka,ti za Turcija si protiv,,, Erdogan i da e taka,nemoze da napravi nesto tuka e vojskata,, psssss koga si protiv Ergodan pisuvaj protiv nego a ne protiv 70 milijoni turci, slusna...
Значи читај што пишувам, може ќе сватиш.
Кемал Ататурк = САД, НАТО, најака земја во регионот, сојузник на Македонија.
Ердоган + група психопати = Саудиска Арабија, пропаст на демократијата, и уназадување на Турција за 100 години.
Јас лично повеќе ги сакам Турците од тебе бидејќи сакам да доминираат во овој регион и затоа сакам Кемал Ататурковите принципи да бидат одржани. Како тоа баш Ердоган дојде, почнаа да се апсат генерали, да се заострува ситацујата со Израел па и против САД да зборува Турција?
п.с. На ОНЕ1 , кој е албанец по националност, Македонија постои поради САД. Турција е најголем сојузник (барем додека Ердоган дојде на власт беше) на Македонија. Затоа ние уште постоиме. Ајт сега Поларис, пази како обвинувап во иднина.

E

emission

Гостин
aloo tie sto se imigranti,ustvari sto sedat na crno tie ke bidat izbrkani,a ne i tie sto imat pasosi,, kako EU sto ne saka imigranti ,, taka i Turcija ne saka,plus plukat na taa drzava,pak Turcija imase milost,do sega ne gi izbrkale,a site se imigranti,i na crno rabotat vo Turcija,koga bev lani vo Marmaris,imase eden kup ermenci sto raboteja na crno:toe:
Абе во ред е тоа, ама дали си од принцип за сите емигранти да се бркаат или само затоа што се Ерменци?

Ако е првото дали си тогаш за тоа емигрантите Турци во некои еврпоски земји да се враќаат назад во Турција и да се нарекуваат погрдно како што ти ги навредуваш Ерменците ?

Тоа ми е муабетот.

Ај бе батка не треси зелени зашто е некој против Турците !!! 5 века го тероризирале ова подрачје, го уназадиле со векови зад европскиот менталитет и ти сега ми викаш зашто некој е против ТУрците!!!
Тоа нема никаква врска. Ако гледаме така тогаш Англија Франција , Германија треба очите да си ги вадат секојдневно ако погледнеме историски колку пати воделе војни меѓусебно.

Турците не се прават ослободители како Бугарите , туку гледаат напред во меѓусебните односи со Македонија и не почитуваат. Тоа е најважно. Исто така не ни се мешаат како да ги пишуваме учебниците и историјата како нашиве источни „браќа“. Важно е како се однесуваат земјите денес 21 век .

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Абе во ред е тоа, ама дали си од принцип за сите емигранти да се бркаат или само затоа што се Ерменци?

Ако е првото дали си тогаш за тоа емигрантите Турци во некои еврпоски земји да се враќаат назад во Турција и да се нарекуваат погрдно како што ти ги навредуваш Ерменците ?

Тоа ми е муабетот.

Тоа нема никаква врска. Ако гледаме така тогаш Англија Франција , Германија треба очите да си ги вадат секојдневно ако погледнеме историски колку пати воделе војни меѓусебно.

.
Kako prvo,turcite nema sansi da se izbrkat od nekoi evropski zemji zatoa sto site imat pasosi i plus sega tie se cetvrta generacija,, a drugite se mal broj sto nemat pasosi,, a kako vtoro zosto EU ne saka da gi vidi imigranitite doma kaj niv? Evo ziv primer ni bese slucajot so Makedonija,koga od lipkovskiot region imigriraja vo Belgija,so cel da ostanat tamu,i sto napraja belgiskite vlasti? za dve nedeli gi vratija nazad, za razlika Turcite se 100 pati po dobri od evropejcite,barem tie dadoja rabota na ermencite i ako beja ne legalni imigranti,,,,,namesto ermencite da si kutet sega tie se bunat i politicki sto napraele turcite pred 500 godini,zaradi toa i Obama reagira i rece deka USA nema da go priznae genocidot aku sto od kongresot usvoija,ke treba glavnijot odgovor da bide od belata kuka,e tuka nema da pomine genocidot, zatoa sto ne bese genocid a i da bese toa zastareno delo,,,sto se odnesuva za ne legalnite imigranti vo Turcija,da bese nekoja evropska zemja vo mestoto na turcite, abe za 2 saati ke gi izbrkaa,ne zaradi politicki pricini tuku u opste zaradi ne-legalna imigracija:toe: Kako sto napra Belgija so nasite makedonski drzavjani:toe:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Нека го признаат геноцидот врз Ерменците и нека ги избркаат тие што се на црно. Најреално и најубаво е така.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Значи читај што пишувам, може ќе сватиш.
Кемал Ататурк = САД, НАТО, најака земја во регионот, сојузник на Македонија.
Ердоган + група психопати = Саудиска Арабија, пропаст на демократијата, и уназадување на Турција за 100 години.
Јас лично повеќе ги сакам Турците од тебе бидејќи сакам да доминираат во овој регион и затоа сакам Кемал Ататурковите принципи да бидат одржани. Како тоа баш Ердоган дојде, почнаа да се апсат генерали, да се заострува ситацујата со Израел па и против САД да зборува Турција?
п.с. На ОНЕ1 , кој е албанец по националност, Македонија постои поради САД. Турција е најголем сојузник (барем додека Ердоган дојде на власт беше) на Македонија. Затоа ние уште постоиме. Ајт сега Поларис, пази како обвинувап во иднина.

a sega ne e :pos2: sojuznik:pos2:???? abe izvini vaka ama po nekogas ne znaes sto zboruvas:pos2: bas toj Erdogan vi pomagase da stanete clenka na NATO, bas taja Turcija sto ne ja sakate, vi dade sekakva pomos ,pocnuvajki od politikata pa do ekonomijata i voeno tehcikata podrska, samo da znaes ,Makedonija koga ne vleze vo NATO zaradi Grcija,MAkedonija se potpisi bezbednosen i strateski dogovor samo so USA i Turcija, a toa znaci deka bezbedosta e garantirana od USA i Turcija:toe: A znaes u opste sto znaci bezbedosen i strateski dogovor????

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
А ти мислиш дека Турција не сака многу или има заеднички интерес со Македонија (против Грција и Бугарија) ?

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
А ти мислиш дека Турција не сака многу или има заеднички интерес со Македонија (против Грција и Бугарија) ?
Ne zboruvam za sakanje ili ne sakanje,tuku zboruvam za odnosite megu Turcija i Makedonija.. i sakam da objasnuvam deka Bezbedosen i Strateski Dogovor so USA i Turcija=opstoenjeto na Makedonija

Kajgana Shop

На врв Bottom