Зошто Македонија тапка во место-наведете барем 3 причини!

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
јас чекам на студентиве да се побуниме први ,ама изгледа ќе завршам и се ќе остане само сон.Штом главната сива маса што ја сочинува иднината на една земја не се организира да се побуни ама за било што а има милион причини,не знам што не чека понатака...
Земја со ваква младина треба да се плаши за својата иднина

Можеш да замислиш протест кај нас како кај грцине?Јас не....
Можам како неможам, а после можам да ги замислам Филип Петровски амбасадор во америка на 24 години Антонио Милошевски Министер она идиотон со цвикерине дебил кој цел живот е во унија на средношколци па прецедател на студенти итн сега е пратеник а незнае носот дасиго избрише, мпжам да замислам уште ПОГЛУПИ СТУДЕНТИ ОД КОЈ ИСПАЃА ЕПТЕН ГЛУП НАРОД
а дека студентите се ДИБИДУС ГЛУПИ ДОКАЗУВА ПЛАЌАЊЕТО ЗА СТУДЕНТСКИ СОЈУЗ:toe: и ПАК УШТЕ ЕДНАШ ГЛУП НАРОД

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Проблемот го најдовме:Глуп народ.Како да го решиме?

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.389
Поени од реакции
8.499
Едноставно паметниот народ да го истреби глупавиот народ
е сега дали политички дали со други средства треба за тоа да реши паметниот народ :smir:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Чаре е за чаре е ептен едноставно и лесно сите пред собрание и општини, сите да престанат со работа и на ниеден лингур што ке сака да ја искористи ситуацијата тоест ке посака да исползува на тоа да не му се дозволи ( ДА МУ СЕ СКРШИ ГЛАВАТА ) нема за мене нема за газдата за мене ке нема 8000 / 10000 / 15000 за него исто толку ке нема само претворено во еу епа да видам дали утре пак ке изиграва бог и батина. а чим сите излезат на улица паѓа целиот систем воспоставен се кова нов

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Чаре е за чаре е ептен едноставно и лесно сите пред собрание и општини, сите да престанат со работа и на ниеден лингур што ке сака да ја искористи ситуацијата тоест ке посака да исползува на тоа да не му се дозволи ( ДА МУ СЕ СКРШИ ГЛАВАТА ) нема за мене нема за газдата за мене ке нема 8000 / 10000 / 15000 за него исто толку ке нема само претворено во еу епа да видам дали утре пак ке изиграва бог и батина. а чим сите излезат на улица паѓа целиот систем воспоставен се кова нов
Оние во приватниот сектор ќе испаднат на улица,милум или силум.Она заштитените мечки како ќе испаднат се прашувам?Колку политички знамиња ќе се веат на протестот?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.982
Поени од реакции
12.614
Во ред е тоа што кажуваш, но мора да има некој или некои кои ќе го организираат сето тоа...и да се внимава кој ќе биде организаторот и каков систем ќе се кова, без добро разработен план нема организација, нема протести, нема ништо...

B

Borg_Drone

Гостин
Во ред е тоа што кажуваш, но мора да има некој или некои кои ќе го организираат сето тоа...и да се внимава кој ќе биде организаторот и каков систем ќе се кова, без добро разработен план нема организација, нема протести, нема ништо...

Проблемот е во тоа што денеска не можеш да имаш доверба, во генерала водачите на овој тип на протести во Македонија, се во генерала луѓе со две лица а под тоа подразбирам: луѓе кои пред народот се тешки моралисти, а позади грб им забодуваат на сите нож со две острици, само за да стигнат до власт, моќ, и пари.И нормално, се партиски членови.
Има и од тие луѓе кои се чесни и тешки моралисти, принципелни луѓе, но за едно „ветување“ од некоја партија преку ноќ, стануваат партиски очи и уши.
Во генерала поентата ми е дека, повеќето си го гледаат својот интерес, и не мислат за својата држава.
Напишав на некои теми, од една страна да, и се согласувам донекаде со тоа, но донекаде и не........А не, зошто ова на сите ќе им се врати еден ден по глава.И те како ќе им се врати, т.ест и сега ни се враќа само што е малку, али малку по малку..............
Ретки се тие кои размислуваат поинаку, многу ретки.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Оние во приватниот сектор ќе испаднат на улица,милум или силум.Она заштитените мечки како ќе испаднат се прашувам?Колку политички знамиња ќе се веат на протестот?
Гледаш тука е проблемот а лесно се решава кој ке дојде со политичко знаме знамето у гз. партија ниедна не ти помага сите гледаат само з нив и го искористуваат глупиот народ

Нема нов систем бре не ли сваќаш нема нови водачи ако има нов систем и нови водачи се оде у курац си остануваат истите и за секоја грешка направена им правиш реденка и јавно тепање до посерување
Значи ништо немењаш само ги ебеш старите, и нема водачи нема елита секој е еднаков со другиот и секој зависи еден од друг

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Гледаш тука е проблемот а лесно се решава кој ке дојде со политичко знаме знамето у гз.
:icon_lol: Јесте.
Туку треба мобилизација,од стечајци,невработени,сиромашни до бранители.Да има кој да им го пика стапот,бидејќи многу ќе се направат мангупи.Особено она позиционерот,одвај чека собиранки,па да земеш еден стап и стварно во гз да му го напикаш,до крај.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.982
Поени од реакции
12.614
Проблемот е во тоа што денеска не можеш да имаш доверба, во генерала водачите на овој тип на протести во Македонија, се во генерала луѓе со две лица а под тоа подразбирам: луѓе кои пред народот се тешки моралисти, а позади грб им забодуваат на сите нож со две острици, само за да стигнат до власт, моќ, и пари.И нормално, се партиски членови.
Има и од тие луѓе кои се чесни и тешки моралисти, принципелни луѓе, но за едно „ветување“ од некоја партија преку ноќ, стануваат партиски очи и уши.
Во генерала поентата ми е дека, повеќето си го гледаат својот интерес, и не мислат за својата држава.
Напишав на некои теми, од една страна да, и се согласувам донекаде со тоа, но донекаде и не........А не, зошто ова на сите ќе им се врати еден ден по глава.И те како ќе им се врати, т.ест и сега ни се враќа само што е малку, али малку по малку..............
Ретки се тие кои размислуваат поинаку, многу ретки.
Да, тешко е да се има доверба...затоа ни треба некаква елита како што кажа марсовка чинам беше, која нема да биде подложна на ниски страсти како што се моќ, пари, власт, кои се водени од некаков идеал, кои гледаат и напред и назад и лево и десно...а не само лево или само десно...мислам дека тоа го немаме.

Довербата е многу битна работа и таа ужасно ни недостасува, поделбите не отуѓија, направија да се гладаме како леви или како десни, како црвени и како плави...исчезна човечноста, братството, постојат само сомнителни правци и бледи бои...мислам дека е многу битно да си ја вратиме довербата, да ги фрлиме знамињата...море да ги запалиме...само што не гледам начин како да се изведе тоа...

Знаеш како хиените му го земаат пленот на лавот...се собираат во група...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Да, тешко е да се има доверба...затоа ни треба некаква елита како што кажа марсовка чинам беше, која нема да биде подложна на ниски страсти како што се моќ, пари, власт, кои се водени од некаков идеал, кои гледаат и напред и назад и лево и десно...а не само лево или само десно...мислам дека тоа го немаме.
Такви не постојат.
Кој будала ќе си ја остави фамилијата невработена или хигиеничари?Никој,да бидеме реални.Нека има,никој не вели не,но и нека дава,така се води држава.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Така е дај му два литра вино и ќе викаат Револуција револуција, ама кога ќе дојде ред да игра пендрекот ќе вика не бев јас :icon_lol:.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Така е дај му два литра вино и ќе викаат Револуција револуција, ама кога ќе дојде ред да игра пендрекот ќе вика не бев јас :icon_lol:.
Тешко дека ке игра пендрекот ако братми го држи истиот, и 2001 требаше да игра пендрекот пред собрание ама пендреците се свртеа на спротивната страна направија круг а пичките тогаш избегаа

Kajgana Shop

На врв Bottom