- Член од
- 2 април 2006
- Мислења
- 14.363
- Поени од реакции
- 3.069
hhh prosto da te cita covek i da se cudi...inaku moj kratok komentar za ova sto se desava so runi..do nekade i vo pravo e covekot..da si najdobar napagac na svetot i da igras so fletcher i kerick kako organizatori na igra i so nekoj si krila kako valensija i obertan e sramota..ne deka gi potcenuvam ovie igrachi..ama ima uste mnogu dodeka tie sozreat..toj gleda deka manchester nema nikakvi sansi vo narednive 2-3 godini i sto dzabe ke si gu gubi skapocenoto vreme..neka mu donesat nekoj organizator kako xavi nekoe bomba krilo ..da vidis dali ke saka da si odi od manchester..jas sto ne navivam za manchester pa preku qur mi e od Ferguson...so doveduvanje na mladi talenti od koi samo dvajca bidnat igrachi..
izvinete za latinica
Добро, знаеме вие од Реал како сте научени, не зимате копиљаци - па чудно ти е.
Вака најлесно е да гледате од страна сите, па да се праите експерти. Демек Манчестер немале тим, Руни бил во право.
Или пак, Ферги е сенилен старец и си ги брка играчите.
Сте чуле нешто од медиуми, сте склопиле прикаска од лево/десно и ајде - знаете со ФАКТИ што и како е ситуацијата. И не само тоа, него и знаете (вие, кои сте на 2000 километри од Англија и тренинг кампот на Манчестер) кои се најдобрите решенија за целиот тим. Тоа менаџерот ве збрлаве, еј.
Според мене, вината е во Руни овде. Очигледно е дека сака да оди, само не верувам дека тоа (неамбициозноста на тимот ?!?!) е причината. Тоа е медиумска бламажа, колку да се оттргнат навивачите од покомплексни причини (кои не ни би можеле да се објаснат во весник, да речеме) и Руни да испадне "помалце" омразен. Еве, веќе и овде почнаа Манчестеровците со изјави "У право е бе, у право е! Срање сме со Македа, Бербатов и уште утепаниот Фердинанд ко лев бек!"
Би било одлично ако го намалите нивото на експертизам - кое, да бидеме реални, нема да го добиете ни 25 години гледајќи еден тим - се што пратите се изјави низ медиуми и натпревари, а што се случува измеѓу...немате појма...и можете да го зголемите нивото на користење на мозочни клетки. Нив бар ги имате од раѓање.
Најсмешно ми е кога ќе прочитам про/контра ставови кога се формираат на база на две-три медиумски изјави. Така беше и со Пандев, така ќе биде и со Руни. Море, така беше и кога Ибра рече "Интер не ги бива за високи дострели, до мене е, не е до нив", а главите во Барса беа доволно глупи да му поверуваат. :devil3:
Уствари, посмешно ми е кога се дели експертизам за млади таленти и играчи кои треба да се купат (зашо трењерот е глуп, а трансфер тимот се група дебили кои појма немаат шо трансфер да земат - "Абе нека го земат Пасторе за 10 милиони, плус Бербатов ќе го даеме за 20 (Сити ќе го земат), а и позади ќе се надополниме со еден Кинез шо го видов на Youtube, ама МНОГУ е добар верујте!".
Не не, најсмешно ми е што сега Герет Бејл ќе биде "фановскиот"; пардон, експертскиот избор за засилување по сите фан-клубови.

Моралот на приказната е - олабавете, пошто појма немате.