Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

• Креатор на темата Креатор на темата Hellz Guardian
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
hhh prosto da te cita covek i da se cudi...inaku moj kratok komentar za ova sto se desava so runi..do nekade i vo pravo e covekot..da si najdobar napagac na svetot i da igras so fletcher i kerick kako organizatori na igra i so nekoj si krila kako valensija i obertan e sramota..ne deka gi potcenuvam ovie igrachi..ama ima uste mnogu dodeka tie sozreat..toj gleda deka manchester nema nikakvi sansi vo narednive 2-3 godini i sto dzabe ke si gu gubi skapocenoto vreme..neka mu donesat nekoj organizator kako xavi nekoe bomba krilo ..da vidis dali ke saka da si odi od manchester..jas sto ne navivam za manchester pa preku qur mi e od Ferguson...so doveduvanje na mladi talenti od koi samo dvajca bidnat igrachi..
izvinete za latinica

Добро, знаеме вие од Реал како сте научени, не зимате копиљаци - па чудно ти е.
Вака најлесно е да гледате од страна сите, па да се праите експерти. Демек Манчестер немале тим, Руни бил во право.
Или пак, Ферги е сенилен старец и си ги брка играчите.

Сте чуле нешто од медиуми, сте склопиле прикаска од лево/десно и ајде - знаете со ФАКТИ што и како е ситуацијата. И не само тоа, него и знаете (вие, кои сте на 2000 километри од Англија и тренинг кампот на Манчестер) кои се најдобрите решенија за целиот тим. Тоа менаџерот ве збрлаве, еј.
Според мене, вината е во Руни овде. Очигледно е дека сака да оди, само не верувам дека тоа (неамбициозноста на тимот ?!?!) е причината. Тоа е медиумска бламажа, колку да се оттргнат навивачите од покомплексни причини (кои не ни би можеле да се објаснат во весник, да речеме) и Руни да испадне "помалце" омразен. Еве, веќе и овде почнаа Манчестеровците со изјави "У право е бе, у право е! Срање сме со Македа, Бербатов и уште утепаниот Фердинанд ко лев бек!"

Би било одлично ако го намалите нивото на експертизам - кое, да бидеме реални, нема да го добиете ни 25 години гледајќи еден тим - се што пратите се изјави низ медиуми и натпревари, а што се случува измеѓу...немате појма...и можете да го зголемите нивото на користење на мозочни клетки. Нив бар ги имате од раѓање.
Најсмешно ми е кога ќе прочитам про/контра ставови кога се формираат на база на две-три медиумски изјави. Така беше и со Пандев, така ќе биде и со Руни. Море, така беше и кога Ибра рече "Интер не ги бива за високи дострели, до мене е, не е до нив", а главите во Барса беа доволно глупи да му поверуваат. :devil3:

Уствари, посмешно ми е кога се дели експертизам за млади таленти и играчи кои треба да се купат (зашо трењерот е глуп, а трансфер тимот се група дебили кои појма немаат шо трансфер да земат - "Абе нека го земат Пасторе за 10 милиони, плус Бербатов ќе го даеме за 20 (Сити ќе го земат), а и позади ќе се надополниме со еден Кинез шо го видов на Youtube, ама МНОГУ е добар верујте!".

Не не, најсмешно ми е што сега Герет Бејл ќе биде "фановскиот"; пардон, експертскиот избор за засилување по сите фан-клубови. :)

Моралот на приказната е - олабавете, пошто појма немате.

hhh prosto da te cita covek i da se cudi...inaku moj kratok komentar za ova sto se desava so runi..do nekade i vo pravo e covekot..da si najdobar napagac na svetot i da igras so fletcher i kerick kako organizatori na igra i so nekoj si krila kako valensija i obertan e sramota..ne deka gi potcenuvam ovie igrachi..ama ima uste mnogu dodeka tie sozreat..toj gleda deka manchester nema nikakvi sansi vo narednive 2-3 godini i sto dzabe ke si gu gubi skapocenoto vreme..neka mu donesat nekoj organizator kako xavi nekoe bomba krilo ..da vidis dali ke saka da si odi od manchester..jas sto ne navivam za manchester pa preku qur mi e od Ferguson...so doveduvanje na mladi talenti od koi samo dvajca bidnat igrachi..
izvinete za latinica

Валенсија е подобар од сите ваши крила освен Роналдо, Флечер е измислен за Кедира и Диара(двајцата) зато не филозофирај многу и ако ти е преку кур од Фергусон, нас не ни е! И шо ако вие ги имате Роналдо,Кака,Бензема ко 3сезони немате титула видено.А Обертан и Керик не се ни стандардни во прв тим. И лани 60-70% од головите Руни ги даде по центаршут/асистенција на Валенсија затоа не ти држит вода муабетов.

^ Се убаво Мац, последниот ред ти е екстра точен. Арно ама, која ќе е поентата на фан-клубовите, па и целиот форум воопшто ако не се водат вакви дискусии?

^ Се убаво Мац, последниот ред ти е екстра точен. Арно ама, која ќе е поентата на фан-клубовите, па и целиот форум воопшто ако не се водат вакви дискусии?

Требаше да се дополнам, откако препочитав сфатив дека вака изгледа како да не треба да постојат фан-клубови.
Не ми беше тоа поентата, јас баш сакам кога се шпекулира, редовно читам насекаде. Ама реални муабети, еве ќе ги издвојам Син, тебе, КикоМЦ и уште некои како примери за таквите. А не "Ферги е глуп, Морати е труп, ја сум најпаметен и вака и вака треба. " :)

Или па, плукање по еден од најдобрите играчи и икона на клубот за последниве години...не ми иде.

Па не сум баш сигурен дека сме добро покриени во нападот. Бербатов веќе во Јануари полни 30 години, што мислиш уште колку може да игра. И плус одамна се нема повредено (не дај боже) а тој ко ќе се повреди знае да потрае. И плус не треба само техника во нападот, треба и сила и брзина кои Бербатов за жал ги нема. Чичарито само што дојде што се вика не може одма да очекуваме од него којзнае што и плус против појака одбрана ќе се изгуби како детенце. Македа јас воопшто не верувам дека ќе биде нешто од него, али за резерва добар е. Овен ја не знам што го сметате уште, само за златна резерва го бидува за ништо друго. Ако ме прашувате мене јас би ги зел Агбонлахор и Ешли Јанг, ем двајцата англичани, ем долго време соиграчи се веќе се знаат, ем црнци со што автоматски кондицијата и силата не се проблем и за 35 мил. двајцата се наши во пакет. Или евентуално да се искомбинира Агбонлахор со Бејл ама тоа би била поскапа опција, ама и поквалитетна пошто Бејл може да го менува и Евра. Бензема изгледа нема да биди пошто Ферги знаеме дека не дава понуди по вторпат на оние кои прво го одбиле. Е сега остануваат Суарез, Агуеро или некоја млада надоаѓачка ѕвезда со кои Ферги знае да изненади како на пример: . Љоренте стар ми се гледа некако според критериумите на Ферги. Тоа е мое мислење засега а најмногу се плашам дека нема динар да се види од тие пари како со тие од Роналдо и Глејзери ќе го остават тимот да се бори со она што го има.

Ме потсети на Јорк и Кол. Уфф кој тандем беа овие двајца.

Не не, најсмешно ми е што сега Герет Бејл ќе биде "фановскиот"; пардон, експертскиот избор за засилување по сите фан-клубови. :)

Моралот на приказната е - олабавете, пошто појма немате.

Чекај сега пак ќе дојде Суарез у мода, осеќам, се вртат едно 4-5 играчи цело време :icon_lol: А ниту некој размислува дека трансфер од една во друга лига би бил функционален, дали на играчот би му одговарал тој стил на игра, таа стратегија во другиот тим... :)

--- надополнето ---

[/COLOR]Eве и Фергусон што вика за тоа што се напнуваат сите со трансфери:

SAF "Sometimes you look in a field, see a cow & think it's better than the one you've got in your field. But it never works out that way"

"We realised that to maintain that high consistency of being there challenging we had to inject youth into the club and we’ve been doing it for the last three or four years. We realised some years ago that Giggs, Scholes and Neville were never going to last forever and our policy is therefore to develop players within the club. We had a player that once said to me Rooney and Ronaldo weren’t good enough. Can you believe that? He actually said they weren’t good enough and he wasn’t prepared to wait until they were. That’s what happens, that’s the problem with potential – people don’t identify potential, they’re very poor at it. I’ve identified it all my life within young people – I know potential, I know how it can be developed and I know how to have faith in it - young people surprise you when you give them an opportunity. And that’s what this club is about. So when you see Manchester United at the moment with all these young players, you can’t see Manchester United three years ahead because you’re not thinking about that.

"We will invest in players when the time is right. This summer wasn’t the right time as far as I was concerned; there was no value for me. There was one player who we would have liked to have got but he chose another club. I don’t think he ever wanted to come to England anyway. Some players don’t want to leave their country, it’s a fact of life, some players are happy in their own country. Some players are happy to leave and Manchester United is always a big attraction for any player. If they don’t want to leave their country then we forget about it.

Не бе, сеа Кака ќе сме го зимале :pos:

Море решението е форсирање на Бебе, Обертан & Co. Форсирај. Ќе грешат 2-3 утакмици, 4та ќе се истурат. Не ни требаат имиња со фалични колена. Ние имаме прејака младина. Пензионирај ги Гигс, Сколс, Ван дер Сар налето. Купи голман со парите од Руни. Живот иде даље. Криза како криза ќе помине. За тоа време нека осетат и Сити како е да бидат на второто место на табелата. Последно ќе им биде.

Валенсија е подобар од сите ваши крила освен Роналдо, Флечер е измислен за Кедира и Диара(двајцата) зато не филозофирај многу и ако ти е преку кур од Фергусон, нас не ни е! И шо ако вие ги имате Роналдо,Кака,Бензема ко 3сезони немате титула видено.А Обертан и Керик не се ни стандардни во прв тим. И лани 60-70% од головите Руни ги даде по центаршут/асистенција на Валенсија затоа не ти држит вода муабетов.

а вие се утепавте од титули зимање последниве години,а и у наредни 10 сезони од Челизи и Сити нема ништо да земете
а иначе Чаби за Флечер е господин-господин Чаби , а Валенсија може вода да им носи на Роналдо , Озил и ди Марија, затоа дај не почињај со споредби

а вие се утепавте од титули зимање последниве години,а и у наредни 10 сезони од Челизи и Сити нема ништо да земете
а иначе Чаби за Флечер е господин-господин Чаби , а Валенсија може вода да им носи на Роналдо , Озил и ди Марија, затоа дај не почињај со споредби

Лани Карлинг Куп, пред то 3 години со ред Премиер Лига, 2 финалина по ред во Лига на Шампиони , едно од нив победено итн. А вие кога освоивте последно Лига на Шампниони потсетиме те молам, некако ептен далечно минато ми изгледат. И дај кажи факти, а не ми глуми Сабина или Нострадамус па да ми кажвиш за 10 години шо ке се случит и кој ќе земит титула...

Лани Карлинг Куп, пред то 3 години со ред Премиер Лига, 2 финалина по ред во Лига на Шампиони , едно од нив победено итн. А вие кога освоивте последно Лига на Шампниони потсетиме те молам, некако ептен далечно минато ми изгледат. И дај кажи факти, а не ми глуми Сабина или Нострадамус па да ми кажвиш за 10 години шо ке се случит и кој ќе земит титула...

ok ok ejjj ... sto ima da se raspravate pomegu klubovi i da sporeduvate klubovi..jas samo pisav moe mislenje okolu runi...najverojatno imam pravo na nesto takvo ?? ne spomenav ni real ni nisto...ni koj e podobar klub..

Rooney, Rooney, Our shining star
Fergie gave him everything, the fame, the life, the car
One night the *** got hammered at his closest bar
And took 2 prozzies back to his car
...
From there forth his life would never be the same
He went to South Africa, but in Manchester he left his game
The papers would all claim "England & Wayne - what a shame"
Yet back to us he came, and still received our acclaim

He was shite all season
Yet our love for him found no reason
To expect this kind of treason
To hear "He'll be gone before the end of the season"

"Man United for life" - he said
But now in our hearts, you're dead
Little can be done,
Little can be said

So to you Mr Rooney, let it be stated
That we think you're past your prime, a bit out-dated
For the rest of your career may you be shitty
But enough said, what a pitty, now please f#ck of to Man City

Македа ќе биде подобар од Руни, факт! А вие смејте се или плачете сеедно...и дркајте на вашите шминкерски играчи.

Можеби... некогаш.. ама вас ви треба сега! моментално! Ако ме разбираш шо сакаш да ти кажам, не дека навредувам и дркам на шминкерски играчи.

Ае. :)

ok ok ejjj ... sto ima da se raspravate pomegu klubovi i da sporeduvate klubovi..jas samo pisav moe mislenje okolu runi...najverojatno imam pravo na nesto takvo ?? ne spomenav ni real ni nisto...ni koj e podobar klub..

Не ти реплицираше на тебе, реплицираше на г-ин Нострадамус погоре :))

Го разбираме добро фубалот, само шо имат врска постов твој со предходните муабети или ајде само нешо рандом да се напишит на форум?!

Ајде да ти објаснам и на тебе, пошто изгледа мозокот си го ставил на пасење... јас обично не пишувам многу тука во овој фан клуб, бидејќи има премногу стручњаци и мене не ми е баш угодно да пишувам со нив... ги прочирав последните 7-8 страни и напишав целосен одговор... првиот дел од мојот пост, околу смената на генерациите беше, бидејќи неколку членови спомнаа заминување на Руни, ВДС, Гигс, Сколс, Невил и прашаа што ќе биде понатаму со Јунајтед... па ги прашувам дали слушнале за смена на генерација? Нешто нејасно?

Вториот дел беше наменето за луѓето кои идат предалеку со размислувањата, до точка каде што сакаат да биде сменет Фергусон... преку индиректен пример им кажувам што Ферги има направено и што уствари значи името Алекс Фергусон во Историјата на Фудбалот... Друго нејасно?

А, за Руни пишав погоре, прочитај поубаво... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom