Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ви се гледаат филмови од типот на Fast & Furious тогаш овие 3 се правиот избор., што би рекол Амди, Кока Кола се за fast & Furious :pos:

Vanishing Point,

Bullit,

Dirty Mary Crazy Larry

Нека не ве лаже што се стари, рока адреналин, со многу реална и хардкор вожња :)

Ако ви се гледаат филмови од типот на Fast & Furious тогаш овие 3 се правиот избор., што би рекол Амди, Кока Кола се за fast & Furious :pos:

Vanishing Point,

Bullit,

Dirty Mary Crazy Larry

Нека не ве лаже што се стари, рока адреналин, со многу реална и хардкор вожња :)
Bullit i Dirty Mary Crazy Larry ги симнав да ги гледам само заради dodge charger'ot :music3: ама ептен тапа филмови се.Од Bullit,жалам за саатите шо го гледав,а сцената може да се најде и на јутуб-тоа е најдоброто од филмот,а вториов и така и така.

Како за кого мене ми беа возбудливи и пред се филмови со стил, легендарни се од таа категорија. Шоферите во трите филма се Badass! :)

images

Ок да за кого како.Peter Fonda како сама појава + седнат зад тој волан изгледа badass motherf...r ,Steve McQueen пак ќутеше низ цел филм како да се работи за македонски сценарио :pos:.
А Vanishing Point вреди ли да се гледа?

За мене вреди све од тој стил на филмови, има возбудливи сцени и оној rough real feel според начинот на којшто е сниман. Поготово инетересно е да се гледа заради колите во него, Dodge Challenger R/T vs Dodge Charger!:vozbud: згора на тоа ненормални брканици и пред се многу добра фотографија/landscapes!

За мене вреди све од тој стил на филмови, има возбудливи сцени и оној rough real feel според начинот на којшто е сниман. Поготово инетересно е да се гледа заради колите во него, Dodge Challenger R/T vs Dodge Charger!:vozbud: згора на тоа ненормални брканици и пред се многу добра фотографија/landscapes!

Туффф.Тоа треба да се изгледа.Толку ретко добри-заебани коли,тешко да има пак.:pehar:
Туку не го најдов филмов-да ми дадеш имдб линк некако по пп?

Cube (1997)
И пак, пенкалце, фала ти многу. Одсега натаму те задолжувам секој добар филм кој ќе го гледаш, да ми го препорачаш.

Не сум јас пенкалцето, ама мислам дека треба да ти дадам препорака од продолженито на ова дело, со нова екипа, слична приказна ама не баш иста.
Мислам дека нема многу да му се мислиш, пред да го побараш. :)

http://www.imdb.com/title/tt0377713

Фала за препораката, го додавам на листата за гледање после ова. :)

http://www.imdb.com/features/globes/2011/criticsawards
http://www.imdb.com/features/globes/2011/criticschoice
И металхамер после гледањето што мислиш
украдена му е идејата, негова е, или е делумно преземена? Секако со образложение

da ne znaj nekoj kade mozam da go najdam filmot za tose proeski so beshe na kino ne mozam da najdam linkoj ako znaj nekoj neka pusti blagodaram pozdrav

тешко да znaj некој... linkoj рето кој може да најди

И металхамер после гледањето што мислиш
украдена му е идејата, негова е, или е делумно преземена? Секако со образложение

Ако е се како што е прикажано во филмот, моето мислење е дека идејата му е украдена, а кодот е негов. Треба да си исплати оштета према луѓето и то е фер. :)

--- надополнето ---

Pi : The Movie (1998)

Искрено претежок филм за мене и сеуште размислувам што е пораката на филмот,што сакаше да ни каже режисерот...a real mind fuck, off to search internet..

Ocena: 10/10 :smir:

колку пати само го имам изгледано, да знаеш. :)

Патем, кога сме кај Darren Aronofsky, ги има некој гледано?
  • No Time (short) 1994
  • Protozoa (short) 1993
  • Fortune Cookie (short) 1991
  • Supermarket Sweep (short) 1991

Ако е се како што е прикажано во филмот, моето мислење е дека идејата му е украдена, а кодот е негов. Треба да си исплати оштета према луѓето и то е фер. :)

--- надополнето ---

колку пати само го имам изгледано, да знаеш. :)

Патем, кога сме кај Darren Aronofsky, ги има некој гледано?
  • No Time (short) 1994
  • Protozoa (short) 1993
  • Fortune Cookie (short) 1991
  • Supermarket Sweep (short) 1991

а најмногу ме боди то зошто му го даде името π (Pi) на филмот..се на се неверојатен филм се исплати тоа што се убедував со денови за да го гледам...

Btw после Пи и Requiem for a dream...мора да ги изгледам сите филмови на Aronofsky така да твоиве предлози ми се први на листата :smir:

а најмногу ме боди то зошто му го даде името π (Pi) на филмот..се на се неверојатен филм се исплати тоа што се убедував со денови за да го гледам...

Btw после Пи и Requiem for a dream...мора да ги изгледам сите филмови на Aronofsky така да твоиве предлози ми се први на листата :smir:

ouch. :(
Ако ги најдеш овие, или било кое од нив, ПП ме. :) Одамна барав и се откажав, никаде ги нема.

Овие ќе ги најдеш лесно:
The Fountain 2006
The Wrestler 2008
Black Swan 2010 [за 2-3 месеци, отприлика :) ]

има уште 2 на кои се работи. :)
http://www.imdb.com/name/nm0004716/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom