Mac OS X - Се' во врска со Mac (Hackintosh)

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
ебати соодветниот хардвер.

Intel/AMD CPU(има пач за АМД)
поише од 2ГБ РАМ
nvidia графичка.
Не. Отвори очи, прочитај малце, не е така како што си мислиш ;)

Член од
12 октомври 2007
Мислења
84
Поени од реакции
30
Скоро на секоја Платформа од Десктоп Пц може да се инсталира мак само ти се потребни драјвери :) за матицната сто ја имаш , а лесно се наогаат и са АМД процесор ; и драјвери за сите останати делови од пц то :)
и на лаптоп лесно е исто така :)
се работи совршено , нема сецкање , нема кочење , а и ги има сите програми како са пц така и истите и за мак , и игри има за мак истите што се и за пц .
Баш вчера ја играв ( малку постара но одлична ) Star Wars Episode I Pod Race ; i football manager 2011 ја инсталираб без никаков проблем

така да ако сакате да бидете безбедни од вируси и по иновативни со мак програмите исталирајте си го MAC OS X SNOW LEOPARD :)
А доколку имате некој проблеми со инсталација слободно прашајте тука сме да помогнеме :)

денес го средував малку па еве screen :)

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Сакам да инсралирам Hackintosh, па да ми препорацате некоја дистрибуција, како шо гледам ги има многу :)

P.S

Имам Core 2 Duo 1,8 MHz, подржува sse, sse1, sse2, sse3 itn...1 Gb RAM доволна ли е оваа конфигурација или да не се мачам за џабе да инсталирам:) pozzzz
Малце касно ти враќам, али ако имаш уште желба, iAtkos S3 v2.
И пребарај на гугл секој дел од твојот хардвер со hackintosh до него, да видиш дали е компатибилен... :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Не е касно шо, ене го август :)

Користи уште некој ова ? Ми скурчи мене искрено, фин е на изглед и уште неам видено подобар месенџер од adium-от, али со windows иам многу повеќе од os x.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Не е касно шо, ене го август :)

Користи уште некој ова ? Ми скурчи мене искрено, фин е на изглед и уште неам видено подобар месенџер од adium-от, али со windows иам многу повеќе од os x.
Не баш. Само игри имаш повеќе :)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Дали работи некој со After effects CS5 на хакинтош?

Член од
9 март 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Сега X верзијата добро што е на Linux/UNIX платформа, супер е вака

rosoner22

Milan sempre con te!!!!!!
Член од
12 март 2010
Мислења
108
Поени од реакции
12
Дали можам да инсталирам iDeneb v1.5.1 10.5.7 на оваа конфигурација и ако може како да направам дуал бот со windows 7, (ама се си мислам дека нема да биде оти графичката ми е on board...фала

rosoner22

Член од
12 март 2010
Мислења
108
Поени од реакции
12
Eве кај мене па се јави желба да пробам да инсталирам Hackintosh :) , па Дали можам да инсталирам iDeneb v1.5.1 10.5.7 на оваа конфигурација и ако може како да направам дуал бот со windows 7, (ама се си мислам дека нема да биде оти графичката ми е on board...фала

M

Mr.InF3ction

Гостин
Можеш да инсталираш...а дали ќе биде 100% успешно неможам да ти кажам но пробај не губиш ништо освен време :)
А за дуалбут не треба ништо посебно.. само правиш нова партиција за дискот каде сакаш да инстлаираш Mac OS X и тоа..после самиот бут лоадер има опции да бутираш од друг хдд ако сакаш и ќе одбереш windows партицијата и тоа.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Eве кај мене па се јави желба да пробам да инсталирам Hackintosh :) , па Дали можам да инсталирам iDeneb v1.5.1 10.5.7 на оваа конфигурација и ако може како да направам дуал бот со windows 7, (ама се си мислам дека нема да биде оти графичката ми е on board...фала

Оди на гугл, пиши си ја графичката, точниот модел и додади Hackintosh, и читај ако знаеш англиски. Ако не гугл транслејт. Ако не се снајдеш, здравје. :)

rosoner22

Член од
12 март 2010
Мислења
108
Поени од реакции
12
Проблем уште на почетокот...откако ќе помине исчитувањето (она буквите на црна позадиниа :) ) инсталацијата застанува на Wellcome прозорецот каде што има Continue копче и стрелка за назат затоа што не ми функционира ни глушецот ни тастатурата (од тастатурата функционира само ТАВ и CAPS LOCK)...одамна кога пробав да инсталирам не правеше вака, ама тогаш имав „вистинска графичка“, а сега е интегрирана Intel® 82945G Express Chipset 256МБ ...чааре?
p.s
Користам iDeneb v1.5.1 10.5.7 дистрибуција...

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Проблем уште на почетокот...откако ќе помине исчитувањето (она буквите на црна позадиниа :) ) инсталацијата застанува на Wellcome прозорецот каде што има Continue копче и стрелка за назат затоа што не ми функционира ни глушецот ни тастатурата (од тастатурата функционира само ТАВ и CAPS LOCK)...одамна кога пробав да инсталирам не правеше вака, ама тогаш имав „вистинска графичка“, а сега е интегрирана Intel® 82945G Express Chipset 256МБ ...чааре?
p.s
Користам iDeneb v1.5.1 10.5.7 дистрибуција...
Оваа лажна е? хахаха, шала. Иначе најдобро ќе ти биде да си прашаш на форумите InsanelyMac, барем мене таму ми одговараат секогаш на прашањата. :) Ќе се најде некој со ист дел како твојот што го имал тој проблем сигурно! :) Поздрав. Иначе пробај да инсталираш со -x (safe mod)

rosoner22

Член од
12 март 2010
Мислења
108
Поени од реакции
12
Gotovo sredeno, problemot bil so tastaturata mi e na usb port a mausot na PS/2,
p.s se izvinuvam za latinicnata podrska ama uste neznam kaj se stava mkd podrska :) i dali update za iDeneb..pozz i fala za sovetite

M

Mr.InF3ction

Гостин
Gotovo sredeno, problemot bil so tastaturata mi e na usb port a mausot na PS/2,
p.s se izvinuvam za latinicnata podrska ama uste neznam kaj se stava mkd podrska :) i dali update za iDeneb..pozz i fala za sovetite
System Preferences> Language and Text> Input Source..за мкд подршка. Тоа болдираното не го сфатив баш...

Kajgana Shop

На врв Bottom