Диети и слабеење

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.009
Поени од реакции
8.690
Па гледам дека има многу заинересираност во врска со слабеењето,па затоа решив и јас да дадам свое мислење.

Како прво слабеење само со диета оди тешко и доаѓа момент кога на човек ќе му дојде преку глава и ќе откаже. Доколку сакате да ослабите тогаш ставете во вашиот распоред барем половина час дневно активно вежбање.
Внимавајте на исхраната, на пример дневно на човекот му се потребни околу 2000 килокалории за 24 часа. Загледајте се на производите и ќе видете дека на секаде пишува колку килокалории во 100 грама имаат. Така мозете да си направите сметка колку калории внесувате дневно и да си правите математика. доколку сакате да знаете колку калории имаат овошјето,заленчукот,месото итн, тогаш побарајте низ интернет и сум сигурен дека ќе најдете информација.

П.С При диетата е важно да се прави и малку пауза од некое време за да не го истоштувате многу организмот. Протеините се задолжиелни....

Член од
18 ноември 2008
Мислења
37
Поени од реакции
0
:smir: Luge jas cel zivot sum na dieta i samo so toa se raspravam:tapp:,blaze si na oni koi lesno ja simnuvaat kilazata, onoj koj ke mi dade efikasen sovet ke go blagoslovuvam cel zivot:pop:, ne e deka ne vezbam i ne vnimavam na ishranata ama nikoko da gi simnam onie 2-3 kila sto gi mrazam, pozz :smir:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Од утре пак фаќам диетишање =) Јбг нова година иде =) мора малце да се средиме !

Уиш ми гуд лак.:helou:

Член од
18 ноември 2008
Мислења
21
Поени од реакции
0
tocno deka ima rezultat od dietata samo moze i bez vodeniot den sum ja drzela samo go skokav vodeniot den i pak imase dobri rezultati

se odnesuvase na isidora

Член од
18 ноември 2008
Мислења
37
Поени од реакции
0
Ako saaks daoslabis kazi i na majkati da ti gi pravi jadenjata koi gi mrazis i taka po malku ke jades ili ic:helou:

GrD

Член од
27 октомври 2008
Мислења
289
Поени од реакции
5
:smir: Luge jas cel zivot sum na dieta i samo so toa se raspravam:tapp:,blaze si na oni koi lesno ja simnuvaat kilazata, onoj koj ke mi dade efikasen sovet ke go blagoslovuvam cel zivot:pop:, ne e deka ne vezbam i ne vnimavam na ishranata ama nikoko da gi simnam onie 2-3 kila sto gi mrazam, pozz :smir:
furaj zdrava hrana i pomalce leb mrsni raboti i blago.
citaj malce ponazad imam postuvano za toa kako simnav 23 kila a so prst da ne mRDnam. bev 98 sea oficijalno 75 :). a moze i uste ke ideme ali ne bi sakal.
sea e vreme za nesto da se vezba za da se segnam ova na mene sto visnalo :P

Член од
18 ноември 2008
Мислења
37
Поени од реакции
0
Lesno e da se kaze tesko da se ispolni i za kolku vrme gi simna tie 23 kila,mene edinstves spas mi e rabora da najdam da bidam ipolneta so nesto i taka nema mislenje na jadenje,dodeka studirav podrugo bese
a sega pijam mesavina od caevi pa ke vidime kolku ke mi pomogne:helou:

Член од
18 ноември 2008
Мислења
21
Поени од реакции
0
bez tepacki :helou: sekoj ima svoe mislenje za toa kako saka da izgleda ako nekomu ne mu prece debelinata ok sekoj so svoj stav za toa a sto se odnesuva za dieta edno osnovno pravilo treba da se znae ''dieta ne znaci da gladuvas tuku nasproti zdrava ichrana '' a onaa proteinskata dieta gore navedena od isidora e ok ja imam drzeno em ne gladuvas em slabees so e vo red samo ne se soglasuvam so vodeniot den jas ne godrzev pa pak dobiv dobra kilaza

А

Ајсшутер

Гостин
Подобра диета за смалување од оваа нема.

- Избегнувајте благо и мрсно
- Јадете умерено
- Не јадете леб или пак малку
- Избегнувајте оброк пред спиење
- Гледајте 2 пати да јадете во денот

За рок од 2 недели смалувате 1 KG.

Член од
18 ноември 2008
Мислења
37
Поени од реакции
0
Kogabi znaela nesto odmsto se slabee na site bi vi go kazala ZA BEZ PARI :baeh:,zalno e covek da nemoze da si apne kolku mu saka dusickata

GrD

Член од
27 октомври 2008
Мислења
289
Поени од реакции
5
Lesno e da se kaze tesko da se ispolni i za kolku vrme gi simna tie 23 kila,mene edinstves spas mi e rabora da najdam da bidam ipolneta so nesto i taka nema mislenje na jadenje,dodeka studirav podrugo bese
a sega pijam mesavina od caevi pa ke vidime kolku ke mi pomogne:helou:
23 kila gi simnav za eve skoro 2 godini.
Ama voopsto ne sum se macel ili gladuval. ednostavno si odpagjaa kilogramite.
Ne sum ni vezbal ni nesto pravel.
Sea kade kade pozdravo se custvuvam. :D Green Tea

Член од
18 ноември 2008
Мислења
37
Поени од реакции
0
23 kila gi simnav za eve skoro 2 godini.
Ama voopsto ne sum se macel ili gladuval. ednostavno si odpagjaa kilogramite.
Ne sum ni vezbal ni nesto pravel.
Sea kade kade pozdravo se custvuvam. :D Green Tea
Trpeni spaseni:salut:za pocit e tvojot trud, da smenis naviki koi si gi koristel cel zivot e toa e DIETA, inaku ne se slozuvam so toa deka ne si bil fizicki aktiven, jas moram i da vnimavam na ishranata i da vezbam, nisto ne mi paga od nebo za se mora da vlozam trud

Член од
18 ноември 2008
Мислења
37
Поени од реакции
0
Jas pred 4 godini za periodod 4 meseci oslabev 10kg,ama nikako ne jadev leb,blago i nepiev gazirano vozev velosiped po 1h i 30min najmalku za vreme na toj period, i sto e najzalno i doden denesen vnimavam sto ke jadam i se trudam da bidam barem po 1h fizicki aktivna, imam uplav da ne mi se vratat kilogramite ke se ubijam:uvo:

Kajgana Shop

На врв Bottom