Научни чуда во Ку`ран

A

amco2009

Гостин
Исто реагирам и на другата страна ... не си забележал? не те окривувам .. омразата те заслепела ..
Ne mora da gresis ili pogreno citas daj iscistigi naocarite molim ti se , ja samo prasujem ja nikogo ne navrediv nitu religija nitu persona , nego ona sto ne mi je jasno prasujem ama nikoj ne mi odgovara tija sto prasujem, nego go izvrtuje odgovorot, pa zatoa si rekov da ne si stanal pak Risjanin ama nisto me razocarujes. Nejse ne se nerviraj ako si Ateista na forum ipak ne te mrazam ni tebe samo ti se cudam , nekad si mi ateista nekad Risjanin spred komentarite de......

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Ne mora da gresis ili pogreno citas daj iscistigi naocarite molim ti se , ja samo prasujem ja nikogo ne navrediv nitu religija nitu persona , nego ona sto ne mi je jasno prasujem ama nikoj ne mi odgovara tija sto prasujem, nego go izvrtuje odgovorot, pa zatoa si rekov da ne si stanal pak Risjanin ama nisto me razocarujes. Nejse ne se nerviraj ako si Ateista na forum ipak ne te mrazam ni tebe samo ti se cudam , nekad si mi ateista nekad Risjanin spred komentarite de......
а друго неможе ли да бидам или морам да бирам помеѓу христијанин, муслиман или атеист?
некој христијанин (понов член) кога ме чита на темата за христијаните вероватно си помислил дека сум муслиман ...

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Abe stana vernik , te dirnav vo srce so moite komentari, uraaaaaaaaa jas sekogas sum gi postuel vise vernicite od Ateistite. Imas moj respekt posto verujes vo nesto aj sega ti objasnimi vo koje trojstvo verujes vo Ona na Pop-aj Miki, Pop-aj Radica, Pop-aj Corbadzija, Pop-aj Jovan vratise , Pop-aj Agros grkot i on mi nedostasuje aj moli ti se umiram od radoznalost... posto si starno-novopecene vernik mora ova da go imas rascisteno sam so sebe ... Ne mi zameraj

Go respektiram tvoeto veruvanje i ubeduvanje ama pak ne mi objasni zosto za forumov zboram ne se dogovorat barem popite pa nastapat so ist stav
Јас ти замерам, ти навистина ја претера!
дај објасни ја разликата во тројството за која ние зборувавме. Најди цитати....кажи што имаме различно кажано за тројството...или те мрзи да бараш, дај не зборувај напразно:tv:

--- надополнето ---

а друго неможе ли да бидам или морам да бирам помеѓу христијанин, муслиман или атеист?
некој христијанин (понов член) кога ме чита на темата за христијаните вероватно си помислил дека сум муслиман ...
шо и да бидиш, ќе бидиш почитуван дека секогаш се интересираш да ја дознаеш вистината!
Поздрав:smir:

A

amco2009

Гостин
Јас ти замерам, ти навистина ја претера!
дај објасни ја разликата во тројството за која ние зборувавме. Најди цитати....кажи што имаме различно кажано за тројството...или те мрзи да бараш, дај не зборувај напразно:tv:

--- надополнето ---

шо и да бидиш, ќе бидиш почитуван дека секогаш се интересираш да ја дознаеш вистината!
Поздрав:smir:
Toa de i jas se interesiram za vistinata A za citati zar cela vecer da ja izgubam na forum , nakratko ti objasniv koj sto rekol so moi zborovi i ti gi kazjav koi clenovi go rekle toa e sega ti odluci komu ke mu vervas

Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Една од причините поради која станав атеист е баш таа што никако не можам да сфатам 3 во едно за Бог... Иако Луртз многу убаво имаше објаснето и како што кажа не секој може да разбере... Така е... Не секој може да разбере... Сепак секој има право да одбере во што ќе верува... Јас мислам Бог си е Бог, затоа не ми се вклопува ова со жртвувањето... А многу работи кои пророкот Мухаммед ги кажал алудираат на тоа дека е Божји пратеник... Сепак како што кажав секој верува што му одговара...
Po moe mislenje na praviot pat ste. Nastavete da doznavate uste za dvete religi i ke najdete vistinskoto. Na toa sum siguren. Pozzd :)

A

amco2009

Гостин
Mozes evrein da Bides ili pak ako sakas Budista mozjes da bides ili pa bidisi sto saka ic ne mi cuje

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Toa de i jas se interesiram za vistinata A za citati zar cela vecer da ja izgubam na forum , nakratko ti objasniv koj sto rekol so moi zborovi i ti gi kazjav koi clenovi go rekle toa e sega ti odluci komu ke mu vervas
Ти се интересираш за вистината која е напишана во Куранот.
Дај тогаш по помнење кажи ни која е разликата во нашето размислување за тројството..повели!
Радица рече ова, Чорбаџија она, МИКИ1 вака рече, Јован она рече...ајде пробај :);)

A

amco2009

Гостин
ас само на Форумов имам сретнато десетина што велат јас сум крстен т.е роден во Христијанско семејство ама не сум Христијанин јас од таа појдовна точка тргнав, значи тој се води ко Христијанин, Семејството му е Христијанско , и го знаат за Христијанин ама кога нешто не му е јасно во Христијанството и незнае да го одбрани ставот вика јас сум Атеист да не ти набројувам Форумџии сега нека се препознаат самите а тројствот што сами не го сваќате тоа е факт пошто од Тројца добивам три различни верзиии. Еден вика тие се едно три во едно,(MIKI )Другиот вика тие се ко Бракот две во едно и меќу нив нема тајни(Corbadzji)( или не е женет или пак толку е глуп да несваќа дека најголемите превари и тајни се во бракот); Третиот вика тие не се Исто Богот и Синот ама синот седи од негова лева страна и тие функционираат ( ova denes nekoj go kazja ama ne mi teknuje koj) ко едно ај најди логика од триве примери кој е вистински и во кој да верувам дека ја зборува најприближната верзија за Бог Ti mislim deka spagjas u grupata na Miki, Agrros u grupata na Corbadzjia, Jovan toj e samostojen najblisku e so Miki ama mu smetaat ikonite,

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Лемуријанка денес тоа ко кажа ми идеше да се отепам :pos2:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Амчо .. едниот е протестант, другиот православен, а третиот можеби и католик или шознам... затоа и различни сваќања ...
исто како во Муслиманството шо има Суни, Шиа ... со различни сваќања/интерпретации за одредени работи ...

ако ме прашаш па мене јас како го разбирам тројството ... како антитеист ќе ти одговорам ... не е 1+1+1=1 како шо умеете да кажете ... па тука немало логика ... туку сите тие 1+1+1 создаваат една целина која е “Бог“ (нарочно го ставам во наводници :) ) ... а не математичка величина 1

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Отец, Син, Свет Дух. :toe:

:toe: Самите имиња кажуваат.

A

amco2009

Гостин
Амчо .. едниот е протестант, другиот православен, а третиот можеби и католик или шознам... затоа и различни сваќања ...
исто како во Муслиманството шо има Суни, Шиа ... со различни сваќања/интерпретации за одредени работи ...

ако ме прашаш па мене јас како го разбирам тројството ... како антитеист ќе ти одговорам ... не е 1+1+1=1 како шо умеете да кажете ... па тука немало логика ... туку сите тие 1+1+1 создаваат една целина која е “Бог“ (нарочно го ставам во наводници :) ) ... а не математичка величина 1
Se gleda deka kecovi si imal po Matematika . Ama ti ne me svacaj jas prasujem za site Hristijani ne gi podeliv na protestanti , katolici ili pak Rimjani Site u celina , Valjda trojstvoto za site e identicno, natemago isto za site sekti vo Hristijanstvoto . Kako sto e vo Islamot ima puno sekti ko sto gi nabroja ama Kuranot za site e ist, prestavata za bog kaj site e ista, za bozjite pejgamberi za site e ista, razlikite se vo nebitni stvari, kako da se molelo, koj trebalo da go nasledi Muhamed a.s na celo na Arapskata drzjava posle negova smrt i to nebitno veruj

A

ateist

Гостин
.. како антитеист ќе ти одговорам ... не е 1+1+1=1 како шо умеете да кажете ... па тука немало логика ... туку сите тие 1+1+1 создаваат една целина која е “Бог“ (нарочно го ставам во наводници :) ) ... а не математичка величина 1
да
така некако е објаснето и во Куранот и во Библијата
(ќе отвориме тема па подетално ќе разгледаме )

тројството е тешка глупост нигде у библија нема таква работа

Дела Ап.: 2:44 А сите кои поверуваа беа заедно и сè им беше општо.
4:4 А мнозина од оние, кои го чуја словото, поверуваа, така што бројот на мажите се зголеми до ПЕТ ИЛЈАДИ.
4:32 А МНОЖЕСТВОТО на оние, кои поверуваа, имаше ЕДНО СРЦЕ И ЕДНА ДУША

според православ католик протестант треба .. 5000 = 1 ..........хахаахах глупости невидени
.
.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
@Amco2009
бркај работа ... со тебе нема муабет :toe:

И последен пат ќе ти пишам .. МОЕ ВИДУВАЊЕ ... мене математика може не ми одело .. ама ти си имаш проблем со Разбирање на некои работи ...

вас за да се подбивате и одговара 1+1+1 .... јас ти кажуам дека тоа не е математика ... па и Мики1 си го имаше тоа ставено у потпис .. толку и тој разбрал ...

Синот Отецот и Светиот Дух прават целина „Бог“ .... нема тука математика ... ако сакаш математички да преставиш треба да биде 0.3333333+ 0.3333333+0.33333333= 1 шо би значело дека и Синот не е сам по себе комплетен и Светиот дух и Отецот .. туку сите заедно ја прават целината Бог ... исто како Јас нема да бидам Јас ако не сум ЈАС (мојот материјализам како физичко битие)+ЈАС (Мојот Дух)+ЈАС (Мојата свест) ... без Свест би бил Зомби (само физичка појава или мртовец кој оди :) ) итн итн .... но кога сите тие три работи на пример ги имам тогаш сум Целосна Личност ... така и Бог .. како шо јас разбирам ...

Kajgana Shop

На врв Bottom