Јас кога зборувам за наука, зборува за научни аргументи, или пак воопшто не зборувам за наука. За мене воопшто не е аргумент тоа што некој "д-р" облечен во мантил кажува едно ( а во меѓувреме останати 10 "д-р" кажуваат спротивно на него). Добро знам како се добива префискот "д-р", особено во неразвиените земји.замени Науката со Религијата исто така добра дефиниција ќе добиеш!
а и ти ништо подобре не правиш ... селектираш она шо ти одговара ...можеш Науката и со Чорбаџија да го смениш ако сакаш
Да да, научниците допрва ќе откријат дека ѕвездите се наоѓаат поблиску од Месечината и Сонцето и дека не паѓале метеорите како што велат старомодните научници, туку ѕвездите паѓале како што вели Мухамед.Па така натака. Ама интересно тие зборчиња се совпаѓаат со работи што научниците сега ги откриваат.
Јас кога зборувам за наука, зборува за научни аргументи, или пак воопшто не зборувам за наука. За мене воопшто не е аргумент тоа што некој "д-р" облечен во мантил кажува едно ( а во меѓувреме останати 10 "д-р" кажуваат спротивно на него). Добро знам како се добива префискот "д-р", особено во неразвиените земји.
Еве ви едно клипче од еден исламски астрономски истражувач од Ирак, кој научно објансува дека Земјата е плоча. Погледнете го видеово, можеби и ќе се разубедите од вашата заблуда дека Земјата има сферичен облик.
Да да, научниците допрва ќе откријат дека ѕвездите се наоѓаат поблиску од Месечината и Сонцето и дека не паѓале метеорите како што велат старомодните научници, туку ѕвездите паѓале како што вели Мухамед.
„Ние, навистина, го разубавивме до вас најблиското небо со ѕвезден накит“ (Сура 37:6-8, Кyран)Од каде знаеш ти што кажувал Мухаммед с.а.в.с ??
Не разбираш ти ништо од тоа.
Не е исто на секој превод.
„Ние, навистина, го разубавивме до вас најблиското небо со ѕвезден накит“ (Сура 37:6-8, Кyран)
"Не гледаш ли како Аллах создаде седум небеса едни над други? Меѓу нив тој Месечината ја одреди да биде светлина, а Сонцето светилка" (Сура 71:15-16, Кyран)
Значи Кyранот вели дека небесата се едни над други.
Сонцето и Месечината се меѓу нив, а во НАЈДОЛНОТО небо се наоѓаат ѕвездите.
п.с. Повели напиши ги цитатите и на другите преводи на Кyранот, да видиме дали ке најдеш таков превод што ке ја заобиколи оваа научна недоследност![]()
Овој научен лапсуз со ѕвездите во Кyранот кои се поблиску од Сонцето и Месечината го имам поставено на 3 форуми до сега и сеуште не се појавил некој храбар муслиман да го дискутира ова и да го објасни. Сите само вешто го заобиколувале, а впрочем и што дурго им останува![]()
мислиш дека некој од нас го боли курот за господ коа и вашиот и нашиот за кур не ги бива и дали сме живееле 2000 години во лага па за тоа незнаеш колку ми е гајле "Килл д релиџн енд бе хепи"Garfield nikoj od nikogo nebara da se preobrati kako prvo , kako vtoro ako ne ti se dopagjaat vakavi temi so dokazi pa nemozjes da gi pobies tie dokazi nemora da spamiras i da treses zeleni kraj krajev nemora ni da komentiras na ovaa temaa zaobidzi....
A ovie primeri se slikovito izrazeni za tie sto neznaat da citaat ili pak gresno citaat da pojasnam Dokazite se Tuka, Kuranot e Tuka otvorete procitajtegi navedenite primeri i uveretese deka toa e napisano pred 1400 godini sega jasno mi e deka boli faktot sto da se zjivee 2000godini vo laga i zabluda.
Ama Alah dz.sh e golem i prashta.
Нема реинкарнација во Исламот. Кога ќе умре човекот неговата душа чека се до судниот ден. Еден е животот искористи го:smir:Eraseer, неможам да прочитам во куранот дали исламот верува во реинкарнација-повторно раѓање?
Ај види информирај се поубо и ќе видиш дека телото од Рамзис 2 фараонот е пронајдено во морето.И ова е исламска режија. Нема никакви докази дека таа мумија е фараонот што се удавил во времето на Мојсеј.
„Ние, навистина, го разубавивме до вас најблиското небо со ѕвезден накит“ (Сура 37:6-8, Кyран)
"Не гледаш ли како Аллах создаде седум небеса едни над други? Меѓу нив тој Месечината ја одреди да биде светлина, а Сонцето светилка" (Сура 71:15-16, Кyран)
Значи Кyранот вели дека небесата се едни над други.
Сонцето и Месечината се меѓу нив, а во НАЈДОЛНОТО небо се наоѓаат ѕвездите.
п.с. Повели напиши ги цитатите и на другите преводи на Кyранот, да видиме дали ке најдеш таков превод што ке ја заобиколи оваа научна недоследност![]()