- Член од
- 28 април 2010
- Мислења
- 45
- Поени од реакции
- 1
Vidite sami kolku navreduvate, svetata kniga. Eve eden od najnevospitan, koj nema pojma sro znaci da ima respekt prema edna religija.Какви чуда во измислена книга?
Куран - Лага
A istoto koga bi rekol jas biblijata e lazna odmah administratorite ke izbrkat od temata. ...........
Ako e ovoj POP kaj vas ili kaj protestantite ili zamenite popovite ili zamenite vera. Poarno za vas.Писмен човек не би можел да напише книга со такви научни лапсузи какви што ги има во Кyранот. Така што се согласувам со тебе, Кyранот навистина е напишан т.е. издиктиран од неписмен човек. Ете, за ова се сложивме![]()
Ovoj stoka sto narekuva pratenikot nepismen i drugi navredi do denes ,dali ima nekoj admin ovde sto gleda. ..... Sigurno da ima no se pravat kako da ne videle.
Nemoj da dostavis od glava i da kazes deka vo kuran e pisuvano da se ubijat nevernicite . Ne lazi. Na koe ajet si toa citala. Srami se, ova ne e tema za sminki , ovde e delikatna tema koga e zborot za religija treba da bides vnimatelna. O i ne tropaj gluposti.Еве го најдов Куранот на Босански сајт, читам и се е познато. Оваа последна книга пишувана од Бог започнува од Адам и Ева, стариот завет, Новиот завет и продолжува со своите специфики. Ако прифатиме дека сите книги се пишувани од Бог, а за мене нема сомнение, последната книга е Куранот. Само ме буни Сура 109 каде зборува за неверниците и вели дека јас нама да се поклонувам на вашите, а вие нема да се поклонувате на мојот Бог, вам вашата вера мене мојата. Мислам дека ова неможе да биде оригинален Божји збор, и дека ова е додадено од религијата. Еден е Бог кој во зависност од степенот на развој на човештвото го пренесувал Божјото знаење, и никогаш не пропагирал поделби, туку барал од луѓето да го прифатат новото знаење. Е како што во еден претходен пост напишав, знаењето дадено во Куранот веќе е надминато, како што било надминато и знаењето дадено цво Стариот и Новиот завет и сега се диктира нова книга. Се разбира тврдокорните религиски определени луѓе тоа го негираат и се плашат од помислата да го прошират знаењето, но секогаш било така и со евреите и со христијаните-се е исто. Ова околу проширувањето на исламот, ако сте го сватиле како аманет од мухамед или Алах па со сила да го спроведувате тогаш нема врска со духовност и верување. И зошто тоа е опсесија на муслиманите? Мислам дека времето на религијата заминува, а духовноста настапува и тоа без догми и страв од Бог.
Sramota ........
Zatoa sto Allah dj.sh sekoj pejgamber ja pratil so mnogu znacanja , sto samo tie sto su mentalni invalidi da ne ja razberat.Абе ти може си сакал цвеќе да поклониш, ама никој тука не знае што имаш у главата. Тоа што го гледаме е напишаното. Пишува дека значењата со кои Алах ги пратил пратениците, само ментално ретардирани не можат да ги разберат.
Исус Христос е Бог.
Добро сум го сфатил?
Ако не, значи сум ментално ретардиран, според тебе?
Nemam spomnato ni isus deka e bog a ni deka ti si neka boginja. Ne zavrtuvaj nemas rabota so decava. Ajde sikter.
Ti ako sakas i kazi deka bog e sin na isus samo ne vrti razni razni obrazi. Bidi realna. Eve ti scheiss baklan kulture. Ova znaci, toa . Razbra sega.