Научни чуда во Ку`ран

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Eдно од пророштвата во Куранот е тоа дека Исламот ќе почне брзо да се шири и ќе биде прва религија во светот. Тоа пророштво се исполнува.
За другите покасно.
Па лошо ке биде еј.
Женска по пут нема да видиш , а камо ли миничи , цициња полуголи ,
насмеани луге , кој сака чоколадни женски како мене ке мора да се задоволи со сирење кожа што не видела сонце и тоа само под услов ако имам доволно пари да си купам нешто.
Оооооооо ова ми личи на армагедон а не на златно доба.
Ја бегам за arcturus star system , кој е за бегање ај со мене.

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Какви чуда во измислена книга?

Куран - Лага

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Еве го најдов Куранот на Босански сајт, читам и се е познато. Оваа последна книга пишувана од Бог започнува од Адам и Ева, стариот завет, Новиот завет и продолжува со своите специфики. Ако прифатиме дека сите книги се пишувани од Бог, а за мене нема сомнение, последната книга е Куранот. Само ме буни Сура 109 каде зборува за неверниците и вели дека јас нама да се поклонувам на вашите, а вие нема да се поклонувате на мојот Бог, вам вашата вера мене мојата. Мислам дека ова неможе да биде оригинален Божји збор, и дека ова е додадено од религијата. Еден е Бог кој во зависност од степенот на развој на човештвото го пренесувал Божјото знаење, и никогаш не пропагирал поделби, туку барал од луѓето да го прифатат новото знаење. Е како што во еден претходен пост напишав, знаењето дадено во Куранот веќе е надминато, како што било надминато и знаењето дадено цво Стариот и Новиот завет и сега се диктира нова книга. Се разбира тврдокорните религиски определени луѓе тоа го негираат и се плашат од помислата да го прошират знаењето, но секогаш било така и со евреите и со христијаните-се е исто. Ова околу проширувањето на исламот, ако сте го сватиле како аманет од мухамед или Алах па со сила да го спроведувате тогаш нема врска со духовност и верување. И зошто тоа е опсесија на муслиманите? Мислам дека времето на религијата заминува, а духовноста настапува и тоа без догми и страв од Бог.

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Еве го најдов Куранот на Босански сајт, читам и се е познато. Оваа последна книга пишувана од Бог започнува од Адам и Ева, стариот завет, Новиот завет и продолжува со своите специфики. Ако прифатиме дека сите книги се пишувани од Бог, а за мене нема сомнение, последната книга е Куранот. Само ме буни Сура 109 каде зборува за неверниците и вели дека јас нама да се поклонувам на вашите, а вие нема да се поклонувате на мојот Бог, вам вашата вера мене мојата. Мислам дека ова неможе да биде оригинален Божји збор, и дека ова е додадено од религијата. Еден е Бог кој во зависност од степенот на развој на човештвото го пренесувал Божјото знаење, и никогаш не пропагирал поделби, туку барал од луѓето да го прифатат новото знаење. Е како што во еден претходен пост напишав, знаењето дадено во Куранот веќе е надминато, како што било надминато и знаењето дадено цво Стариот и Новиот завет и сега се диктира нова книга. Се разбира тврдокорните религиски определени луѓе тоа го негираат и се плашат од помислата да го прошират знаењето, но секогаш било така и со евреите и со христијаните-се е исто. Ова околу проширувањето на исламот, ако сте го сватиле како аманет од мухамед или Алах па со сила да го спроведувате тогаш нема врска со духовност и верување. И зошто тоа е опсесија на муслиманите? Мислам дека времето на религијата заминува, а духовноста настапува и тоа без догми и страв од Бог.

Сестро, пророштвата во Куранот допрва ќе дојдат, ништо не е одминато.
Која религија се шири со СИЛА ? Што зборуваш еј!
Ај чепни на интернет за конвертирани ќе видиш колку ќе излезат !
Изненадувачки е бројот од вчера и денес :)

Сите доброволно влегуваат никој не ги сили.

Сективе се опасна работа драга сестро, ти посакувам побрзо да се оттргниш !

Член од
3 мај 2010
Мислења
163
Поени од реакции
17
Интересно е како еден неписмен човек како Мухаммед напишал таква книга со таков закон ! :)

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Сестро, пророштвата во Куранот допрва ќе дојдат, ништо не е одминато.
Која религија се шири со СИЛА ? Што зборуваш еј!
Ај чепни на интернет за конвертирани ќе видиш колку ќе излезат !
Изненадувачки е бројот од вчера и денес :)

Сите доброволно влегуваат никој не ги сили.

Сективе се опасна работа драга сестро, ти посакувам побрзо да се оттргниш !
Eraser како можеше од се што напишав да го слушнеш само она што ти сакаш и зошто постојано непријателски став кон се што е поинакво? Јас изнесувам свое мислење, твоето го почитувам а ти земаш само сегменти од она што другите го пишуваат и остро напаѓаш. Да како битија на планетата земја секако сум ти сестра, а околу сектите немаш право. Добро напишав дека ги надминав религиите, а секта е гранка на религија. Околу бројот на верски-религиозно определени луѓе нема да коментирам. Сите ние се раѓаме во фамилии кои се припадници на одредени религии и со самото тоа сме воведени во нив. Општо познато е дека муслиманките раѓаат многу деца и тоа не го сметам за лошо или добро. Тоа е нивен избор. Се додека една религија проповеда мир и љубов за мене е ОК. Маѓутоа лично мене знаењата дадени во религиските книги не ми се доволни за да слепо ги следам учењата кој ми ги пренесува верско лице, секогаш некој се осмелува вака или онака да толкува религиска книга. Нели е исто и со Куранот каде се вели убиј го неверникот!!! На што се мисли неверникот во себе или оној кој неверува во Бог и кој Бог, кога муслиманството е продолжение на христијанството.

Интересно е како еден неписмен човек како Мухаммед напишал таква книга со таков закон ! :)
Barbike и Исус бил дрводелец, и не ја напишат Тој книгата туку му ја диктирал севишниот. Мојсеј, Исус, Мухамед биле само канали-медиуми на кои им биле пренесени знаења. Е сеа Исус се смета за Богочовек бидејќи бил безгрешно зачнат и тој непишувал книга туку ширел знаење и правел чуда.

Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Interesno e sigurno. Zatoa sto Allah dj.sh sekoj pejgamber ja pratil so mnogu znacanja , sto samo tie sto su mentalni invalidi da ne ja razberat.

Zavisi od okolinata i na ludjeto togas na toj nacin Allah dj.sh donel pratenik.
Od devica donese pratenik, so toa togasnite da razberat deka ima Allah xh.sh (bog)
Pa koga vide deka pocna da ja narekuvat deka Allah se plodi , togas ja donese Allah posledniot pejgamber Muhammed A.s.v.s od tatko i majka.

deneska nema da donese drug pejgamber zatoa sto se e jasno, koj saka da razbere si razbere, koj ne saka sekogas nesti skrivi na sekoja cena da ja ponizi islam.

A takvi imas dosta ovde, koi zemat mudrost od nivnite drugari administratori ovde na forumot. (Pisuva sms na adminot ....ako na toj moment adminot (drugarot) ne e online...aj be ? trgni ja od ovde daj baniraj go....) samo zatoa sto nema odgovor za nekoj.

Pozdd

Член од
14 август 2006
Мислења
45.410
Поени од реакции
84.708
Interesno e sigurno. Zatoa sto Allah dj.sh sekoj pejgamber ja pratil so mnogu znacanja , sto samo tie sto su mentalni invalidi da ne ja razberat.
Сакаш да кажеш дека сите атеисти, Христијани и останати не-муслимани се ментални инвалиди?

Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Сакаш да кажеш дека сите атеисти, Христијани и останати не-муслимани се ментални инвалиди?
Jas ne sakav taka da kazam. No ti zemi kako ti srce saka. A i sama znas na koj nacin rekov. Samo toa da stvoris kavga , i da naterate do provociranje nekoga sekogas e i ke ostane . Le culture de balkan.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.410
Поени од реакции
84.708
Jas ne sakav taka da kazam. No ti zemi kako ti srce saka. A i sama znas na koj nacin rekov. Samo toa da stvoris kavga , i da naterate do provociranje nekoga sekogas e i ke ostane . Le culture de balkan.
Абе ти може си сакал цвеќе да поклониш, ама никој тука не знае што имаш у главата. Тоа што го гледаме е напишаното. Пишува дека значењата со кои Алах ги пратил пратениците, само ментално ретардирани не можат да ги разберат.

Исус Христос е Бог.

Добро сум го сфатил?
Ако не, значи сум ментално ретардиран, според тебе?

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Eraser како можеше од се што напишав да го слушнеш само она што ти сакаш и зошто постојано непријателски став кон се што е поинакво? Јас изнесувам свое мислење, твоето го почитувам а ти земаш само сегменти од она што другите го пишуваат и остро напаѓаш. Да како битија на планетата земја секако сум ти сестра, а околу сектите немаш право. Добро напишав дека ги надминав религиите, а секта е гранка на религија. Околу бројот на верски-религиозно определени луѓе нема да коментирам. Сите ние се раѓаме во фамилии кои се припадници на одредени религии и со самото тоа сме воведени во нив. Општо познато е дека муслиманките раѓаат многу деца и тоа не го сметам за лошо или добро. Тоа е нивен избор. Се додека една религија проповеда мир и љубов за мене е ОК. Маѓутоа лично мене знаењата дадени во религиските книги не ми се доволни за да слепо ги следам учењата кој ми ги пренесува верско лице, секогаш некој се осмелува вака или онака да толкува религиска книга. Нели е исто и со Куранот каде се вели убиј го неверникот!!! На што се мисли неверникот во себе или оној кој неверува во Бог и кој Бог, кога муслиманството е продолжение на христијанството.

Сестричке :) Не ми беше намерата да се обраќам арогантно во никој случај. Тоа си е твое право во што ти ќе веруваш.
А за тоа дека во Куранот се повикува убиј го неверникот, не сестро не е тоа така. Тоа не можам јас сега да си го сфатам така и да тргнам да убијам некого.
Куранот е објавуван цели 23 години и не се знае кога кој збор е напишан и зошто е напишан.
Затоа за вакви работи си имаме ние високи умови кои ги разрешуваат овие работи, а не ние самите да си го земеме како што нам ни пасира. Мислам ме разбра :) Најмногу мразам да се повторувам.
Иначе Џихад не значи борба против невеници, туку со самиот себе.
Поздрав

Barbike и Исус бил дрводелец, и не ја напишат Тој книгата туку му ја диктирал севишниот. Мојсеј, Исус, Мухамед биле само канали-медиуми на кои им биле пренесени знаења. Е сеа Исус се смета за Богочовек бидејќи бил безгрешно зачнат и тој непишувал книга туку ширел знаење и правел чуда.

Мислам не ја сфати реченицата на барбиката. :)
Неписмен и Таква Книга :)
Значи неписмен човек напишал книга каква што никој друг нема и неписмен човек воведол таков закон, па ред други работи.

Ако Исус е Бог само затоа што бил безгрешно зачнат, што ли да биде Адам кој од земја изникнал без никакво зачнување ?:)

Бог над Боговите :)

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Писмен човек не би можел да напише книга со такви научни лапсузи какви што ги има во Кyранот. Така што се согласувам со тебе, Кyранот навистина е напишан т.е. издиктиран од неписмен човек. Ете, за ова се сложивме :)

Член од
3 мај 2010
Мислења
163
Поени од реакции
17
Писмен човек не би можел да напише книга со такви научни лапсузи какви што ги има во Кyранот. Така што се согласувам со тебе, Кyранот навистина е напишан т.е. издиктиран од неписмен човек. Ете, за ова се сложивме :)

Сам себе се силуваш со овие бламажи ! Да, има грешки за тие што така сакаат да биде :) Но не и за паметните кои се враќаат на вистинскиот пат :)

Неписмен човек како Мухаммед напишал таква книга, со таков закон.

На неписмениот човек Мухаммед ќе го следат најмногу луѓе на светот.

Куранот не е книга со дедо Боже раскази ;)

Рзбудете се од розевиот сон и излезете од светот на бајките !
Вашата слика за Бог е ограничена. Бог ја создал земјата и не набљудува, па не чека во Рајот да играме и пееме со него.

Согледајте ја реалноста која е многу поинаква :)
Btw Мухаммед барем направил нешто за разлика од...

Во иднина ќе се потрудам секој пост кој не го залужува моето внимание да го прескокнам.

А ти зошто се шалташ на Исламски теми кога врска немаш од Ислам ? Доаѓаш да критикуваш, а не си ја гледаш работата.

Прашај се сам себе КАКО СИ :)

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Па лошо ке биде еј.
Женска по пут нема да видиш , а камо ли миничи , цициња полуголи ,
насмеани луге , кој сака чоколадни женски како мене ке мора да се задоволи со сирење кожа што не видела сонце и тоа само под услов ако имам доволно пари да си купам нешто.
Оооооооо ова ми личи на армагедон а не на златно доба.
Ја бегам за arcturus star system , кој е за бегање ај со мене.
a sto znaes ti za armagedon kakvoe toa vetuvanjee?

Kajgana Shop

На врв Bottom