Креирање на LAN сервер преку wireless рутер (MaxADSL) (Counter Strike 1.6 - Source)

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
628
Локација
Југославија
Што ќе ви овозможи ова? Ако имате два компјутери, а немате мрежни кабли, или пак место на мрежната картичка... тогаш ова е решение. Ќе можете да играте со вашиот брат, сестра, незнам што.

Ако имате Thomson Wireless рутер (можат да се набават од T-Home, т.е MaxADSL), тогаш лесно се создава LAN мрежа за сите компјутери што се конектирани на рутерот.

1) Одите на http://192.168.1.254/ во Firefox, Chrome, што и да користите
2) На менито одберете Toolbox
3) Потоа одите на Game & Application Sharing
4) Потоа најдоле има Pick a Task
5) Кликнете на Assign a game or application to a local network device

---

1) Штиклирајте UPnP и Use Extended Security и притиснете Apply
2) Сега под ова, под текстот се наоѓа малку посив дел кадешто ја одбирате играта
3) Одберете Counter Strike како игра, и компјутерот во кој што сакате да стапите конекција (од десно).
4) Штиклирате Log ако сакате некој информации, и притискате Add.

Сега би требало да имате воспоставена LAN мрежа. Вака можете помеѓу повеќе компјутери...

#2 Метод:
Во Counter Strike папката уклучете hlds.exe
Не треба пред тоа да имате подесувано за интернет сервер, затоа што можеби нема да работи. Одбирате стаза, и Network нека остане Internet.
Потоа ја зимате IP адресата и ја внесувате на другиот компјутер (~ connect #ip#).

Инаку никој друг освен компјутерите на вашата мрежа нема да можат да се уклучат на таа IP адреса, освен ако немате подесувано претходно... сервер (има туторијали).

За вториот метод, не треба да го чачкате рутерот :)
Се надевам дека помогнав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom